Dinamo își desființează echipa a doua, oricum retrogradată și ea din Liga 3! Răzvan Zăvăleanu spune că decizia ar fi luat-o mai devreme, dar nu a putut

Andreea VISU 03 Jun. 2022, 11:24 Liga 2
Dinamo își desființează echipa a doua, oricum retrogradată și ea din Liga 3! Răzvan Zăvăleanu spune că decizia ar fi luat-o mai devreme, dar nu a putut

După ce a pierdut barajul cu ”U” Cluj, scor 0-2 în manșa tur și 1-1 în retur, Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria sa de 74 de ani în Liga 2, iar conducerea încearcă să reorganizeze clubul.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, a avut o întâlnire cu reprezentanții Doar Dinamo București (DDB) și în ședință s-a discutat și despre desființarea echipei secunde, din Liga 3.

Dinamo nu va mai înscrie echipa a doua în campionat, însă oricum aceasta a retrogradat din Liga 3 în Liga 4. Pentru a mai tăia din costuri, Răzvan Zăvăleanu ar fi vrut să desființeze echipa secundă mai devreme, însă prima echipă ar fi avut de suferit o penalitate de nouă puncte în clasamentul Ligii 1.

Dinamo desființează ”satelitul” după retrogradarea în Liga 2

Echipa a doua a fost reînființată odată cu sosirea spaniolilor la Dinamo, în vara anului 2020. ”Satelitul” ”câinilor” fusese desființat de către fostul patron, Ionuț Negoiță, tocmai pentru a reduce cheltuielile, în prima perioadă de insolvență.

”Am fi renunțat deja la echipa a doua, dar riscam niște sancțiuni. Aceasta nu va mai funcționa.

Referitor la CCJ, avem o discuție cu CS Dinamo și încercăm să stabilim un protocol de colaborare. O eventuală intrare a CS în acționariat. Protocolul cu CS Dinamo ar presupune finanțarea Centrului de Copii și Juniori.

Înțelegerea cu CS Dinamo ar fi foarte importantă prin prisma faptului că, atunci când va fi gata stadionul, proprietarul să fie și acționar, și în felul acesta să nu fim chiriași pe stadion.

Pentru intrarea în acționariat există câteva posibilități:

– mărire de capital social,

– cedarea acțiunilor,

– acționarii care nu contribuie financiar la menținerea activități să fie înlocuiți în mod ostil.

De aceea am trimis adresa către acționari, să vedem în ce măsură vor înțelege să suporte obligațiile legale”, a transmis Răzvan Zăvăleanu, prin intermediul paginii de Facebook ”Program Doar Dinamo București”.

Dinamo 2, antrenată de Sorin Colceag, a încheiat sezonul de Liga 3 pe locul 5 din 6 în grupa de play-out a Seriei a 4-a și a retrogradat în Liga 4 cu 22 puncte.

În sezonul trecut, 2020-2021, Dinamo 2 a încheiat campionatul pe locul 7 din 10 în Seria a 4-a a Ligii 3, în care nu s-a disputat play-off și play-out.

Foto: CS Tunari

Andreea VISU 03 Jun. 2022, 11:24 Liga 2
Pe aceeași temă