Farul, la a doua remiză consecutivă în Antalya, acum cu o echipă din Georgia. „Marinarii” au avut probleme cu concentrarea

Marius ANGHEL 12 Feb. 2020, 13:57 Pregătiri, amicale

Farul a înregistrat tot o remiză și în al doilea meci amical disputat în stagiul de pregătire din Turcia. Marți după-amiază, echipa constănțeană a încheiat la egalitate, scor 0-0, testul cu Zugdidi, formație georgiană din liga secundă. Trupa lui Ianis Zicu rămâne invincibilă în acest cantonament, după trei jocuri.

Ocaziile mari au fost în dreptul Farului, care a avut și un eliminat în partea a doua a jocului

Pe o ploaie măruntă și rece, amicalul dintre Farul și Zugdidi a creat mai multe șanse de gol pentru ambele echipe, cele mai mari aparținându-le constănțenilor, însă nimeni n-a putut marca. În prima repriză, georgienii aflați pe locul 7 în liga secundă au încercat să amenințe poarta apărată de Vlad Muțiu cu șuturi de la distanță, dar goalkeeperul luat de la Dinamo a demonstrat încă o dată de ce nu a ratat niciun meci în prima parte a sezonului.

Farul a presat, a încercat să împingă în permanență jocul spre poarta adversă, iar cea mai importantă ocazie de a deschide scorul a avut-o prin Cezar Gherghiceanu, care a depășit doi fundași, dar mingea șutată de la 16 metri a trecut peste transversală. În plus, jocul destul de dur al adversarilor le-a adus numeroase lovituri libere elevilor lui Ianis Zicu, dar Zugdidi a scăpat de două ori din situații delicate, reușind să respingă în ultimă instanță din fața liniei porții, după ce goalkeeperul fusese depășit, au anunțat „marinarii” pe site-ul oficial.

După pauză, fariștii au controlat și mai clar jocul, dar tot nu au marcat din cele două mari ocazii create. Mai întâi, Paul Antoche a trimis cu capul puțin pe lângă bara din stânga portarului, iar, apoi, Marius Leca a nimerit transversala cu un șut de la 25 de metri.

În minutul 57, Antonio Cruceru a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, dar, conform înțelegerii dintre cele două cluburi, a putut fi înlocuit.

Farul: Muțiu – Leca (Nicola 75), V. Lică, I. Ursu (Cană 45), Carabela (D. Panait 75) – D. Toma (Mitrovici 75), Antoche (Cărăruș 75), Ant. Cruceru (Ardelean 57) – Kanda, Gherghiceanu (Halep 65), Al. Stoica (Hordouan 75)

În precedentele amicale din Turcia, Farul a înregistrat următoarele rezultate: 2-1 cu Septemvri Sofia (L2 Bulgaria) și 1-1 cu Ansan Greeners (L2 Coreea de Sud).

Următorul amical al Farului e programat astăzi, de la ora 15:00, la Belek, cu danezii de la Glostrup FK, formație din Liga a 4-a. Ianis Zicu va utiliza în acest meci o formulă de echipă alcătuită din jucătorii tineri și cei care au evoluat mai puțin în testul cu Zugdidi.

Rezumatul amicalului cu Zugdidi:

Reacția fundașului Marius Leca după acest test:

Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 12 Feb. 2020, 13:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă