Rapid a primit licența pentru Liga 1. Ovidiu Burcă: ”Suntem departe de potențialul maxim de dezvoltare al clubului, dar cred că suntem pe drumul bun”

Marius ANGHEL 20 Jun. 2020, 12:25 Liga 2
Rapid a primit licența pentru Liga 1. Ovidiu Burcă: ”Suntem departe de potențialul maxim de dezvoltare al clubului, dar cred că suntem pe drumul bun”

Rapid și-a aflat miercuri, 17 iunie, programul din play-off-ul de promovare din Liga 2, iar astăzi, 20 iunie, a fost înștiințată de Federația Română de Fotbal că a luat licența pentru Liga 1, a anunțat gruparea alb-vișinie pe pagina sa de Facebook. Astfel, în cazul în care va ocupa una dintre primele două poziții în play-off sau se va clasa pe locul 3 și va câștiga barajul de promovare, trupa giuleșteană are liber să joace în prima ligă în noul sezon, 2020/2021.

Ovidiu Burcă: ”A fost o muncă extraordinară”

Rapid, alături de UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș și Petrolul Ploiești, adică primele șase clasate din Liga 2 după 24 de etape, când sezonul a fost suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19, au fost singurele echipe din eșalonul secund care și-au depus dosarul de licențiere, motiv pentru care doar ele au fost admise în play-off-ul de promovare.

”A fost o muncă extraordinară a tuturor celor ce sunt implicați astăzi la Rapid în «spatele cortinei». Pașii rapizi făcuți de club din punct de vedere sportiv în ultimii ani ne-au obligat să îndeplinim cerințe importante, atât în zona financiară, de infrastructură, resursă umană calificată, cât și la centrul de copii și juniori.

Suntem departe de potențialul maxim de dezvoltare al clubului, dar cred că suntem pe drumul bun.

Le mulțumesc tuturor celor ce au pus umărul la obținerea licenței pentru Liga 1 și sperăm ca și sportiv să realizăm acest pas important pentru viitorul Rapidului!”, a spus Ovidiu Burcă, președintele clubului.

FC Rapid a îndeplinit toate cerințele dosarului de licențiere și va avea drept de participare în viitoarea ediție a primei ligi, în cazul în care va promova la finalul play-off-ului ce începe pe 4 iulie”, a anunțat Rapid.

Rapid a extras, prin președintele Ovidiu Burcă, numărul 4 din cele șase la tragerea la sorți efectuată miercurea trecută, de FRF la Casa Fotbalului, în care s-a decis programul play-off-ului Ligii 2 de promovare. Giuleștenii încep mini-turneu de cinci etape cu două deplasări, la Mioveni și mai apoi la Ploiești, iar speranțele la accederea în Liga 1 sunt mari, potrivit declarațiilor principalului acționar al clubului, Victor Angelescu.

Rapid începe play-off-ul de pe ultimul loc, 6, la egalitate cu Argeș și Petrolul, la un punct sub CS Mioveni și Turris Oltul și la șase în spatele liderului UTA.

Rapid, amical la Turnu Măgurele cu Turris Oltul

Altfel, Rapid va juca un al treilea meci amical în această perioadă de pregătire înainte de play-off cu Turris Oltul, adversară chiar din acest mini-turneu. Jocul, anunțat de echipa antrenată de Erik Lincar, va avea loc pe stadionul Municipal din Turnu Măgurele, sâmbătă următoare, 27 iunie, de la ora 19:00.

Până acum, echipa giuleșteană a desfășurat un test cu Dinamo, pierdut cu 1-0 la Săftica, și altul cu Astra, în care a remizat la Giurgiu, scor 2-2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/principalul-actionar-al-rapidului-reactie-dupa-tragerea-la-sorti-a-play-off-ului-calculele-facute-de-victor-angelescu-si-ce-spune-despre-situatia-financiara-a-clubului-19136020

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-i-a-fost-teama-n-a-scapat-dan-alexa-se-vede-in-fata-faptului-implinit-iar-rapid-va-juca-primele-doua-meciuri-in-deplasare-poate-sa-fie-o-problema-dar-trebuie-sa-dam-totul-19136072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azi-aflam-programul-meciurilor-play-off-ului-din-liga-2-frf-efectueaza-tragerea-la-sorti-la-ora-1200-19135977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-risca-sa-l-piarda-pe-daniel-pancu-fostul-atacant-pune-conditii-clare-pentru-a-semna-contractul-de-presedinte-daca-nu-sunt-acceptate-aceste-modificari-nu-voi-accepta-postul-19136163

Marius ANGHEL 20 Jun. 2020, 12:25 Liga 2
Pe aceeași temă