Ceahlăul caută al treilea succes consecutiv în Liga 2, împotriva Mioveniului: ”Trebuie să fim la cel mai ridicat nivel al nostru.” Clubul nemțean și-a înființat echipă secundă

Narcis POHOAȚĂ 25 Aug. 2023, 11:46 Liga 2
Ceahlăul caută al treilea succes consecutiv în Liga 2, împotriva Mioveniului: ”Trebuie să fim la cel mai ridicat nivel al nostru.” Clubul nemțean și-a înființat echipă secundă

Ceahlăul Piatra Neamț dispută sâmbătă, de la ora 11:00, al doilea meci pe teren propriu din actuala stagiune a Ligii 2, în compania echipei CS Mioveni. După eșecul din prima rundă cu Corvinul (1-2), formația pregătită de Cristian Pustai a câștigat toate cele patru meciuri oficiale disputate, două în campionat (4-0 cu CSM Reșița și 2-0 la Viitorul Pandurii) și două în Cupa României (3-0 la Șomuz Fălticeni și 2-0 la Bucovina Rădăuți), fără să primească gol, iar nemțenii speră să bifeze un nou succes în fața propriilor suporteri.

Primul meci complicat pentru Ceahlăul în ultimele patru jocuri oficiale

De această dată, Ceahlăul va avea în față un adversar redutabil, CS Mioveni, echipă retrogradată din prima ligă și în ciuda faptului că a comunicat oficial că vrea doar menținerea în Liga 2 a făcut o mulțime de achiziții și țintește la promovare. De altfel, inclusiv finanțatorul moldovenilor, Anton Măzărianu, a declarat recent într-un interviu acordat Liga2.ro că va putea trage concluzii concrete abia după ce Ceahlăul va juca și cu echipele ”grele”, nemțenii întâlnind până acum, în campionat, două nou-promovate și o formație de rang secund.

În primele trei runde CS Mioveni nu a pierdut, dar nici nu a câștigat. A terminat toate trei meciurile la egalitate, dar cu adversari redutabili precum Gloria Buzău (0-0 acasă), Campionii FC Argeș (0-0 în deplasare) și Unirea Slobozia (1-1 acasă).

Dacă Ceahlăul stă bine la ofensivă, având al treilea cel mai bun atac, cu șapte goluri în trei meciuri, Mioveniul a înscris un singur gol în primele etape. Formația argeșeană are, în schimb, o defensivă greu de străpuns, primind un singur gol în cele trei meciuri complicate. La acest capitol excelează în ultima perioadă și Ceahlăul, care nu a primit gol în ultimele patru jocuri oficiale.

Ceahlăul îndeamnă suporterii să achiziționeze abonamente și după ce sezonul a început

La conferința de presă premergătoare partidei cu CS Mioveni, antrenorul Cristian Pustai l-a trimis în fața jurnaliștilor pe secundul său, Valentin Avădanei, acesta fiind însoțit de președintele Cătălin Anton și de jucătorii Marius Savu și Cristin Jalbă, marcatorii echipei în deplasarea de la Târgu Jiu.

Toți reprezentanții clubului au declarat la unison că, în ciuda unui adversar redutabil, Ceahlăul se poate impune în meciul de sâmbătă, cu Mioveni.

”Jucăm cu o echipă venită din prima ligă, nu trebuie neglijat acest aspect. Trebuie să ne păstrăm concentrarea, focusul, entuziasmul, să fim exigenți cu noi înșine și să luăm cele trei puncte”, a declarat președintele Cătălin Anton, care a făcut apel la suporterii Ceahlăului să cumpere abonamente, acum, când campionatul deja a început: ”Fac din nou un apel la suporteri să vină să cumpere abonamente, acestea vă asigură și accesul la meciul din Cupa României, cu Universitatea Cluj. Avem nevoie de voi, performanța nu poate fi făcută decât cu cel de-al 12-lea jucător, publicul.”

