Ianis Zicu vrea să-i strice debutul lui Florin Bratu pe banca Chiajnei. Farul e invincibilă acasă: „Va fi o partidă de luptă, un meci foarte, foarte tensionat”

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 21:16 Campionat

Neînvinsă pe teren propriu în prima parte a sezonului, în nouă partidei obținând opt victorii și o remiză, Farul începe meciurile oficiale din 2020 chiar în fața propriilor spectatori și va întâlni un adversar incomod, rănit și care vrea să demonstreze că actuala poziție pe care se află este una mincinoasă. Concordia Chiajna își făcuse planuri de promovare, însă a încheiat anul trecut pe loc retrogradabil. Jocul dintre Farul și Concordia are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța.

Ianis Zicu: „Trebuie să fim din primul minut pregătiți să înfruntăm o echipă care-și va da sufletul pe teren”

Ambele echipe au făcut destul de multe schimbări în această iarnă, ilfovenii fiind chiar campioni în Liga 2 la acest capitol, însă Farul pornește cu prima șansă în acest meci de acasă. Ianis Zicu și-a adus aminte înaintea jocului cu Concordia și de rezultatul înregistrat în tur la Chiajna, când „marinari” au pierdut, deși au jucat în superioritate numerică.

„Vom întâlni o echipă care a adus foarte mulți jucători, unii cu experiență de Liga 1, nu mai este Chiajna din turul campionatului, care ne-a și bătut. Atunci am putut să găsim unele scuze, că ne-a încurcat foarte mult terenul sintetic, nefiind obișnuiți. Mâine nu avem nicio scuză, trebuie să fim din primul minut pregătiți să înfruntăm o echipă care-și va da sufletul pe teren. În perioada de pregătire au arătat bine. Ultimul meci l-au jucat cu porțile închise, cu Rapid. Din ce am putut să aflu, sunt foarte, foarte agresivi, ca și antrenorul lor. Are un caracter aparte Florin, pe care îl cunosc de foarte mult timp. Sunt convins că va fi o partidă de luptă, iar meciul va fi foarte, foarte tensionat. Am adus foarte puține puncte din deplasare, dar aș vrea să discutăm despre acest aspect după partida de mâine. Să reușim să câștigăm meciul cu Chiajna, iar de luni vom fi pregătiți pentru cel cu Petrolul. Acum, toate gândurile noastre sunt la partida de mâine. Ne-am pregătit șase săptămâni cu un singur scop, să câștigăm și să fim în formă în prima etapă. Nu există în formă peste două, trei sau cinci etape, contează doar meciul care urmează”, a vorbit Ianis Zicu despre meciul cu Concordia.

Antrenorul Farului are și o dorință în privința spectatorilor: „Îmi doresc să fie aceeași atmosferă ca la meciul cu Rapid, pentru că atunci jucătorii au simțit altfel trăirile din teren și sunt convins că, dacă oamenii vor fi alături de echipă, și jucătorii pot da un plus de 20-30 la sută.”

„Cred că putem să arătăm mai bine decât în turul campionatului”

În meciurile amicale din acest an, Farul n-a pierdut niciunul, înregistrând șase victorii și două egaluri. În țară, echipa constănțeană a disputat trei partide de verificare, 4-0 cu Farul U19, 6-1 cu Poseidon Limanu-2 Mai (Liga 3) și 4-0 cu CS Medgidia, iar în Antalya a înregistrat următoarele rezultate: 2-1 cu Septemvri Sofia (L2 Bulgaria), 1-1 cu Ansan Greeners (L2 Coreea de Sud), 0-0 cu Zugdidi (L2 Georgia), 3-0 cu Glostrup FK (anonimi Danemarca) și 3-1 cu Kabel Novi Sad (L2 Serbia).

„Din experiența mea de jucător, este discutabil, pentru că de multe ori arăți bine în meciurile de pregătire, iar în campionat poți să ai probleme sau invers, poți să începi meciurile de pregătire foarte slab, iar în sezon să ai doar rezultate pozitive. Sunt convins că așa cum am fost în perioada de pregătire, echipa este mult mai omogenă, suntem de ceva timp împreună, s-au legat unele relații de joc și cred că putem să arătăm mai bine decât în turul campionatului. Din punctul meu de vedere, nu sunt probleme de integrare, toți jucătorii sunt tratați la fel din partea staffului, la fel și a conducerii, și cred că au înțeles să fie toți împreună pentru că doar așa putem să avem rezultate bune”, e de părere Zicu despre rezultatele din amicale.

Cât despre perioada de pregătire, antrenorul Farului spune că e mulțumit din toate punctele de vedere: „A fost o perioadă foarte bună, toată lumea s-a antrenat așa cum mi-am dorit. Am avut parte de condiții foarte bune și vreme prielnică atât la Constanța, cât și în Antalya. Sunt mulțumit din toate punctele de vedere. Din păcate, Mădălin Martin nu a putut să facă această perioadă cu noi și să fie astfel capabil să ne ajute în acest început de sezon. Sperăm ca în viitorul apropiat să revină alături de noi. Suntem pregătiți, așa cum am făcut-o și în turul campionatului. Ne dorim foarte mult să continuăm seria bună pe care o avem pe teren propriu. Ca obiectiv ar fi să reușim cât mai repede să acumulăm 45-50 de puncte, iar apoi să vedem dacă putem să ne batem pentru locul de baraj.”

Marius Leca: „Ne simțim puternici, ne simțim motivați”

Ca achiziții, Farul i-a adus în această iarnă pe Laurențiu Ardelean (FCSB, împrumut), Ion Cărăruș (Harnosands FF), Marius Leca (Viitorul, împrumut), Mădălin Martin (Progresul 2005), Mihai Eșanu (Dinamo, împrumut), Cezar Gherghiceanu (Turris Oltul) și Ionuț Coman (17 ani, fundaș sau mijlocaș stânga, CFR Cluj).

Marius Leca, fundaș împrumutat de la Viitorul, a vorbit despre transferul său la Farul și despre ceea ce a găsit la echipa din orașul natal.

„Când am aflat că cei de la Farul sunt interesați de mine, mi-am dorit mult să vin aici. Vreau să mă antrenez cât mai bine, să fiu sănătos, să ajut echipa cât pot. M-am integrat foarte repede, toți sunt niște băieți de nota 10. Legat de cantonament, a fost o perioadă foarte bună pentru noi, ne-am antrenat foarte bine, am obținut rezultate pozitive și ne dorim să începem cu o victorie în primul meci oficial din acest an. Mister este adeptul posesiei, își dorește foarte mult ca echipa să construiască, să pasăm, să avem faze ofensive foarte multe. Ne simțim puternici, ne simțim motivați, ne dorim ca fanii să vină și să fie alături de noi, iar la finalul meciului să ne bucurăm împreună”, a spus Marius Leca.

Farul – Concordia Chiajna se dispută sâmbătă, de la ora 11:00, la Constanța, în etapa a 22-a a Ligii 2. Înaintea acestei runde, Farul ocupă locul 9, cu 29 de puncte, iar Concordia e pe 16, cu 21 de puncte.

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită în video-ul de mai jos:

Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 21:16 Campionat
Pe aceeași temă