Noi plecări de la Ceahlăul! Cătălin Ștefănescu și Daniel Moroșanu nu l-au convins pe Pustai și au fost împrumutați la cluburi din Liga 3

Narcis POHOAȚĂ 05 Sep. 2023, 15:28 Liga 2
Noi plecări de la Ceahlăul! Cătălin Ștefănescu și Daniel Moroșanu nu l-au convins pe Pustai și au fost împrumutați la cluburi din Liga 3

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț continuă mișcările de trupe la nivelul lotului, chiar și la o lună de la startul sezonului Ligii 2.

La câteva zile după ce au renunțat la Robert Ciobanu și Josemar Agostinho, doi dintre atacanții cu care au început campionatul, oficialii nemțeni au decis să împrumute alți doi jucători, la echipe din Liga 3.

Cătălin Ștefănescu și Daniel Moroșanu, împrumutați de Ceahlăul la Liga 3

Înaintea partidei de campionat cu CS Tunari, câștigată de Ceahlăul cu 1-0, prin golul lui Mihai Onișa, clubul nemțean a renunțat la atacanții Robert Ciobanu și Josemar Agostinho, primul plecând împrumut la Bucovina Rădăuți, în Liga 3, unde a marcat de trei ori în meciul de debut, iar atacantul portughez, definitiv.

La doar câteva zile, după victoria de la Tunari, alți doi jucători au fost cedați de către conducerea clubului, la echipe din al treilea eșalon.

Daniel Moroșanu a fost cedat la CSM Bacău

Fundașul Daniel Moroșanu (20 de ani) va juca până la sfârșitul sezonului la CSM Bacău, echipă situată pe locul 8 în Seria 1 a Ligii 3, după primele două runde.

”Dan Moroșanu pleacă sub formă de împrumut. Dan Moroșanu va juca în continuarea sezonului 2023-2024 pentru CSM Bacău, în Liga 3, Seria 1. Mulțumim, Dan Moroșanu! Sănătate și mult succes!”, a fost anunțul clubului nemțean.

Fundașul dreapta Moroșanu, originar chiar din Piatra Neamț, nu a apucat să debuteze în Liga 2, însă a fost folosit de Cristian Pustai în cele trei meciuri jucate de echipă în acest sezon al Cupei României. A început ca titular meciurile cu Șomuz Fălticeni (3-0) și Bucovina Rădăuți (2-0) și a intrat la pauză în partida cu ”U” Cluj (2-4), în locul lui Pedro Albino, chiar adversarul său direct pe această poziție, titularul în jocurile din campionat.

Cătălin Ștefănescu va juca la Minaur Baia Mare

Tot la Liga 3, dar la Minaur Baia Mare, în Seria a 10-a, va juca și mijlocașul Cătălin Ștefănescu (28 de ani). Și tot sub formă de împrumut, până la finalul actualului sezon.

”Cătălin Ștefănescu pleacă sub formă de împrumut. Cătălin Ștefănescu va juca în continuarea sezonului 2023-2024 pentru CS Minaur Baia Mare, în Liga 3, Seria 10. Mulțumim, Cătălin Ștefănescu! Sănătate și mult succes!”, a transmis Ceahlăul. După două runde, fosta divizionară secundă Minaur Baia Mare ocupă locul 5 în Serie 10, cu 3 puncte.

Inițial, el fusese oferit celor de la Aerostar Bacău, tot în Liga 3, însă oferta financiară de la Minaur a fost mult mai bună.

Renunțarea la Ștefănescu este surprinzătoare, el fiind unul dintre jucătorii cu experiență din lot, cu meciuri în prima și a doua ligă pentru originalul Ceahlăul, jocuri în prima ligă pentru FC Voluntari și Poli Iași, sau în Liga 2 pentru Petrolul și ”U” Cluj.

Ștefănescu a fost utilizat de Pustai la Ceahlăul, în campionatul Ligii 2, 10 minute în finalul jocului din prima etapă cu Corvinul (1-2), iar în Cupa României a început ca titular cu Șomuz Fălticeni (3-0) și Bucovina Rădăuți (2-0), iar cu ”U” Cluj nu a fost utilizat.

Ceahlăul, pe locul 5 în Liga 2 după cinci etape

La mijlocul săptămânii trecute, odată cu eșecul suferit în fața prim-divizionarei ”U” Cluj, Ceahlăul a fost eliminată din Cupa României.

Ulterior, echipa din Piatra Neamț a obținut, duminică, al treilea succes stagional în Liga 2, 1-0 în deplasare cu CS Tunari, golul victoriei fiind marcat de Mihael Onișa, în minutul 73.

După 5 etape, echipa pregătită de Cristian Pustai ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, cu 9 puncte, însă poate fi depășită astăzi de Steaua.

În runda a 6-a va juca acasă cu Chindia Târgoviște, peste două weekenduri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/teren-modest-fotbal-pe-masura-in-cs-tunari-csm-ceahlaul-0-1-19283688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ciobanu-si-josemar-agostinho-s-au-despartit-de-ceahlaul-19283639

Narcis POHOAȚĂ 05 Sep. 2023, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă