Cu Jalbă-n…plasă! Antrenorul Călin Cojocaru a dat-o ”pe romaneşte” şi a pus eşecul cu Ceahlăul şi pe seama oboselii din Cupă! Viitorul Pandurii, la prima înfrângere în acest sezon de Liga 2

Mircea OGLINDOIU 20 Aug. 2023, 00:23 Liga 2
Cu Jalbă-n...plasă! Antrenorul Călin Cojocaru a dat-o ”pe romaneşte” şi a pus eşecul cu Ceahlăul şi pe seama oboselii din Cupă! Viitorul Pandurii, la prima înfrângere în acest sezon de Liga 2

După 0-0 cu Campionii FC Argeş şi 1-1 cu Unirea Slobozia, Viitorul Pandurii a suferit, sâmbătă, prima înfrângere din campionat în actualul sezon de Liga 2, scor 0-2, la Târgu Jiu, cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Viitorul Pandurii a pierdut acasă cu Ceahlăul

Eșecul de miercuri, de la Drobeta Turnu Severin, scor 0-1 cu Viitorul Şimian, în Turul 3 al Cupei României, a fost un prim semn al jocului modest practicat de gorjeni încă din prima repriză a partidei cu nou-promovata din Moldova, în etapa a 3-a a Ligii 2.

Cristian Jalbă, în minutul 29, după o lovitură cu capul din 6 metri, şi Marius Savu, în minutul 42, cu un șut plasat din 8 metri, au marcat pentru cea de-a doua victorie în Liga 2, chiar consecutivă, pentru Ceahlăul! Nemțenii sunt pe val în acest moment, după ce în prima etapă a Ligii 2 începuseră cu un eșec cu Corvinul. Au urmat apoi patru victorii consecutive, două în Cupa României, cu foști adversari din Liga 3, și două în campionat, cu Reșița (4-0) și Viitorul Pandurii (2-0).

Călin Cojocaru a dat-o ”pe românește” ca să explice eșecul cu Ceahlăul: ”S-a văzut oboseala după meciul de Cupă”

La finalul partidei, antrenorul trupei din Târgu Jiu, Călin Cojocaru, a dat vina inclusiv pe oboseala acumulată în urma jocului din Cupa României, deși nu a mizat pe aceeași jucători, iar adversarul, care a jucat și el în Cupă, a fost nevoit apoi să facă o deplasare lungă până în Gorj!

”O echipă solidă, despre care știam că e puternică, că are forță pe faza ofensivă, dar cu toate astea nu cred că a ajuns la poartă în primele 30 minute! La prima intrare în careul nostru au dat o bară pe o centrare din lateral, apoi gol pe diagonale de 60 de metri și, pe fondul adormirii fundașului nostru stânga și a mijlocașului stânga, au marcat cu centrări în gura porții.

Pe parcursul meciului am reușit să echilibrăm jocul, dar fără să avem ocazii clare. Puteam să facem 1-2, prin minutul 60, cred, apoi a fost un joc haotic! Nu am mai avut forță! O dau și eu «pe românește», s-a văzut oboseala după meciul de Cupă, deși nu e scuză, findcă nimic nu e mai frumos să joci din trei în trei zile. Adversarul n-a avut însă niciun titular deplasat la meciul de Cupă, iar asta s-a văzut azi pe teren, s-a văzut oboseala noastră! (n.r – Viitorul Pandurii a jucat în Cupă la 85 km de Târgu Jiu, iar Ceahlaul a avut o deplasare la 140 km, la Rădăuți, iar pentru meciul din campionat s-a deplasat 550 km), a spus Cojocaru.

Cojocaru nu și-a protejat jucătorii: ”Se plângeau că nu joacă, că nu am încredere în ei, acum le-am dat încredere, dar se pare că nu au ei încredere în ei”

Antrenorul formației oltene a continuat să acuze atitudinea propriilor jucători, unii dintre ei dezamăgindu-l crunt, cu toate că le-a dat șansa să joace.

”Oricum, pe mine m-a deranjat atitudinea unor jucători cărora le-am mai dat și azi șansă, deși nu meritau să fie azi pe teren. Mi-au demonstrat încă o dată că nu fac ceea ce trebuie, ceea ce le cer! Adevărat că nu avem forță în atac (n.r. – Viitorul Pandurii a marcat un singur gol în patru jocuri oficiale), dar azi am pierdut împotriva unei echipe cu care nu trebuia să pierdem, fiindcă nu ne-a «omorât cu fotbalul», dar care a fost pragmatică. Eu sunt dezamăgit de cei care se plângeau sezonul trecut că nu joacă, că nu am încredere în ei, acum le-am dat încredere, dar se pare că nu au ei încredere în ei. Am avut o singură ocazie clară, prin Geană, prin minutul 55”, a tunat Călin Cojocaru.

Viitorul Pandurii în eșecul cu Ceahlăul: Rob. Geantă – Dănescu (Dr. Popa 46′), Vulpe (Buțurcă 81′), Mrsulja, Jozic, Dav. Savu, Godja, Tiihonen (Nic. Geană 46′), Brînzan (cpt.), Acolatse, Andreaș (Gîrbiță 46′). Rezerve: Lupescu – Core, Ed. Croitoru, Pîrcălabu, Moisie.

Cristian Pustai: ”După 2-0 am conservat rezultatul și am bifat a doua victorie!”

Mult mai aproape de adevăr a fost omologul lui, Cristian Pustai, care a concluzionat mai bine realitatea din teren de la jocul dintre Viitorul Pandurii și Ceahlăul.

”Cred că am controlat meciul, împotriva unei echipe care primise un singur gol, o echipă care lasă spații puține, o echipă agresivă! După 2-0 am conservat rezultatul și am bifat a doua victorie! Marcăm, dar păcat de înfrângerea de la Hunedoara, din prima etapă”, a spus Pustai.

Ceahlăul are patru puncte peste Viitorul Pandurii

Cu 2 puncte acumulate în trei jocuri, Viitorul Pandurii ocupă locul 17 în clasamentul Ligii 2, dar mai poate pica, ținând cont că toate cele trei echipe de sub ea au cu un meci mai puțin disputat. În schimb, Ceahlăul, cu 6 puncte, este, momentan, pe locul 4.

În etapa a 4-a a Ligii 2, Viitorul Pandurii joacă în deplasare la CSC Dumbrăvița (1 punct în două jocuri), iar Ceahlăul are meci acasă cu CS Mioveni (2 puncte în două jocuri).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-noul-antrenor-al-resitei-19281036

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-3-liga-2-19280963

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/viitorul-pandurii-eliminata-din-cupa-romaniei-de-viitorul-simian-19280814

Mircea OGLINDOIU 20 Aug. 2023, 00:23 Liga 2
Pe aceeași temă