Valentin Avădanei, înainte de meciul cu CS Mioveni: ”Trebuie să fim la cel mai ridicat nivel al nostru”

La rândul său, antrenorul secund Valentin Avădanei a declarat că nemțenii nu se gândesc decât la victorie în meciul cu Mioveniul. ”În ultimele patru meciuri am avut numai victorii fără gol primit, asta înseamnă că am încercat să aducem echipa la un nivel foarte bun, cel puțin pe faza de apărare. Încercăm să continuăm pe același drum. Suntem conștienți că meciul de sâmbătă va fi mult mai dificil, știm că cei de la Mioveni sunt o echipă foarte bine organizată, cu trei puncte obținute din trei egaluri cu formații mult mai bine clasate, de aceea trebuie să fim la cel mai ridicat nivel al nostru la meciul de sâmbătă. Îl cunosc destul de bine ca antrenor pe Schumacher, am fost colegi la licență, iar în trecut am fost și colegi, și adversari. Este un om destul de priceput, dornic de a avansa cât mai sus în carieră, a lucrat cu antrenori pricepuți, a fost secundul unor antrenori cu experiență și sunt convins că a căpătat experiență pentru Liga 2”, a punctat Avădanei.

Jalbă și Savu, încrezători că Ceahlăul va învinge CS Mioveni

Jucătorii Ceahlăului au subliniat că nu se resimte oboseala, chiar dacă echipa a evoluat în ultimele două săptămâni și în Cupa României.

”Avem avantajul că suntem mulți jucători, nu se simte oboseala. A fost o rotație în meciurile de Cupă, am avut o oarecare pauză, nu am jucat sâmbătă – miercuri și nu pot să spun că se simte o oboseală. Poate mai mult din cauza deplasărilor lungi. La ora jocului m-am simțit de fiecare dată foarte bine, asta contează cel mai mult.
Sâmbătă vom avea un meci dificil, dar avem încredere că putem lua cele trei puncte. Întâlnim un adversar foarte bun, dar noi trebuie să fim concentrați la ora jocului și la final să fim victorioși. Pe această cale fac un apel la suporterii noștri să vină în număr cât mai mare la stadion. Le mulțumim că au venit cu Reșița, i-am simțit aproape și ne-au împins de la spate”, a declarat Cristin Jalbă, acesta fiind completat de Marius Savu: ”Ne-am pregătit foarte bine pentru campionat și mă așteptam să fim în prima jumătate. Eu mă simt foarte bine, sper să facem o figură frumoasă cu Mioveni și să luăm trei puncte.”

Ceahlăul a înscris o echipă în Liga a 4-a

Președintele Cătălin Anton a mai declarat că Ceahlăul a înscris o echipă în Liga a 4-a Neamț, iar obiectivul va fi promovarea în al treilea eșalon.

”Am luat decizia în cadrul conducerii clubului să înscriem echipa a doua în Liga a 4-a. Suntem într-o serie de 11 echipe, iar primele două meciuri le avem în deplasare. Obiectivul nostru cu echipa a doua este promovarea în Liga 3, iar un obiectiv secundar este să creăm condiții pentru jucătorii tineri, dar și pentru cei de la echipa mare care nu prind jocuri în campionat. Sperăm să promovăm în Liga 3 cu Ceahlăul 2. Pe vremea Ceahlăului în glorie, jucătorii primei echipe erau preponderent din Piatra Neamț și un obiectiv personal ar fi ca la un moment dat Ceahlăul, echipă de top în Liga 1, să aibă jucători români și mulți din Piatra Neamț”, a spus Cătălin Anton.

Echipa Ceahlăul 2 va fi antrenată de Andrei Vițelaru.

Cluburile din SuperLigă și Liga 2 au dreptul oficial de a-și înscrie o echipă secundă direct în Liga 3. Au fost locuri vacante inclusiv în această vară, însă Ceahlăul a preferat să aibă ”satelit” mai întâi în Liga 4.

Conferința de presă a Ceahlăului înaintea meciului cu CS Mioveni:

https://www.youtube.com/live/W35mRGVHdlQ?app=desktop&si=v5F8T8tLs1gxZbEV&fbclid=IwAR0hIa_iKrhBvoYTW7EP9G1W4HxxHk7eHfeFelI4SRMIv4MZ10rKcxepAiY

Foto și video: CSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-gata-de-prima-victorie-in-liga-2-cu-csm-ceahlaul-19281703

https://liga2.prosport.ro/liga-3/modificari-in-liga-3-pentru-completarea-locurilor-vacante-19281687

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-play-off-cupa-romaniei-19281593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-are-patru-victorii-consecutive-in-primele-cinci-jocuri-19281404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-napadit-de-amintiri-la-revenirea-la-targu-jiu-19281298

Narcis POHOAȚĂ 25 Aug. 2023, 11:46 Liga 2
Pe aceeași temă