Farul a câștigat amicalul cu Septemvri Sofia. Pentru liderul ligii secunde din Bulgaria a jucat și Valeri Bojinov

Marius ANGHEL 06 Feb. 2020, 15:05 Pregătiri, amicale

Farul a început perfect seria meciurilor amicale pe care le are programate în cantonamentul din Turcia. Echipa constănțeană a trecut, miercuri, cu 2-1 de Septemvri Sofia, liderul ligii secunde din Bulgaria.

După trei zile de pregătire în Antalya, fariștii au disputat, miercuri după amiază, primul meci amical pe pământ turcesc. Partida cu bulgarii de la Septemvri Sofia s-a desfășurat pe un vânt puternic și o ploaie rece, dar pe un teren excelent, aflat la mică distanță de „cartierul general” al constănțenilor.

Bulgarii au încercat să preseze din start, însă constănțenii au pus stăpânire pe joc după primele zece minute și au ratat câteva mari oportunități de a deschide scorul în prima repriză, a anunțat Farul pe site-ul oficial. Răzvan Greu (18) l-a testat pe goalkeeperul advers cu un șut de la distanță, iar reluarea cu capul, din cădere, a lui Ionuț Stoica (19) a fost deviată în corner. Același Ionuț Stoica (22) a trimis de la marginea careului puțin pe lângă bară, pentru ca Denis Hourdouan (39), scăpat singur pe partea dreaptă, să șuteze în plasa laterală.

Cele trei goluri ale amicalului, marcate în ultimele 11 minute

Farul a început partea secundă a jocului cu cinci schimbări, însă a continuat să domine întâlnirea. Antonio Cruceru a fost la un pas de a marca în minutul 49, mingea trimisă la colțul scurt fiind blocată de un fundaș bulgar, apoi Dimciu Halep (64) a nimerit bara, din careu, după o centrare excelentă venită de la Bodo Kanda.

Golurile au picat în minutele de final. Kanda a trimis din partea dreaptă, la colțul scurt, iar Cezar Gherghiceanu (79) a reluat spectaculos, cu pieptul, din cădere, pentru deschiderea scorului. Același Baudouin Kanda (84) avea să mărească avantajul fariștilor cu o finalizare elegantă, după ce a dejucat pasul la offside al apărării adverse.

În ultimul minut al partidei, arbitrul turc care a condus acest joc a acordat destul de ușor o lovitură de pedeapsă în favoarea celor de la Septemvri, după ce o mingea deviată l-a lovit în mână pe Cezar Gherghiceanu, iar bulgarii au marcat golul de onoare.

Farul: Muțiu (Udeanu 46) – Nicola (Leca 46), V. Lică (Cană 46), I. Ursu (Cărăruș 46), Carabela (D. Panait 46) – Laur. Ardelean (Cruceru 46), Antoche (Mitrov 60), Greu (D. Toma 60) – Hordouan (Kanda 46, D. Rus 85), I. Stoica (Gherghiceanu 60), Al. Stoica (Halep 60)

Ianis Zicu, întâlnire cu Valeri Bojinov și Boris Galchev

Interesant este și că meciul dintre Farul și Septemvri Sofia a prilejuit o întâlnire între doi jucători care s-au confruntat în Serie A. Este vorba despre antrenorul Ianis Zicu (36 de ani) și fostul internațional bulgar Valeri Bojinov (34 de ani, foto, în stânga).

Zicu și Bojinov se știu atât din Italia, cât și din Bulgaria. Actualul antrenorul al Farului a evoluat la Inter Milano și Parma, între anii 2003-2005, iar Valeri Bojinov a fost jucător în aceeași perioadă la Lecce. Cei doi se știu bine și pentru că Ianis Zicu a fost golgheter în Bulgaria, la ȚSKA Sofia, în 2011.

De altfel, tehnicianul Farului s-a salutat călduros înainte de startul întâlnirii cu fostul său coleg de la ȚSKA Sofia, Boris Galchev (foto, în dreapta), fost jucător și la Dinamo, actualmente în stafful celor de la Septemvri.

Dacă Ianis Zicu și Boris Galchev s-au retras din activitatea de fotbaliști, Bojinov încă mai joacă. Ajuns la 34 de ani, fostul jucător al echipelor Lecce, Fiorentina, Juventus, Manchester City, Parma, Sporting Lisabona sau Hellas Verona se află în pregătiri cu Septemvri Sofia, pentru care a și evoluat în ultimele 25 de minute ale amicalului cu Farul.

Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 06 Feb. 2020, 15:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă