Chindia a învins AFC Câmpulung Muscel în ultimul lor amical înainte de startul Ligii 2. Spectatorii n-au mai stat la soare

Ionuț MARIN 28 Jul. 2024, 12:48 Liga 2

Chindia și-a încheiat seria meciurilor de pregătire din această vară cu o victorie, scor 3-1 contra AFC Câmpulung Muscel, nou-promovată în Liga 2.

Argeșenii au deschis scorul pe stadionul ”Eugen Popescu”, dar gazdele au întors rezultatul, cu două goluri în repriza secundă.

Chindia a revenit și s-a impus în amicalul de la Târgoviște cu AFC Câmpulung Muscel

Echipa din Câmpulung a înscris prima, în minutul 21, prin Robert Ene, în timp ce Chindia a marcat la scurt timp după aceea, în minutul 26, prin nou-venitul Daniel Florea.

Tot fostul atacant al FC Voluntari a adus Chindia în avantaj, în partea secundă a întâlnirii, în minutul 64, iar la alte cinci minute, în 69, a punctat și Ionatan Dogănoiu, un tânăr promovat la prima echipă în această vară.

Chindia: Șt. Mușat – Martac, Ius. Cristea, C. Dinu, Ad. Ioniță, Al. Petre, Danu, Atanase, D. Florea, Pesic, Zivkovic.
Rezerve: Brînzea – Bg. Petre, Tib. Popa, I. Zamfir, Dogănoiu, Oct. Ursu, M. Șerban, Sabău, Guță, Grubac.

AFC Câmpulung Muscel: Bălănică – Cacior, Stănici, Sanda, Andr. Stelea, Șt. Coman, Jenaru, Rob. Ene, Ant. Niță, Rob. Dumitrescu, D. Ciurea.
Rezerve: Bădulescu – Gîsă, M. Ion, L. Stancu, D. Popescu, Șt. Ghiță, Al. Enache, Al. I. Popescu.

  • Anterior, Chindia susținuse amicale doar cu echipe din Liga 3, 1-0 cu Urban Titu, 1-4 cu SC Popești Leordeni și 6-0 cu FC Pucioasa. Debutul oficial al echipei încropite la Târgoviște va avea loc sâmbăta viitoare, la Clinceni, contra Metaloglobus.
  • AFC Câmpulung Muscel a mai disputat jocuri de verificare cu CFC Argeș (scor 1-1), FK Miercurea Ciuc (scor 0-0), Metaloglobus (scor 1-0), CS Afumați (scor 1-0), CS Mioveni (scor 0-1), Olimpic Zărnești (scor 3-3) și CSM Slatina (scor 1-0). Aceasta va debuta în Liga 2 sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la CSM Focșani, o altă nou-promovată.

Au învățat din critici

Puși la zid de suporteri și de masa-media după decizia neinspirată de a deschide doar tribuna veche, de la soare, la meciul cu FC Pucioasa, oficialii Chindiei au încercat să repare greșeala la jocul cu Muscelul.

Accesul publicului s-a făcut exclusiv la Tribuna 1, cea acoperită, așa că lumea a putut sta la umbră.

Au fost aproximativ 200 de spectatori la amicalul cu argeșenii, printre care și destui copii.

Clubul nu a făcut niciun anunț legat de abonamentele pentru noul sezon, însă programul îi poate ajuta pe târgovișteni să amâne luarea unei decizii.

Primul meci acasă îl vor juca abia în data de 17 sau 18 august, cu CSC Șelimbăr, în etapa a 3-a, după ce în primele două runde joacă în deplasare.

”Principalul” Marin Vătavu e de decor!

Antrenorul instalat ca ”principal” la Chindia în această vară, Marin Vătavu, văr al primarului din Târgoviște, pare să ocupe o funcție pur decorativă, cele mai multe dintre indicațiile de pe margine fiind date de directorul tehnic Nicolae Croitoru (foto, în plan secund, primul din stânga. Vătavu este ”acoperit” de Ioniță).

De altfel, Croitoru – despre care e neclar dacă a rămas sau nu și vicepreședinte – ar încasa un salariu uriaș pentru acest nivel, 4.000 de euro!

Marcel Ghergu câștigă 5.000 euro la Chindia. Plafonul spunea că este 3.000!

În conferința de presă-maraton de vineri, președintele clubului, Marcel Ghergu, a declarat că plafonul salarial de la Chindia va fi situat la 3.000 de euro în noul sezon, ”cu câteva exceptii”.

Printre care și el, cu un contract de 5.000 de euro lunar, mai mult cu 25 la sută decât a câștigat în ultimul an de Liga 1 la Chindia.

Legat de salarii, foarte probabil pe lista celor care își vor umple buzunarele stând degeaba se află și Silviu Posteucă, responsabilul de marketing al clubului, care a încasat 2.500 de euro lunar campionatul trecut. Asta în timp ce antrenorii de la juniori fără pile câștigă 2000 de lei, la fel angajații de la stadion, iar delegatul ia 3.000 de lei.

Foto: Marius Tudor

Ionuț MARIN 28 Jul. 2024, 12:48 Liga 2
Pe aceeași temă