CSM Ceahlăul a câștigat duelul nou-promovatelor în orezăria de la Tunari. Pe un teren de ligă județeană, s-a impus la limită

Narcis POHOAȚĂ 03 Sep. 2023, 14:05 Liga 2

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a pus punct unei serii de două eșecuri consecutive cu o victorie extrem de importantă, 1-0 (0-0) pe terenul unei alte nou-promovate, CS Tunari.

Pe un teren impracticabil, de nivelul ligii a 4-a, care a influențat calitatea jocului, nemțenii s-au impus meritat, unicul gol al unui meci modest fiind marcat de Onișa, în minutul 73, în urma unei faze fixe.

Teren modest, fotbal pe măsură în CS Tunari – CSM Ceahlăul

Nou-promovatele CS Tunari și Ceahlăul Piatra Neamț au jucat, duminică, pe o tarla de județeană, în niciun caz pe un teren de fotbal. Deși baza sportivă este una cochetă, suprafața de joc a fost sub orice critică, iar pe un astfel de teren era limpede că jocul va avea de suferit.

Ceea ce s-a și întâmplat. Prima repriză a fost modestă de ambele părți, fără ocazii clare, singurele faze notabile petrecându-se la poarta Tunariului.

În minutul 9, Lamine Jaquite a prins un șut puternic, de la aproape 30 de metri, însă portarul Isvoranu a respins de la rădăcina barei, iar 8 minute mai târziu Tudor Oltean a șutat din careu, la colul lung, puțin alături.

Au fost singurele faze ale unei reprize cenușii, iar la cum decurgea jocul, pe un teren impracticabil, era de așteptat ca o fază fixă să decidă jocul. Ceea ce s-a și întâmplat.

O fază fixă a făcut diferența în meciul dintre Tunari și Ceahlăul

Repriza a doua a început ceva mai animat, iar în minutul 52 Ceahlăul a ratat o șansă mare de a deschide scorul. Tudor Oltean l-a găsit perfect pe Neicuțescu în careu, cu o diagonală de peste 40 de metri, dar atacantul Ceahlăului a reluat modest dintre fundașii centrali adverși, permițându-i portarului Isvoranu să respingă.

Goal-keeperul Tunariului avea să greșească, însă, în minutul 73, la faza fixă care avea să decidă soarta jocului.

Pedro Albino a executat bine o lovitură liberă din banda dreaptă, portarul Isvoranu a respins până la marginea careului, de unde Onișa a reluat slab, din prima, printr-o pădure de picioare, balonul poposind în plasa ”tunarilor”.

Neicuțescu putea închide meciul în minutul 77, dar a luftat singur cu portarul, după o cursă solitară de peste 30 de metri, balonul sărindu-i dintr-un smoc de iarbă chiar în momentul șutului.

Și în loc să fie 0-2 se putea termina remiză, Tunariul ratând o ocazie imensă de egalare în al doilea minut al prelungirilor. Și tot după o fază fixă. Mitrică a centrat perfect dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă, Ivanovski s-a înălțat imperial la 8 metri de poarta nemțenilor, dar lovitura sa de cap a fost reținut de portarul Krell, pe linia porții.

Ceahlăul s-a impus meritat după aspectul jocului, cu 1-0 și a obținut a treia victorie a sezonului, a doua în deplasare, acumulând 9 puncte. De cealaltă parte, CS Tunari rămâne după 5 etape doar cu punctul obținut în fața Argeșului, în runda a treia și ocupă penultima poziție în clasament.

În etapa următoare, a 6-a, după întreruperea campionatului, Ceahlăul va juca pe teren propriu cu Chindia, în timp ce ”tunarii” se vor deplasa la Dumbrăvița, echipă care a dat lovitura la Mioveni, în această rundă.

CS TUNARI – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 0-1

Mihai Onișa 73′

CS Tunari: Isvoranu – Barfă, Al. Gheorghe, Fustar (Rogac 74′), Sin – Plumbuitu (Tache 66′), Vas. Constantin (Al. Stoian 86′), Bustea, P. Mitrică (cpt.) – Mih. Ene (Lambru 66′), Ivanovski
Rezerve neutilizate: Moroz – Florică, Ad. Stoian, D. Despa, M. Geantă
Antrenor: Florin Stîngă  

CSM Ceahlăul: Krell – Fărăgău, Petkov, Forizs, Jalbă (M. Savu 58′), Tud. Oltean – Joao Jaquite (Akwasi 58′), Onișa, Pedro Albino (Lorenzo Fonseca 78′) – Llullaku (P. Petre 58′, Al. Anton 88′), Neicuțescu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Wynney – Bacalu, Copoț-Barb, Selmani
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Tunari (Tunari – Ilfov). Arbitru central: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: Marian Carson (Constanţa) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului). Arbitru de rezervă: Mădălin Dicu (Bucov – Prahova). Observator de arbitri: Ion Negoescu (Târgovişte). Delegat de joc: Marian Lumînare (Bucureşti).

Foto: CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/etapa-a-5-a-de-liga-2-continua-duminica-cu-patru-partide-19283613

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-reactie-dupa-corvinul-concordia-2-2-19283645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ciobanu-si-josemar-agostinho-s-au-despartit-de-ceahlaul-19283639

Narcis POHOAȚĂ 03 Sep. 2023, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă