Amintirile îi chinuiesc pe nemțeni! Ceahlăul debutează în play-out contra Metaloglobus, echipă pe terenul căreia a pierdut puncte importante în sezonul regular

Marius ANGHEL 29 Mar. 2024, 15:47 Liga 2
Amintirile îi chinuiesc pe nemțeni! Ceahlăul debutează în play-out contra Metaloglobus, echipă pe terenul căreia a pierdut puncte importante în sezonul regular

Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat sezonul regular de Liga 2 pe teren propriu și începe play-out-ul tot în fața propriilor suporteri, în compania echipei Metaloglobus București.

Nemțenii, pe locul 7 în sezonul regular, sunt lideri în Grupa A din play-out, cu 31 de puncte, în timp ce trupa bucureșteană, locul 11 după primele 19 etape, se află pe locul 3 în grupă, cu 26 de puncte.

Meci de tristă amintire cu Metaloglobus pentru Ceahlăul

Meciul cu Metaloglobus din sezonul regular este unul de tristă amintire pentru Ceahlăul. Asta pentru că nemțenii au pierdut, 1-2 la Clinceni, după ce au condus pe tabelă încă din startul partidei.

Jocul s-a disputat în septembrie, în cadrul etapei a 7-a, iar moldovenii au toate motivele să plângă după acele puncte, în condițiile în care Metaloglobus se afla pe antepenultimul loc înaintea confruntării directe, fără nicio victorie în primele șase runde.

Ceahlăul a început bine meciul de la Clinceni, deschizând scorul prin Matei Moraru, în minutul 13, însă a făcut pasul înapoi mult prea repede și a fost pedepsită. Georgian Honciu a egalat cu un minut înaintea pauzei, iar Dragoș Huiban a dat lovitura pentru Metaloglobus, în minutul 88. Cu acele puncte risipite mult prea ușor la Clinceni, Ceahlăul ar fi fost acum în play-off.

Cătălin Anton: ”Ne dorim locul 1 în serie, trebuie să ne onorăm blazonul”

După ce și-a asigurat din punct de vedere matematic menținerea în Liga 2 cu punctele obținute în sezonul regular și ținând cont de adversarii cu care a picat în Grupa A a play-out-ului, Ceahlăul și-a fixat ca țintă câștigarea grupei.

Președintele Cătălin Anton spune că nemțenii au de apărat un blazon și vor aborda toate meciurile la victorie.

”În condițiile în care ne dorim locul 1 în play-out, e clar că mergem la victorie. Jucăm acasă și vom încerca să obținem cele trei puncte. Este și un prilej de revanșă pentru noi, după ce am pierdut meciul din sezonul regular, în deplasare. Chiar dacă suntem salvați matematic de la retrogradare, asta nu înseamnă că meciurile nu mai au o miză pentru noi. Contează teribil de mult să ne onorăm cartea de vizită. Am demonstrat până acum că putem practica un fotbal frumos, de ce ar trebui acum să nu facem asta. Singura opțiune pentru noi este victoria”, a declarat, pentru Liga2.ro, Cătălin Anton.

Cristian Pustai încă nu a uitat de eșecul din cel mai important meci al sezonului

La rândul său, antrenorul Cristian Pustai susține că echipa sa va juca pentru a câștiga seria, chiar dacă pe teren vor apărea și jucători care au prins mai puține minute în sezonul regular.

Pustai nu a uitat încă de eșecul suferit la Miercurea Ciuc, în penultima etapă a sezonului regular, în cel mai important meci al campionatului pentru Ceahlăul.

”Avem în față un nou campionat, dar pentru noi rămâne dorința de a rămâne primii în clasamentul grupei din care facem parte. Nu mai sunt emoții în ceea ce ne privește dacă ne gândim la lupta pentru evitarea retrogradării și atunci vom da minute multe unor jucători care au evoluat mai puțin. Cert este însă că vom vrea să câștigăm fiecare meci. Pentru asta va intra echipa pe teren. Din păcate rămâne regretul pentru jocul pierdut la Miercurea Ciuc și ratarea calificării în play-off, dar și bucuria că obiectivul principal al clubului, și anume salvarea de la retrogradare, a fost îndeplinit”, a declarat Cristian Pustai înaintea partidei cu Metaloglobus.

Cinci absențe pentru Ceahlăul la startul play-out-ului Ligii 2

Cristian Pustai nu va conta în acest meci pe cinci jucători. Akwasi, Joao Jaquite, Onișa și Copoț-Barb absentează din motive medicale, în timp ce Bacalu a fost eliminat în meciul din Cupa României Under 19 și nu va fi folosit. În plus, clubul s-a despărțit de experimentatul Marius Constantin după ratarea play-off-ului, el fiind primul care a acceptat rezilierea dintre jucătorii care nu mai intră în planurile Ceahlăului.

Pentru nemțeni, meciul cu Metaloglobus, ca de altfel și celelalte din play-out, nu mai are nicio miză, în condițiile în care trupa lui Cristian Pustai este salvată matematic de la retrogradare.

Ceahlăul are 31 de puncte și chiar dacă va pierde toate cele șase meciuri din play-out nu mai poate retrograda, întrucât Unirea Dej, formația de pe penultimul loc din Grupa A, nu poate acumula mai mult de 31 de puncte. La egalitate, Ceahlăul are avantajului locului superior la finalul sezonului regular, acesta fiind primul criteriu de departajare.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-de-perspectiva-din-liga-2-reclamati-de-u-cluj-la-cnsl-19304151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tudor-oltean-trece-de-la-ceahlaul-la-fcu-craiova-19304060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-despre-continuarea-cu-cristian-pustai-19303512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-out-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303414

 

Marius ANGHEL 29 Mar. 2024, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă