Chindia, eșec dur în amicalul cu SC Popești Leordeni. Echipa din Târgoviște, incapabilă să dea gol din acțiune în fața ilfovenilor din Liga 3

Ionuț MARIN, Adi MARICA 21 Jul. 2024, 13:09 Liga 2
Chindia, eșec dur în amicalul cu SC Popești Leordeni. Echipa din Târgoviște, incapabilă să dea gol din acțiune în fața ilfovenilor din Liga 3

Chindia a suferit o înfrângere dură, scor 1-4 cu echipa din Liga 3 SC Popești Leordeni, într-un meci de pregătire disputat sâmbătă la prânz, 20 iulie, la Mogoșoaia, unde târgoviștenii efectuează un mini-cantonament, organizat pe ultima sută de metri.

Ivan Pesic a înscris pentru Chindia, din penalty, în timp ce pentru ilfovenii conduși de Andrei Cristea au punctat Alexandru Munteanu, Mihai Ion, fostul atacant al CSM Slatina punctând de două ori, și Robert Țangulea, acesta înscriind și el din penalty.

La meci au asistat și noul președinte al Chindiei, repus în funcție după un an și o lună, Marcel Ghergu, dar și responsabilul de marketing Silviu Posteucă, despre care se spune că nu va fi îndepărtat din club, în ciuda criticilor aspre din ultimul sezon.

Daniel Florea, nici rezervă în amicalul Chindiei cu SC Popești Leordeni

Târgoviștenii au început într-o formulă care le dă fiori suporterilor în perspectiva startului de campionat de Liga 2, programată peste două săptămâni: Șt. Mușat – Martac, Ius. Cristea, C. Dinu, Ad. Ioniță, Oct. Ursu, Danu, Al. Petre, Pesic, Grubac, Zivkovic.

Pe bancă au fost, M. Contra – Tib. Popa, Val. Nicolae, Atanase, Bg. Petre, Dogănoiu, I. Tache, R. Mihai și I. Zamfir.

Prezentat zilele trecute, Daniel Florea nu a fost nici măcar rezervă la amicalul de ieri. Atacantul care a îmbrăcat în ultimele sezoane tricoul echipei FC Voluntari ar avea unele probleme la inghinali.

După joc, Chindia a anunțat scorul final și doar marcatorul său. În schimb, echipa din Liga 3 din Popești Leordeni a arătat că este la un alt nivel de comunicare, inclusiv de respect arătat suporterilor săi.

”Victorie de moral în fața Chindiei
La primul meci amical al perioadei de vară, SC Popești-Leordeni a obținut o victorie de moral, 4-1 în fața divizionarei secunde Chindia Târgoviște. Partida a avut loc pe terenul principal al Centrului Național de Fotbal din Mogoșoaia, acolo unde se antrenează, când este în cantonamente, echipa națională a României.
Golurile noastre au fost marcate de Alex Munteanu, Mihai Ion, de două ori și Țangulea, din penalty. Dâmbovițenii au punctat tot din penalty, prin Pesic.
Victoria este cu atât mai importantă, chiar dacă este consemnată într-un meci amical, în condițiile în care Chindia a jucat cu formula apropiată de cea tip, iar târgoviștenii sunt mai avansați în perioada de vară, ca nivel de pregătire.
Antrenorul Andrei Cristea a opinat că ”a fost un test foarte util, împotriva unei adversare superioare pe hârtie, iar băieții au răspuns foarte bine la planul de joc propus în vestiar. pentru perioada următoare, ne dorim să ajungem la un nivel de încărcare fizică optim”.
Următorul amical pentru SC Popești-Leordeni va fi sâmbătă, 27 iulie, la Stadionul Inter Gaz, cu CS Băicoi, echipă recent promovată în Liga a III-a.
Bravo băieți!”, a transmis SC Popești Leordeni, care, însă, nu și-a anunțat cel puțin primul 11 utilizat.

Pică amicalul cu FC Pucioasa?

