Chindia, ziua și scandalul! Președintele Marcel Ghergu a sărit la gâtul presei după amicalul cu FC Pucioasa, în care spectatorii au fost trimiși să stea la soare: ”Hai că vă arăt eu vouă!”

Ionuț MARIN 24 Jul. 2024, 18:37 Liga 2

Chindia a câștigat meciul de verificare disputat miercuri, 24 iulie, cu echipa din Liga 3 FC Pucioasa, 6-0 (4-0) la Târgoviște, pe stadionul ”Eugen Popescu”.

Daniel Florea, revenit acasă după retrogradarea cu FC Voluntari, a înscris golul zilei pe ”Eugen Popescu”, la 1-0. Tot el a mai înscris o dată, dat pe lista marcatorilor s-au mai aflat și Daniel Danu, Ivan Pesic, Ionuț Tache și Sergej Grubac, însă tabelele de la Târgoviște nu s-au mai aprins, din lipsă de fonduri!

Ca un amănunt interesant, la Pucioasa este antrenor principal Vasile Bârdeș, tehnicianul grupei U19 de la … Chindia! ”Credeai că iei puncte astăzi, Sică?”, au glumit spectatorii din Târgoviște, care au fost obligați de organizatori să stea la soare, la peste 30 de grade, în timp ce apropiații noului președinte au putut intra la tribuna acoperită, unde era umbră.

Chindia, cel mai slab lot din ultimii 14 ani, înainte de startul sezonului 2024-2025 de Liga 2

Câțiva jucători din județ cu experiență, îi amintim aici pe Dinu, Martac sau Florea, plus mai tinerii Ioniță sau Atanase, la care se adaugă mulți U21 și străinii Pesic și Zivkovic, antamați cu salarii de Liga 1, compun lotul cu care Chindia nu și-a propus mai nimic pentru actualul sezon de Liga 2. Sau poate doar stingerea unor datorii, conform comunicatului emis de club zilele trecute, fără vreo mențiune legată de performanța sportivă.

”Este cel mai slab lot de când echipa a fost reînființată, în 2010. După ce vor apărea cartonașe și suspendări sau accidentări, să nu ajungă în subsolul clasamentului”, au vorbit astăzi seniori trecuți prin stafful clubului în toată această perioadă.

Marcel Ghergu, derapaj incredibil față de fotoreporterul Marius Tudor!

Abia reinstalat în funcție de prietenii de la PSD, primarul Târgoviștei fiind cel mai mare susținător al său, Marcel Ghergu a fost protagonistul unui episod incredibil, consumat după prima jumătate de oră a amicalului de astăzi.

Ghergu l-a chemat la ordine pe Marius Tudor, fotoreporter cu legitimație APS (Asociația Presei Sportive) aflat pe gazon la un meci la care Chindia nu a făcut vreun anunț legat de acreditări, până la urmă un banal amical cu o echipă din județ, într-un anonimat total!

”Bă, nu ai ce să cauți să faci poze. Trebuia să mă suni pe mine înainte. Hai, lasă că vă arăt eu vouă!”, s-a răstit Ghergu la Tudor, ultimul venind după o experiență ca fotoreporter acreditat UEFA la EURO 24 și la câteva ore după ce a fost prezent la meciul din preliminariile Ligii Campionilor dintre FCSB și Maccabi Tel Aviv, un fotograf apreciat în România și nu numai datorită operelor sale!

Derapajul președintelui Chindiei a fost susținut de un apropiat, un personaj plinuț pe care urmează să îl identificăm. O precizare, pentru Ghergu sau ceilalți ca el, obișnuiți să se creadă patroni și Dumnezei, pe mulți-mulți bani publici: de relația cu presa, la orice club civilizat, se ocupă ofițerul de presă, iar de comunicare, responsabilul pe această zonă, în niciun caz președintele însuși! De mai bine de un an, Chindia bâjbâie pe aceste segmente, controlate politic puternic acum de către PSD.

”Am fost sunat de trei ori de Marcel Ghergu, trăgeam fotografii, nu am auzit telefonul. Când am văzut apelurile, l-am sunat, m-a chemat să mă ia la rost. Asta nu e atitudine de conducător de echipă profesionistă. Și poate s-a uitat prea ușor câte meciuri le-am pozat pro-bono”, ne-a declarat Marius Tudor, șocat de modul în care a fost tratat, în anul 2024.

Altfel, Ghergu ar fi dator și acum multor fotografi din Liga 1, care au pozat la meciuri și nu și-au primit banii nici până în ziua de azi!

Prima fotografie cu Dan Simescu, responsabil în relația cu suporterii Chindiei!

Liga2.ro l-a surprins astăzi pe Dan Simescu (foto, cu mâna la gură), la tribuna oficială a stadionului ”Eugen Popescu”, bine-mersi, nu ca suta de oameni – cu tot cu copii mici – de la tribuna veche, oameni care au răbdat arșița și nu au avut de unde să bea un pahar de apă.

Simescu este inexistent în spațiul online, ca imagine. Nu are fotografie de profil pe WhatsApp și nici pe Facebook. Instalat la club de fostul primar al Târgoviștei, Gabriel Boriga, Simescu ocupă poziția de responsabil în relația cu suporterii. Nimeni din galerie nu îl cunoaște, însă! Legat de imaginea fostului polițist, rămâne de povestit un episod din iarna acestui an: prezent la meciurile ucrainencelor de la Prometey la Mioveni, organizate de Gabriel Boriga (!!!), Simescu i-a cerut unui fotoreporter să-i facă o fotografie, să i-o trimită pe WhatsApp, apoi să o șteargă din telefon!

  • 1-0 cu ACS Urban Titu (nou-promovată în Liga 3) și 1-4 cu SC Popești Leordeni (Liga 3) sunt celelalte rezultate înregistrate de Chindia în această vară, în amicale

Foto: Marius Tudor și Ionuț Marin

Ionuț MARIN 24 Jul. 2024, 18:37 Liga 2
Pe aceeași temă