AFC Câmpulung Muscel s-a impus în amicalul cu CSM Slatina, fix cu o lună înainte de meciul lor direct din Liga 2. Un nou-venit în lotul lui Costin Lazăr a decis întâlnirea

Marius ANGHEL 24 Jul. 2024, 15:10 Liga 2
AFC Câmpulung Muscel s-a impus în amicalul cu CSM Slatina, fix cu o lună înainte de meciul lor direct din Liga 2. Un nou-venit în lotul lui Costin Lazăr a decis întâlnirea

CSM Slatina și AFC Câmpulung Muscel, viitoare adversare în noua ediție a Ligii 2, sezonul 2024-2025, în etapa a 4-a, adică în data de 24 august 2024, s-au întâlnit miercuri, 24 iulie, într-un meci amical.

Câștigătoare a ieșit echipa argeșeană, cu scorul de 1-0.

AFC Câmpulung Muscel a câștigat în deplasare amicalul cu CSM Slatina. Nou-venitul Darius Ciurea a marcat unicul gol

Cu o săptămână și jumătate înainte de debutul în noul sezon al Ligii 2, dar și cu fix o lună înainte de meciul lor direct din sezonul regular, CSM Slatina și AFC Câmpulung Muscel s-au întâlnit într-un amical desfășurat pe unul dintre terenurile de antrenament din cadrul Complexului Sportiv ”1 Mai” din Slatina, unde, de exemplu, trupa antrenată de Daniel Oprescu nu și-a primit oaspetele FCU Craiova, fiindcă pe acesta l-a dus chiar pe terenul principal al bazei sportive.

Unicul gol al amicalului dintre echipele din județele Olt și Argeș a fost marcat în minutul 80, de către Darius Ciurea, una dintre achizițiile verii echipei antrenate de Costin Lazăr. Ciurea, un mijlocaș de bandă stângă, în vârstă de 20 de ani, a fost luat de la Unirea Bascov (Liga 3), dar încă nu a fost anunțat oficial de către club, deși actele au fost semnate.

Daniel Oprescu testează doi jucători

Clubul din Olt a transmis că ”antrenorul Daniel Oprescu a urmărit la lucru în acest joc şi doi jucători sosiţi în probe. De asemenea, unii componenţi ai echipei: Toroc, Mitran, Bărăitaru, Burnea, Călin Toma, Traşcu, Silvian Matei, Golofca, Doman, Constantin Radu şi Kayondo au efectuat antrenament separat.” Cei nou-apăruți în lot sunt Zamfir și Miruță.

CSM Slatina: Sebastian Micu (Simion Velcu 46′), Denis Dragu, David Savu (Abel Stan 79′), Robert Gherghe, Alexandru Sima, Dorin Toma, Emilian Pacionel (Zamfir 46′), Manuel Cristea (David Oprescu 46′), Ionuț Năstăsie (Dragoş Popa 46′), George Leaţă (Miruţă 46), Atanas Trică (Cătălin Ţîră 46′).

Anterior, CSM Slatina a mai disputat amicale cu Steaua (scor 1-2, la București), FCU Craiova (scor 1-1, la Craiova), CS Afumați (scor 1-1, la Curtea de Argeș), Viitorul Dăești (scor 2-0, la Slatina) și din nou cu FCU Craiova (scor 3-2, la Slatina).

Următorul test, ultimul înainte de startul noului sezon de Liga 2, îl are cu Campionii FC Argeş, în data de 27 iulie.

  • Altfel, marți, 23 iulie, CSM Slatina a anunțat începerea unui nou proiect în fotbalul local, rezultat din colaborarea cu Athletic Slatina. ”Având ca obiectiv comun dezvoltarea fotbalului din județ, suntem dedicați să sprijinim sportivii noștri valoroși și, în același timp, să atragem cât mai mulți copii spre practicarea acestui sport, într-un cadru organizat, profesionist”, a transmis clubul cu echipă de seniori în Liga 2.

Ultimul test pentru echipa lui Costin Lazăr?

De partea cealaltă, antrenorul Costin Lazăr a început acest amical în formula: Marin Voicu – Radu Cacior, Vlad Gîsă, Marius Sanda, Luca Stancu, Ionuț Jenaru, Jose Ntamack, Ștefan Ghiță, Alecsandru Longher, Alexandru Enache, Alexandru Ionuț Popescu. Rezerve au fost: Sergiu Bălănică, Rareș Bădulescu – Robert Stănici, Andrei Stelea, Robert Dumitrescu, Marian Ion, Daniel Popescu, Ștefan Coman, Darius Ciurea, Antonio Niță, Eric Alima și Robert Ene.

AFC Câmpulung Muscel a mai disputat jocuri de verificare cu CFC Argeș (scor 1-1), FK Miercurea Ciuc (scor 0-0), Metaloglobus (scor 1-0), CS Afumați (scor 1-0), CS Mioveni (scor 0-1) și Olimpic Zărnești (scor 3-3).

Jocul cu CSM Slatina era anunțat, în programul comunicat inițial, drept ultimul înainte de startul Ligii 2. Clubul nu a informat până acum că ar mai disputa vreun alt joc test.

  • Campionatul Ligii 2 începe la data de 3 august, iar în prima etapă AFC Câmpulung Muscel joacă în deplasare la CSM Focșani, tot o nou-promovată, în timp ce CSM Slatina debutează acasă, contra FC Voluntari, o retrogradată din prima ligă. Ambele meciuri sunt stabilite pentru data de 3 august, de la ora 11:00.

Foto: CSM Slatina și AFC Câmpulung Muscel

Marius ANGHEL 24 Jul. 2024, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă