Cluj Arena rămâne doar casa Universității Cluj. Echipa din Liga 3 care anunțase că își va juca meciurile de acasă pe noul stadion din Cluj-Napoca a fost expediată. Cum a gestionat divizionara secundă ”situația sensibilă”

Marius ANGHEL 08 Feb. 2022, 12:02 Liga 2
Cluj Arena rămâne doar casa Universității Cluj. Echipa din Liga 3 care anunțase că își va juca meciurile de acasă pe noul stadion din Cluj-Napoca a fost expediată. Cum a gestionat divizionara secundă ”situația sensibilă”

Anunțul clubului Someșul Dej, ocupanta locului 3 în Seria a 10-a a Ligii 3 după 15 etape, potrivit căruia în partea a doua a sezonului își va desfășura meciurile de pe teren propriu pe Cluj Arena, după ce a semnat contractul de închiriere cu administratorul stadionului inaugurat în octombrie 2011, a stârnit reacții de uimire din partea Universității Cluj și a fanilor săi.

Într-un moment în care ”U” Cluj se luptă pentru promovarea în Liga 1, pare să fie pe drumul cel bun după trei sezoane consecutive în care a ratat obiectivul, împărțirea terenului de joc cu o echipă din Liga 3, nici măcar din Cluj-Napoca, era, cu siguranță, un inconvenient pentru trupa lui Erik Lincar. Era ultimul lucru de care se mai putea lovi Universitatea în scopul ei de a reveni în primul eșalon.

”U” Cluj rămâne singura echipă care joacă acasă pe Cluj Arena

Problema a fost însă rezolvată rapid de oficialii clubului care își desfășoară meciurile de acasă pe Cluj Arena. Universitatea a anunțat apoi că cel puțin în acest sezon nicio altă echipă nu va mai evolua de stadionul cu o vechime de 10 ani.

”În urma informațiilor apărute în mediul online, Consiliul Județean Cluj a transmis clubului nostru că, cel puțin până la finalizarea sezonului în curs, nicio altă echipă de fotbal nu își va disputa partidele de pe teren propriu pe Cluj Arena, pentru a proteja suprafața de joc înlocuită în urmă cu câteva luni de organizatorul festivalului Untold și pentru a permite defășurarea, în cele mai bune condiții, a partidelor rămase de disputat de către FC Universitatea Cluj în Liga a 2-a.
«Apreciez modul în care conducerea Consiliului Județean Cluj și a Cluj Arena au gestionat această situație sensibilă. Le mulțumesc domnului președinte Alin Tișe și domnului director Radu Rațiu pentru susținere. Clubul face în această perioadă, împreună cu sponsorii, partenerii și autoritățile, eforturi importante pentru a oferi echipei toate condițiile de a face performanță», a declarat Andrei Cordoș, manager general FC Universitatea Cluj”, a anunțat Universitatea Cluj.

Someșul Dej a șters comunicatul în care anunța că se mută pe Cluj Arena!

În ceea ce o privește pe Someșul Dej, echipa apărută de curând în peisajul fotbalului românesc, aceasta nu a avut nicio reacție după ce ”U” Cluj a luat atitudine și s-a asigurat că nimeni altcineva nu va juca pe Cluj Arena în afară de ea, ba chiar a arătat ce echipă mică este, ștergând comunicatul în care anunța vestea că a închiriat noul stadion din Cluj pentru a-și desfășura meciurile considerate acasă fără să își mai informeze prietenii de noua destinație.

Pentru aducerea aminte, comunicatul Someșului Dej, cel ”făcut să dispară” acum, suna astfel:

”Dragi prieteni,
Suntem în măsură să vă dăm o veste bună. Pentru că performanța presupune condiții bune și eforturi susținute, am semnat azi contractul de închiriere pentru Stadionul Cluj Arena.
Toate meciurile echipei noastre se vor juca pe frumosul stadion, începând cu primul meci de campionat din data de 12 martie cu Progresul Șomcuta Mare.
Echipa FC SOMEȘUL DEJ.”

Someșul Dej este a doua echipă ca importanță din municipiul Dej, după Unirea Dej, formație care în vara trecută a promovat în Liga 2, competiție în care după 16 etape se află pe locul 10, o performanță pentru ea, având în vedere condițiile financiare și lotul de jucători pe care le are la dispoziție. Dacă Unirea joacă acasă pe stadionul Municipal din Dej, Someșul și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu la Baza Sportivă din Vad, o comună din județul Cluj.

Foto: Șepcile roșii

https://liga2.prosport.ro/seria-1/autocarul-echipei-uta-vandalizat-de-suporterii-universitatii-cluj-inainte-de-meciul-cu-cfr-foto-si-video-19218896

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-pentru-u-cluj-intr-un-amical-cu-o-echipa-din-uzbekistan-video-reusita-spectaculoasa-a-lui-martin-remacle-19218866

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-esec-usturator-in-primul-amical-din-turcia-n-a-miscat-in-fata-polonezilor-de-la-korona-kielce-19218631

Marius ANGHEL 08 Feb. 2022, 12:02 Liga 2
Pe aceeași temă