Campionii FC Argeș are drept legal de promovare în Liga 1. Clubul piteștean a primit licența: ”A însemnat o muncă asiduă”

Răzvan STÎNGĂ 20 Jun. 2020, 15:51 Liga 2
Campionii FC Argeș are drept legal de promovare în Liga 1. Clubul piteștean a primit licența: ”A însemnat o muncă asiduă”

Campionii FC Argeș a obținut dreptul legal de a participa în Liga 1, în sezonul următor, dacă situația de la finalul stagiunii actuale din Liga 2, din play-off, îi va permite acest lucru. Piteștenii au anunțat, printr-o postare pe pagina de Facebook, că au primit vestea de la Departamentul de Licențiere al Federației Române pe Fotbal și că dosarul depus de ei a corepuns cerințelor impuse.

Campionii FC Argeș: ”Pentru a putea ajunge în primul eșalon, alb-violeții trebuie să-și câștige acest drept și pe teren”

Campionii FC Argeș este a patra echipă din play-off-ul Ligii 2 care anunță că a primit licența. Petrolul, Rapid și UTA Arad au emis, la rândul lor, comunicate oficiale în această privință. Singurele care nu au dat informații până sâmbătă la prânz sunt CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele.

FC Argeș a primit licența pentru Liga I!

Este oficial! FC Argeș a primit licența pentru Liga I și a făcut un prim pas pentru a reveni în primul eșalon fotbalistic al României.

Departamentul de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat vineri că echipa noastră a primit licența pentru a evolua în Liga I în sezonul 2020-2021.

Forul condus de Viorel Duru a analizat dosarul depus la sfârșitul lunii mai de oficialii grupării din Trivale și a dat undă verde piteștenilor pentru a putea evolua pe prima scenă fotbalistică a țării. Pentru a putea primi această licență, FC Argeș a trebuit să îndeplinească cinci criterii: sportiv, infrastructură, financiar, juridic, personal și administrație. Responsabilul cu licențierea desemnat de clubul nostru a fost directorul sportiv Vasile Popa. Obținerea acestei licențe a însemnat o muncă asiduă a tuturor departamentelor, timp de mai multe luni, care s-a încheiat cu succes. Practic, FC Argeș are acum undă verde din partea FRF pentru a evolua în Liga I, însă pentru a putea ajunge în primul eșalon după o absență de aproape 12 ani, alb-violeții trebuie să-și câștige acest drept și pe teren. Piteștenii trebuie să termine play-off-ul în primele două locuri pentru a reveni din nou acolo unde le este locul. Alb-violeţii vor începe play-off-ul pe 4 iulie, cu un meci în deplasare la Turris Turnu Măgurele. Piteştenii vor juca apoi pe 11 iulie, pe stadionul Nicolae Dobrin, derby-ul judeţean cu CS Mioveni. Pe 18 iulie, echipa noastră se va deplasa în Regie, pentru confruntarea cu Rapid Bucureşti. Pe 25 iulie, FC Argeş va merge la Ploieşti, pentru întâlnirea cu Petrolul, urmând ca pe 1 august să dea piept, pe arena din Trivale, cu UTA Arad”, se arată în comunicatul emis de Campionii FC Argeș.

Campionii FC Argeș debutează în play-off pe 4 iulie, împotriva lui Turris 

Piteștenii vor juca în play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 alături de UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești și Rapid. Cinci etape va avea acest turneul, Argeșul urmând să evolueze două meciuri pe teren propriu și trei în deplasare.

Campionii FC Argeș are același număr de puncte ca Petrolul și Rapid, 19, unul mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul (ambele au câte 20 de puncte), iar față de liderul UTA e distanțată la șase puncte (25 puncte).

Mini-turneul va începe la data de 4 iulie, iar celelalte jocuri se vor desfășura pe 11, 18, 25 iulie și 1 august. Primele două clasate vor promova direct în Liga 1, iar ocupanta locului 3 va juca barajul pentru accederea în primul eșalon, cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Meciurile de baraj sunt programate pe 5 și 9 august.

 Foto: Fotbal Club Argeș Pitești 

Răzvan STÎNGĂ 20 Jun. 2020, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă