Ceahlăul a dat recital la primul joc de acasă în Liga 2! Echipa lui Cristian Pustai a ”curentat” CSM Reșița sub Pietricica

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2023, 14:29 Liga 2

La prima apariție pe teren propriu în Liga 2, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț i-a mulțumit pe deplin pe cei aproape 5.000 de fani prezenți în tribune. A fost jocul de revenire al Municipiului Piatra Neamț în liga secundă după șapte ani de la ultima partidă susținută de fosta Ceahlăul, falimentară între timp.

Trupa lui Cristian Pustai a făcut spectacol în fața unei alte nou-promovate, CSM Reșița, căreia i-a administrat un categoric 4-0 (2-0), la capătul unui joc pe care l-a controlat în mare parte.

Două goluri pentru Ceahlăul într-un interval de doar șase minute

Duelul celor două nou-promovate a început într-o notă de echilibru, dar după un prim sfert de oră fără ocazii notabile nemțenii s-au instalat în jumătatea adversă. Văzând că adversarul nu-i poate pune probleme, Ceahlăul a pus presiune la mijlocul primei părți și și-a ușurat misiunea după prima jumătate de oră.

În minutul 20, pietrenii aveau să înscrie primul gol pe teren propriu în liga secundă. Llullaku a centrat în careu de pe partea stângă, Ciobanu a reluat cu capul în blocajul lui Sabău, balonul a ajuns la Pedro Albino (foto principal), aflat la circa 19 metri ușor lateral dreapta, care a trimis spectaculos, în vinclul colțului lung al porții lui Mario Contra.

Ceahlăul și-a majorat avantajul șase minute mai târziu, prin Marius Savu, care a pus punctele la adăpost printr-un șut din careu.

Llullaku a trimis în transversală dintr-o lovitură liberă de la 16 metri, mingea a fost întoarsă de Neicuțescu, cu capul, până la Savu, iar acesta a înscris cu un șut din 6 metri, în stânga portarului Contra.

Simțindu-și adversarii la pământ, nemțenii au căutat să dea lovitura decisivă până la pauză, dar Jalbă (31) și Llullaku (34) au ratat desprinderea din poziții bune, ambii trimițând cu capul puțin alături.

Portarul Mario Contra, gafă de curtea școlii

Călin Cheregi, antrenorul Reșiței, a făcut trei schimbări la pauză, dar tot Ceahlul a marcat și în partea secundă. În ciuda unui debut mai curajos de repriză, Reșița a fost îngropată definitiv de gafa de curtea școlii a portarului Mario Contra.

În minutul 60, în încercarea de a degaja balonul din propriul careu, Contra i-a pus balonul pe tavă lui Mihai Neicuțescu, iar atacantul echipei gazdă nu a iertat și a dus scorul la 3-0. Recitalul ofensiv al Ceahlăului a fost întregit prin golul patru reușit de Patrick Petre, în minutul 76. Bine găsit cu o minge lungă de Pedro Albino, golgheterul nemțenilor în Liga 3 a scăpat singur cu portarul Contra, ușor lateral stânga și l-a executat pe nefericitul goalkeeper reșițean cu un șut plasat, cu latul, la colțul scurt.

Finalul a fost pe contre. Reșița a ieșit la joc în căutarea golului de onoare, pe care l-a ratat de puțin la încercările din careu ale lui Chera (84) și Velcotă (84 și 90+2). De cealaltă parte, Ceahlăul a reușit să mai înscrie o dată, în prelungiri, prin Agostinho, după o nouă gafă a portarului Contra, un luft la ieșirea la întâmpinarea atacantului advers, dar golul a fost anulat pentru offside.

Ceahlăul reușește scorul debutului de sezon în Liga 2, 4-0 în fața unui adversar totuși modest, și arată potențial pentru a se bate la un loc de play-off. De cealaltă parte, Reșița rămâne fără punct și fără gol marcat după două runde, iar misiunea antrenorului Călin Cheregi de a închega o echipă de ligă secundă se anunță extrem de dificilă.

CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ – CSM REȘIȚA 4-0

Petro Albino 20′, Marius Savu 26′, Mihai Neicuțescu 60′, Patrick Petre 76′

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino, Jalbă, Vișinar (cpt.), Bacalu – Joao Jaquite (Forizs 63′), Onișa – M. Savu (Al. Anton 71′), Neicuțescu (Copoț-Barb 80′), Llullaku (P. Petre 63′) – Rob. Ciobanu (Josemar Agostinho 63′)
Rezerve neutilizate: Wynney – Ștefănescu, Fărăgău, Petkov
Antrenor: Cristian Pustai

CSM Reșița: Contra – Szijj (Cega 46′), Andr. Răuță, Al. Sabău, Rimovecz – I. Popescu (Lascu 46′), Drăghiceanu (cpt.)(Al. Negru 75′), Fr. Cristea, Gomboș (Chera 46′) – Cip. Rus (Velcotă 71′), Dolghi
Rezerve neutilizate: I. Rus – Domil, Ardei, Godwin
Antrenor: Călin Cheregi

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamț – Neamț). Arbitru central: Robert Avram (Piteşti). Arbitri asistenți: Doru Nicolae Petre-Ioan (Bucov – Prahova) și Lucian Tănase (Piteşti). Arbitru de rezervă: Gabriel Mihuleac (Iaşi). Observator de arbitri: Gheorghe Mihalache (Buzău). Delegat de joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Urmează un nou tur în Cupa României pentru Ceahlăul și Reșița

În etapa a 3-a, Ceahlăul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, în timp ce CSM Reșița are meci acasă, tot atunci, cu CSC Dumbrăvița.

Până atunci însă, ambele echipe vor evolua din nou în Cupa României, în Turul 3, după ce au fost singurele din Liga 2 care au fost puse de FRF să evolueze și în Turul 2.

În Cupă, Reșița joacă miercuri, de la ora 17:30, la Phoenix Buziaș, iar Ceahlăul va juca în același interval de timp la Bucovina Rădăuți.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-resita-4-0-19280378

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-resita-primul-joc-de-liga-2-in-piatra-neamt-dupa-7-ani-19280280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2023, 14:29 Liga 2
Pe aceeași temă