Paradoxul petrolist: rezultate – da, bani…! Clubul ploieștean tocmai a achitat salariul pe luna noiembrie, altfel risca să ajungă în situația de a pierde jucători. Claudiu Tudor: ”Ajut cu mare drag, dar, până la urmă, nu asta este soluția Petrolului”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Jan. 2022, 20:22 Actualizat: 20 Jan. 2022, 20:41 Liga 2
Paradoxul petrolist: rezultate – da, bani…! Clubul ploieștean tocmai a achitat salariul pe luna noiembrie, altfel risca să ajungă în situația de a pierde jucători. Claudiu Tudor: ”Ajut cu mare drag, dar, până la urmă, nu asta este soluția Petrolului”

După ani consecutivi în care s-a cheltuit enorm, la nivelul eșalonului secund, având sprijinul necondiționat al partenerului finanțator Mădălin Mihailovici, dar fără performanțe sportive, ratându-se promovarea și chiar, în sezonul trecut, play-off-ul, Petrolul este acum într-o situație paradoxală!

Pentru prima dată în ultimii ani este aproape de promovarea în Liga 1, dar, tot pentru prima dată se confruntă și cu problema majoră a incertitudinii privind bugetul!

Petrolul a achitat jucătorilor, abia săptămâna aceasta, salariul pe luna noiembrie!

Cum fostul partener finanțator devenit din vara trecută sponsor nu a anunțat că va asigura în 2022 vreo sumă de bani, iar cheltuielile clubului depășesc cu mult veniturile, la acest moment, conducerea executivă a Petrolului a trebuit să ”inventeze” ceva pentru a nu ajunge în situația de a pierde jucătorii! Dealtfel, echipa a fost ținută departe de ”presiunea” lipsurilor financiare, săptămâna aceasta jucătorii primind (atenție!), salariul pe luna noiembrie a anului trecut! Rămâne încă neplătită luna decembrie, iar ianuarie se va termina în curând!

Pare greu de crezut, dar fotbaliștii lui Nicolae Constantin se apropiau de momentul când puteau deveni chiar liberi de contract, rezultatele și dăruirea acestora fiind cu atât mai meritorii, în acest context, clubul având și alte probleme similar, precum reeșalonarea impozitelor sau diverse investiții privind academia.

Fotbaliștii Petrolului au reușit să se motiveze exemplar pentru a obține rezultate care să-i apropie de îndeplinirea obiectivului promovării, chiar dacă clubul are probleme în a găsi resurse financiare. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Echipa ploieșteană, singura din primele șase din Liga 2 care nu primește niciun ban public

Liderul Ligii 2 după 16 etape este, la acest moment, lucru foarte important de știut, singurul club dintre cele șase clasate pe poziții de play-off, care nu încasează niciun leu din fonduri publice, susținerea echipei fiind 100 la sută privată, în timp ce la majoritatea celorlalte echipe banii vin, în majoritate, din bugetele locale, județene sau minister (vezi cazul Steaua)!

  • Petrolul (42 puncte), FC Hermannstadt (35), Universitatea Cluj (33), Concordia Chiajna (32), FC Buzău (28) și Steaua (28) sunt situate în acest moment pe pozițiile care la finalul sezonului regular duc în play-off-ul de promovare.

Claudiu Tudor: ”Soluția Petrolului este ca Veolia să se întoarcă sau toată suflarea petrolistă să vină să ajute, alături de celelalte firme și autoritățile să vină alături de club”

Efortul de a se rezolva plata salariilor pe luna noiembrie a căzut, din nou, pe umărul conducerii executive, managerul sportiv Claudiu Tudor, cel care a venit la echipă în vară, reușind să strângă suma necesară, Petrolul semnând câteva parteneriate pentru publicitate, prin care s-a completat bugetul. În paralel, s-a mers pe o strategie curajoasă, aceea de a se micșora numărul jucătorilor aflați sub contract, fondul de salarii, fără a se scădea deloc nivelul valoric al lotului, ba chiar, din contră, să se pregătească de Liga 1.

”Chiar astăzi am mai bătut palma cu încă un sponsor, cu Barrier, care va veni și el cu o sumă, nu mare, dar orice sumă e foarte importantă pentru noi, ca sponsorizare.
Ajut cu mare drag, dar, până la urmă, nu asta este soluția Petrolului. Soluția Petrolului este ca Veolia să se întoarcă sau toată suflarea petrolistă să vină să ajute, alături de celelalte firme și autoritățile să vină alături de club, pentru că nu este clubul meu, este al ploieștenilor.
Mi-aș dori foarte mult ca Veolia să revină, pentru că a avut un aport important în acest proiect”
, a spus, pentru Liga2.ro, Claudiu Tudor, managerul sportiv al Petrolului, care nu se află pentru prima dată în ipostaza de a ajuta clubul să achite către jucători salariile și primele.

Claudiu Tudor, al doilea din dreapta spre stânga, lângă Valentin Bădoi, se implică din plin în bunul mers al lucrurilor la Petrolul. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Barrier, sponsorul adus de Claudiu Tudor la Petrolul este o firmă băcăuană producătoare de tâmplărie PVC. Logoul acesteia va apărea în partea a doua a sezonului pe mâneca stângă a tricoului de joc al fotbaliștilor echipei ploieștene.

  • În altă ordine de idei, Petrolul joacă sâmbătă, de la ora 12:00, pe terenul sintetic de la Câmpina, acolo unde a efectuat câteva antrenamente în acest an, primul amical, cu Astra. Jocul fusese anunțat inițial că va avea loc la Buftea.

Video cu momente de la una dintre cele două ședințe de antrenament de astăzi ale Petrolului:

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Jan. 2022, 20:22 Actualizat: 20 Jan. 2022, 20:41 Liga 2
Pe aceeași temă