În comunicatul de vineri, în care și-a anunțat ”strategia” pentru noul sezon, conducerea administrativă și noul staff tehnic, Chindia a comunicat pentru data de 24 iulie un nou meci test, tot cu o echipă din Liga 3, FC Pucioasa, care ar putea să nu se mai dispute! Asta, după ce târgoviștenii au anulat, de teama suporterilor, un alt amical, cu Steaua, care trebuia să se joace în data de 17 iulie, pe ”Eugen Popescu”.

Eșecul de ieri a inflamat și mai mult spiritele în rândul fanilor, care s-au dezlănțuit în mediul online la adresa celor care conduc clubul. Altfel, în primele două etape din sezonul 2024-2025, Chindia va juca în deplasare, la Metaloglobus și la FCU Craiova.

Chindia își încheie cantonamentul de la Mogoșoaia în data de 24 iulie, iar sâmbătă, 27 iulie, are programat un test contra AFC Câmpulung Muscel.

Mihai Ion, fost la CSM Slatina, și Alexandru Munteanu, fost la FC Voluntari, au ajuns la SC Popești Leordeni

Trei dintre golurile celor de la SC Popești Leordeni în amicalul cu Chindia au fost reușite de cei doi achiziționați vara aceasta. Este vorba despre mijlocașul Alexandru Ioan Munteanu, luat de la FC Voluntari 2, și despre atacantul Mihai Ion, fost la CSM Slatina. Al doilea a înscris chiar de două ori.

”Am venit la Popești Leordeni în iarnă, când echipa era pe locul 3 și am reușit calificarea în baraj. Acum vrem mai mult. Am adus mulți jucători tineri talentați, dar și doi atacanți buni din Liga 2. Este vorba de Alexandru Munteanu de la FC Voluntari și Mihai Ion de la CSM Slatina. Sunt convins că vom forma o echipă competitivă pentru noul sezon în care primul obiectiv este accederea în play-off”, a spus Cristea pentru Liga2.ro.

Cristea le face reclamă lui Munteanu și Ion. Munteanu, în vârstă de 22 de ani, nu a jucat în Liga 2 până acum, iar de când e la FC Voluntari a evoluat pentru prima echipă, în Liga 1, doar 36 de minute în două jocuri din sezoane diferite! A jucat constant la echipa secundă a clubului ilfovean, în Liga 3. În această vară, odată cu retrogradarea Voluntariului din prima ligă, Munteanu ar fi putut fi utilizat la prima echipă, în Liga 2, însă nu a fost menținut de Claudiu Niculescu, astfel că a ajuns la SC Popești Leordeni, urmând să evolueze tot în Liga 3!

În ceea ce-l privește pe Mihai Ion, atacantul în vârstă de 26 de ani nu a confirmat la CSM Slatina, unde în ediția trecută a Ligii 2 a prins 295 de minute în 7 meciuri, fără să înscrie.

”Îi voi ajuta să marcheze multe goluri în campionat. Am mare încredere în ei”, a mai spus Cristea.

Mihai Ion spune că a acceptat imediat oferta celor de la Popești Leordeni și este încântat de metodele de antrenament ale lui Andrei Cristea. ”Am fost în discuții cu două echipe de Liga 2, dar nu ne-am înțeles. Cei de la SC Popești Leordeni m-au dorit cu adevărat, m-am pregătit cu ei și sâmbătă am semnat. Îmi place cum lucrează Andrei Cristea, sunt antrenamente mult peste nivelul Ligii a 3-a, la fel și metodele preparatorului fizic. Am găsit condiții bune de antrenamente și refacere, acum rămâne ca noi să reușim un sezon bun”, a spus atacantul născut la Zărnești, care a început fotbalul la juniorii lui FC Brașov, după care a mai trecut pe la Ardealul Cluj și Sport Team București. La seniori a debutat la Academica Clinceni, în Liga 2, după care a jucat la CS Tunari, Olimpic Cetate Râșnov, Progresul Spartac, Ripensia Timișoara, FC Bihor, Minerul Ocna Dej, SR Brașov și CSM Slatina.

Următorul amical pentru SC Popești Leordeni este programat sâmbătă cu nou-promovata în Liga 3, CSO Băicoi.

Foto: SC Popești Leordeni și Chindia Târgoviște

Ionuț MARIN, Adi MARICA 21 Jul. 2024, 13:09 Liga 2
Pe aceeași temă