Finanțarea Ceahlăului, din nou pe masa autorităților locale și județene! Câți bani ar putea primi clubul nemțean și ”hiba” din ghidul Consiliului Județean care poate anula speranțele moldovenilor

Narcis POHOAȚĂ 15 Mar. 2024, 18:30 Liga 2
Finanțarea Ceahlăului, din nou pe masa autorităților locale și județene! Câți bani ar putea primi clubul nemțean și ”hiba” din ghidul Consiliului Județean care poate anula speranțele moldovenilor

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț continuă să spere la un ajutor financiar din partea autorităților locale și județene.

Nemțenii au bifat mai bine de trei sferturi din sezonul actual al Ligii 2 doar cu finanțare privată asigurată de către omul de afaceri Anton Măzărianu și alți parteneri sponsori, dar au speranțe ca măcar în campionatul viitor să beneficieze și de fonduri de la buget.

Ceahlăul vrea finanțare de la Consiliul Local Piatra Neamț și Consiliul Județean Neamț

Președintele executiv al Ceahlăului, Cătălin Anton, a declarat că gruparea nemțeană ar putea primi în acest an sume de bani de la Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț și Consiliul Județean Neamț. Oficialul clubului de sub Pietricica a dezvăluit însă că în ghidul CJ există o prevedere ce ar putea nărui speranțele în ceea ce privește o finanțare mai consistentă.

”La ora actuală sperăm într-un ajutor financiar de la Consiliul Local și Consiliul Județean. Am finalizat proiectele, le vom depune și vom vedea. Avem o mică hibă în ghidul de la Consiliul Județean, care spune că poate acorda un milion de lei doar în situația în care echipa este de divizie superioară. Să vedem cum interpretează acest calificativ cei de la CJ. Dacă Liga 2 va fi considerată dizivie medie, singurele fonduri nerambursabile care pot fi alocate de către Consiliul Județean sunt doar 400.000 lei. De la Consiliul Local avem promisiuni de un milion de lei, acolo nu avem constrângerile acestea în ghid”, a declarat Cătălin Anton.

”Primul ajutor și cel mai important este de la suporteri”

Oficialul clubului nemțean a făcut apel la suporteri să vină în număr mai mare la stadion, pentru a susține activitatea clubului prin biletele și abonamentele achiziționate.

”Alături de finanțator sau de autorități locale un rol foarte important îl au și spectatorii. Și banii de pe bilete sunt foarte importanți. Una e să ai 900 de oameni la meci și să vinzi un bilet cu 30 de lei și altceva e să ai 9.000 de oameni la fiecare meci. E cu totul altceva. Cheltuielile cu organizarea unui singur meci se ridică undeva la 27.000 de lei. Primul ajutor și cel mai important este de la suporteri. Vino alături de noi pentru a putea susține și organiza acest spectacol fotbalistic! Nu mai vorbim de cazări, deplasări, mese, compartimentul medical, vitaminizări și alte cheltuieli”, a mai spus Cătălin Anton, care a dat ca exemplu Foresta Suceava, echipă retrasă din campionatul Ligii 3 din motive financiare, deși era pe locul 1 în serie: ”Ne-am dori ca pe viitor să vină alături de noi mai mulți investitori privați, dar și spectatori. Cu toții trebuie să înțeleagă că fără investiții masive în fotbal nu poți face performanță. Suceava este un exemplu foarte clar de ceea ce înseamnă subfinanțare. De asta și investitorii privați, și autoritățile locale din județ trebuie să înțeleagă că finanțarea este componența numărul 1 a unui proiect viabil, performant.”

Ceahlăul, anunț despre dosarul depus privind clasificarea Centrului de Copii și Juniori

Altfel, clubul nemțean a anunțat detalii privind Centrul de Copii și Juniori, în urma dosarului său depus la FRF.

”În 2022, nu am fost în clasamentul Academiilor de Fotbal alcătuit de Federația Română de Fotbal, iar în acest an am trecut de pragul minim care ne permite să putem avea un dosar de licențiere fără probleme în cazul în care CSM Ceahlăul ar ajunge să joace în SuperLigă. A fost o muncă foarte dificilă, a fost o muncă care a necesitat multă atenție la detalii și în final de bucurăm că dosarul nostru a fost acceptat pentru nivelul minim cerut cluburilor de prim eșalon din țară. Vreau să mulțumesc pe această cale domnului Ioan Mironaș pentru aportul extrem de important adus clubului nostru și pentru reușita aceasta. Implicarea sa, cunoștințele sale au fost determinante în realizarea acestui țel, fiindcă lumea trebuie să știe că nu numai rezultatele sportive sau susținerea financiară sunt necesare unui club, ci și alte aspecte despre care nu se vorbește decât foarte rar”, a declarat Daniel Mahu Moisii, președintele Consiliului Director al clubului, cel pe care Ceahlăul l-a înscris la cursul de director sportiv certificat pe care îl va organiza FRF.

”Indiferent dacă echipa de seniori va ajunge să evolueze în sezonul competițional viitor în Superliga sau în Liga 2, important este că dosarul respectiv a fost admis și că CSM Ceahlăul are baza pe care poate construi în 2025 dosarul următor ce va fi depus la Comisia de Clasificare a Academiilor de Fotbal”, sună concluzia trasă de club.

Amical cu Poli Iași pentru nemțeni

Cum primele două ligi se vor întrerupe după etapa din acest weekend, pentru meciurile echipelor naționale, stafful Ceahlăului a perfectat un meci amical pentru sfârșitul săptămânii viitoare.

Echipa pregătită de Cristian Pustai va juca vineri, 22 martie, de la ora 14:00, un amical pe propriul teren cu formația din primă ligă Politehnica Iași.

Ceahlăul și Poli Iași s-au întâlnit ultima dată într-un amical în septembrie 2023, tot sub Pietricica, iar atunci nemțenii s-au impus cu 3-2 (1-1), prin golurile marcate de Matija Katanec (autogol) și Azdren Lullaku (2), respectiv Jakub Vojtus și Andrei Gheorghiță (din penalty).

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-inca-spera-la-o-calificare-in-play-off-ul-ligii-2-19302819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterul-care-a-plans-pentru-ceahlaul-rasplatit-de-llullaku-19302759

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-ceahlaului-analiza-dupa-esecul-de-la-miercurea-ciuc-19302671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-chindia-sau-ceahlaul-doar-una-merge-in-play-off-ul-ligii-2-19302647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-din-etapa-19-a-ligii-2-sezon-2023-24-se-joaca-sambata-19302643

 

Narcis POHOAȚĂ 15 Mar. 2024, 18:30 Liga 2
Pe aceeași temă