Sporting Roșiori e tot mai departe de play-off. A fost sancționată cu scădere de puncte și are interdicție la transferuri

Marius ANGHEL 26 Jan. 2024, 00:46 Liga 3
Sporting Roșiori e tot mai departe de play-off. A fost sancționată cu scădere de puncte și are interdicție la transferuri

Sporting Roșiori și-a complicat situația în clasamentul Ligii 3, în privința accederii în play-off, chiar dacă nu a jucat, campionatul fiind în pauză din primele zile ale lunii decembrie a anului trecut.

Trupa din Teleorman a fost sancționată, de curând, de către Federația Română de Fotbal, din cauza unui litigiu pe care îl avea de o lungă perioadă de timp și pe care nu l-a stins.

A pierdut două puncte și s-a îndepărtat și mai mult de locurile calificabile în play-off.

Sporting Roșiori, penalizată cu 2 puncte și fără drept de a face transferuri sau a legitima jucători

În ședința din 17 ianuarie 2024 a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, Sporting Roșiori a fost sancționată cu o depunctare cu două puncte și cu interdicție de a transfera sau legitima jucători.

Litigiul pe care îl are cu fostul său jucător Leonard Manole i-a adus aceste pedepse, pentru început în contul perioadei 20 decembrie 2023 – 3 ianuarie 2024. În cazul în care nu va rezolva acest litigiu până la 31 ianuarie, atunci echipa va fi depunctată din nou.

”În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea CS Sporting Rosiori 2008 cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 20.12.2023 – 03.01.2024.
Comisia a acordat termen în data de 31.01.2024, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Manole Leonard Andrei pentru a evita în continuare depunctarea”, sună verdictul CDE a FRF.

În plus, Sporting Roșioși are și un litigiu cu jucătorul ei Valentin Florin Neaga, și el trecut prin mai multe termene. Neaga este unul dintre jucătorii pe care clubul îi acuza de blat și îi dădea afară în toamnă, subiect despre care Liga2.ro a scris în mai multe episoase.

Echipa din Roșiorii de Vede, și mai departe de play-off în acest sezon!

În urma acestei depunctări, Sporting Roșiori s-a îndepărtat și mai mult de locurile calificabile în play-off. Echipa are acum 19 puncte în loc de 21, cum a încheiat anul 2024, și a ajuns la șapte puncte în spatele formației Vedița Colonești, ultima situată pe locurile care duc în play-off la finalul sezonului regular.

Teleormănenii sunt pe locul 6 și doar cu o minune în ultimele trei etape ale sezonului regular mai pot prinde cel puțin locul 4, unde acum Vedița se poziționează cu 26 de puncte.

În Seria 6, liderul Cetatea Turnu Măgurele, cu 32 de puncte, este deja matematic în play-off, iar pentru celelalte trei poziții se luptă cu șanse mari SCM Râmnicu Vâlcea (28 puncte), Viitorul Dăești (28 puncte), Vedița Colonești (26 puncte) și Flacăra Horezu (23 puncte).

În play-out sunt matematic Cozia Călimănești (8 puncte), Petrolul Potcoava (15 puncte), Unirea Bascov (16 puncte) și ACS Oltul Curtișoara (17 puncte).

În sezonul trecut, Sporting Roșiori s-a calificat în play-off și a terminat pe locul 3, care doar i-a asigurat menținerea în Liga 3.

În ultimele trei etape ale sezonului regular actual, Sporting Roșiori va întâlni Cetatea Turnu Măgurele (acasă), Cozia Călimăneşti (deplasare) și Unirea Bascov (acasă).

CLASAMENTUL Seriei a 6-a a Ligii 3

Cristian Negru a sunat adunarea din 22 ianuarie, iar clubul are trei plecări din lot

Sporting Roșiori s-a reunit în data de 22 ianuarie, iar antrenorul Cristian Negru a avut la dispoziție 26 de jucători.

Noutățile din lot au fost reprezentate de juniorii Eric Voicu, Mario Cobzaru și Dănuț Dobre, mijlocași reveniți de la CSM Alexandria U19, cât și Codruț Anghel, mijlocaș ofensiv care a evoluat ultima oară pentru CS Universitar din Alba Iulia, însă legitimarea acestuia din urmă nu este posibilă în acest moment, din cauza interdicției primită în litigiul cu Manole.

La capitolul plecări sunt Cristian Toilă, Marius Aldescu (ajuns la CSC Șelimbăr) și Sebastian Ivan (ajuns la SCM Râmnicu Vâlcea).

Alte trei cluburi din Liga 3 au pierdut puncte în acest sezon, însă din alt motiv

În acest sezon de Liga 3 sunt și alte echipe care au fost sancționate cu scădere de puncte prin pierderea unui meci la ”masa verde”.

În cazul acestora, alta a fost problema, nu una asemănătoare cu cea a clubului din Roșiorii de Vede. Au pierdut la ”masa verde” fiindcă au utilizat un jucător în stare de suspendare.

Prima a fost ACS Hamangia Baia, activă în Seria 2, care a pierdut cu scorul de 0-3 întâlnirea cu Sporting Liești, oricum cedată pe teren la scorul de 0-2. A doua a fost Poli Timișoara, din Seria 8, care a fost sancționată cu pierderea la ”masa verde” a partidei desfășurată în deplasare cu Phoenix Buziaș, pe teren încheiată la egalitate, scor 0-0. Există și un al treilea caz în acest sezon. Progresul Fundulea, din Seria 3, a gafat-o în meciul cu Dunărea Călărași și acel 0-0 de pe teren s-a transformat în 0-3.

Foto: Sporting Roșiori

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-fundulea-a-pierdut-la-masa-verde-meciul-cu-dunarea-calarasi-19296353

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-a-pierdut-la-masa-verde-un-meci-din-liga-3-19295696

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-depunctata-pentru-cateva-ore-de-frf-din-cauza-litigiului-cu-vasile-miriuta-19296076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-primit-inapoi-punctele-scazute-in-urma-litigiului-cu-cabuz-19290038

Marius ANGHEL 26 Jan. 2024, 00:46 Liga 3
Pe aceeași temă