Mai bine mai târziu decât deloc: Chindia se reunește luni! Ghergu a revenit în forță, cu rezilieri de contracte pe bandă rulantă

Bogdan ISTRATE 14 Jan. 2024, 11:55 Liga 2
Mai bine mai târziu decât deloc: Chindia se reunește luni! Ghergu a revenit în forță, cu rezilieri de contracte pe bandă rulantă

Chindia trăiește cea mai agitată iarnă de la reînființarea clubului, în 2010. În prezent, echipa retrogradată vara trecută din prima ligă după patru sezoane la rând pe prima scenă agonizează pe locul 11 în Liga 2, măcinată de datorii, scandaluri, demiteri și litigii de toate felurile.

Chindia a avut cinci antrenori și trei președinți în 2023, probabil record pentru întreg fotbalul european profesionist.

Marcel Ghergu, prezentat la începutul săptămânii ca noul conducător la Chindia?

Amânată de două ori, reunirea lotului pentru partea a doua a campionatului va avea loc luni, de la ora 13:00, la stadionul ”Eugen Popescu”. Sursele Liga2.ro spun că primul antrenament ar trebui să fie precedat de o conferință de presă, la care să participe și fostul președinte, Marcel Ghergu, readus în poziția de salvator al clubului chiar de cei care l-au dat afară în iunie, respectiv reprezentanții autorităților locale.

Ghergu a început munca de mai bine de o săptămână, ca negociator cu jucătorii și furnizorii, în locul unui președinte, Lorin Petrescu, care s-a dovedit impotent în a comunica sau găsi soluții pentru rezolvarea situației. De fapt, Petrescu, impus politic, a părut copleșit de miza unui asemenea post încă din octombrie, după demiterea unui alt conducător începător, Andrei Cordoș.

Astfel că singura variantă a puterii locale a rămas omul care anterior era amenințat cu cartonașe galbene virtuale: Marcel Ghergu.

Trei teste de verificare, niciunul anunțat de club

Echipa din Târgoviște va susține cel puțin trei meciuri amicale în pauza competițională. Niciunul nu a fost anunțat de club, pe canalele oficiale de comunicare unde activează Silviu Posteucă, fost arbitru deghizat și personaj controversat la nivel de județ.

Chindia ar urma să joace cu Progresul Spartac (22 ianuarie), CSM Slatina (17 februarie) și Flacăra Horezu (dată nestabilită).

Primele decizii ale lui Ghergu. Petrescu doar semnează

Proaspăt uns ca șef executiv al Chindiei, Marcel Ghergu a discutat deja cu jucătorii care vor să plece, dar le-a și transmis altora că nu mai intră în vederile clubului pentru partea a doua a sezonului, la finalul căreia fostul președinte le-ar fi promis asociaților că echipa va promova în prima ligă.

Astfel, Golofca, Militaru și Călin și-au reziliat contractele, urmând și alții, precum Rujtens, Jah și Gnebra, ultimii doi aflați într-o vacanță prelungită la Târgoviște. Aduși de Vasile Miriuță, cei doi jucători care aparțin de CFR Cluj au bifat câteva minute în tricoul Chindiei, petrecându-și timpul în barurile și localurile din Centrul Vechi al Târgoviștei, sub pretextul unor accidentări care i-ar ține departe de gazon.

Toate înțelegerile din aceste zile cu jucătorii sunt în sarcina lui Ghergu. ”Lorin Petrescu vine la 3-4 după-amiază și semnează ce stabilește Ghergu. Postură mai jenantă nici că se putea. Doar că firma omului a livrat materiale pentru reconstrucția stadionului, iar acum nu poate zice nimic”, explică surse avizate.

Societatea patronată de Lorin Petrescu, a fost unul dintre principalii jucători pe piața materialelor la reabilitarea stadionului ”Eugen Popescu”. ProActiv, în ultimii ani sponsor al clubului, colaborează de ani buni cu Chindia, inclusiv din perioada în care Gică Popescu se afla printre asociați. ”Nu vreți să știți cu cât era facturată o găleată de vopsea lavabilă și cât costa ea în magazinul lor”, au vorbit, pentru Liga2.ro, foști angajați ai clubului din perioada 2012-2013.

Foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-viitorul-pandurii-au-interdictie-la-transferuri-de-la-fifa-19297380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-golofca-s-a-despartit-de-chindia-19297337

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-financiare-in-liga-2-si-liga-3-19297290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marcel-ghergu-s-a-intors-la-chindia-19297039

Bogdan ISTRATE 14 Jan. 2024, 11:55 Liga 2
Pe aceeași temă