Chindia, la prima ”mișcare” în 2024. Marcel Ghergu, poziție de forță: ”Nu mai face antrenorul Longo ce vrea el”. Italianul, mutat din apartamentul din hotel

Bogdan ISTRATE 18 Jan. 2024, 11:04 Liga 2
Chindia, la prima ”mișcare” în 2024. Marcel Ghergu, poziție de forță: ”Nu mai face antrenorul Longo ce vrea el”. Italianul, mutat din apartamentul din hotel

După două zile de proteste față de situația ingrată în care se află, cu cel puțin trei salarii restante și cu incertitudinea care planează asupra viitorului echipei, jucătorii Chindiei au ieșit miercuri, 17 ianuarie, la antrenament. De fapt, la o scurtă alergare pe iarba îngălbenită a stadionului ”Eugen Popescu”, unde instalația de încălzire plătită cu bani grei de primărie nu a funcționat niciodată, nici măcar pentru un minut.

Gazonul de pe ”Eugen Popescu” s-a îngălbenit!

În ultimele dimineți, temperaturile au coborât până la -8, -10 grade la Târgoviște, așa că terenul a înghețat bocnă, iar pentru weekend se anunță ger năprasnic, cu grade și mai multe sub 0 în termometre. ”Instalația de încălzire nu a fost nici măcar probată vreodată, chit că e a doua iarnă în care ar fi trebuit să funcționeze. Pentru meciuri e exclus să meargă, nu ține curentul și nocturna, și încălzirea în gazon. Bani aruncați”, vorbesc sursele noastre.

Imaginile postate miercuri pe contul de Facebook al Chindiei demonstrează starea precară în care a ajuns gazonul de pe ”Eugen Popescu”.

Dacă echipa ar fi evoluat în continuare în prima ligă, în aceste zile ar fi avut de jucat primul meci oficial în 2024. Iar gazonul ar fi fost, probabil, printre cele mai modeste din competiție!

Liga 2 va începe în ultimul weekend al lunii februarie, iar Metaloglobus Bucureşti, situată în partea inferioară a clasamentului.

Ghergu vs. Longo

Așa cum Liga2.ro a scris în repetate rânduri în această iarnă, Marcel Ghergu se pregătește să preia funcția executivă la Chindia, după experimentele autorităților locale cu Andrei Cordoș și Lorin Petrescu, personaje care au dus clubul aproape de colaps și faliment.

Ghergu nu este de acord sub nicio formă ca echipa să fie condusă de pe bancă de Diego Longo, un italian – fost preparator fizic – adus pe Lorin Petrescu, teoretic actualul președinte.

”Nu mai face ăsta ce vrea aici, că nu e clubul lui. Nu e patron. Ori avem discuții, ne consultăm, ne sfătuim, ori pleacă. Asemenea atitudine nu este de tolerat”, s-ar fi exprimat Marcel Ghergu cu privire la Diego Longo.

De amintit că antrenorul Chindiei a intrat în vacanță mai devreme decât echipa, absentând de la ultimul meci oficial al dâmbovițenilor în 2023, cel cu FC Hermannstadt, din Cupa României. În decembrie, s-a spus că Longo ar fi plecat în Albania, unde a activat ultima dată ca antrenor, să-și ia familia de acolo, fiindcă ar fi putut păți ceva rău.

Miercuri, din informațiile Liga2.ro, antrenorul a fost înștiințat de club că trebuie să se mute din apartamentul ocupat la Hotel Valahia într-o cameră single! Coincidență – sau nu – în aceeași zi Chindia a avut primul termen în procesul intentat de SC Valahia pentru neplata unei datorii de peste 100.000 de euro. Instanța a dispus amânarea judecării litigiului, pentru 13 martie.

  • Chindia a început sezonul cu Dragoș Militaru antrenor, apoi a fost adus Vasile Miriuță și în ultimele două jocuri din campionat din 2023 pe bancă s-a aflat italianului Diego Longo.

Primarul s-a trezit cu jucătorii la ușă și neagă adevărul: ”Nu a fost vreun protest!”

Lipsiți de replică în fața suporterilor sau a presei independente, primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-au ”destăinuit” site-ului iamsport.ro, precizând că la club nu a existat vreun protest, în ciuda faptului că în primele două zile de la data reunirii, luni și marți, jucătorii au refuzat să se antreneze, iar autoritățile locale și-au achitat toate angajamentele față de Chindia. De notat că site-ul amintit a redat doar declarațiile celor doi, fără alte comentarii pe subiect.

”Nu s-a întâmplat absolut nimic. Depindem de buget. Astea nu sunt probleme pe care să le discutați cu primarul. Clubul are conducere, e plătit pentru asta. S-a discutat (n.r. – cu jucătorii, care luni au protestat mergând la primărie). Nu au fost niciun fel de probleme. Nu a fost niciun protest. Astea sunt prostii, ce s-a scris. Eu sper să se rezolve situația. Nu depinde numai de noi. Credeți că primăria e patron? Depindem de buget. Primăria și Consiliul Județean au sprijinit cum n-a sprijinit nimeni din România echipa de fotbal în ultimele 6-7 luni, a spus primarul Stan.

Corneliu Ștefan s-a axat mai mult să spună că cel care este responsabil de actuala situație este președintele clubului, demisionarul Lorin Petrescu: ”Cred că cel mai bine îl întrebați pe președintele clubului. El gestionează. Tot ce am promis în 2023, noi am realizat. Ne-am îndeplinit obligațiile.”

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-chindiei-au-protestat-la-reunire-19297440

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alex-militaru-s-a-intors-la-unirea-dej-19297639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-faragau-si-rassambek-akhmatov-au-semnat-cu-gloria-buzau-19297662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-viitorul-pandurii-au-interdictie-la-transferuri-de-la-fifa-19297380

Bogdan ISTRATE 18 Jan. 2024, 11:04 Liga 2
Pe aceeași temă