Farul, invincibilă în amicalele din 2020. Trupa lui Ianis Zicu s-a impus și în ultimul test din Antalya

Marius ANGHEL 14 Feb. 2020, 18:29 Pregătiri, amicale

În penultima zi petrecută în Turcia, Farul a câștigat cu 3-1 ultimul amical programat în stagiul de pregătire din Antalya. „Marinarii” au trecut de formația sârbă Kabel Novi Sad, ocupanta locul 5 în liga secundă a țării vecine.

Pentru a treia zi consecutivă, Ianis Zicu și-a testat din nou jucătorii, după ce în precedentele două i-a văzut pe teren în meciurile cu Zugdidi (0-0, L2 Georgia) și Glostrup FK (3-0, anonimi Danemarca).

Kanda – excelent în prima repriză, Ionuț Stoica a reușit o dublă în partea secundă

Joi, fariștii au întâlnit formația sârbă Kabel Novi Sad, ocupanta locul 5 în liga secundă din țara vecină, dar fără penalizarea de 10 puncte dictată din motive extrasportive ar fi fost în fotoliul de lider și favoriți la promovare. Prima jumătate de oră a partidei a fost una echilibrată, în care ambele formații și-au creat câte o ocazie de a marca. Mai întâi, în minutul 5, sârbii l-au testat pe Vlad Muțiu cu un șut puternic de la distanță, dar portarul a respins fără probleme. Apoi, în minutul 17, fundașii adverși au blocat trei șuturi succesive expediate din careu, după o lovitură liberă, a notat Farul pe site-ul oficial.

Primul gol a venit în minutul 37, când Ionuț Stoica, lansat excelent de Baudouin Kanda, a fost faultat clar în suprafața de pedeapsă. Tot Baudouin Kanda a executat perfect de la punctul cu var și a deschis scorul. Trei minute mai târziu, Kanda a fost aproape să realizeze „dubla”, dar șutul său a nimerit bara din stânga portarului.

Până la pauză, Vlad Muțiu s-a remarcat din nou, opunându-se spectaculos la o lovitură de cap expediată din careul mic.

Apoi, în repriza a doua, după doar două minute de joc, Antonio Cruceru a pătruns prin apărarea sârbă, șutul său de la marginea careului a nimerit bara, iar Ionuț Stoica a reluat în plasă din fața porții.

Sârbii au forțat revenirea în joc, cu șuturi de la distanță, însă Vlad Muțiu a respins de fiecare dată. Totuși, portarul luat de la Dinamo nu a mai avut ce face în minutul 63, când adversarii au redus din handicap în urma unei lovituri libere executate la vinclu. Diferența de două goluri s-a refăcut însă în minutul 75, după ce Antonio Cruceru l-a lansat perfect pe Ionuț Stoica, iar atacantul a înscris cu un șut la colțul lung. Până la ultimul fluier nu au mai existat ocazii mari la cele două porți.

Farul: Muțiu – Leca (Nicola 70′), V. Lică, I. Ursu (Cană 78′), Carabela – Cruceru, Antoche, Greu (D. Toma 65′) – Kanda, I. Stoica (Gherghiceanu 81′), Al. Stoica

Farul, invincibilă în amicale în 2020: șase victorii și două egaluri

Farul a încheiat cantonamentul din Turcia invincibilă, în cele cinci amicale acumulând trei victorii și două remize. Înainte de acest stagiu, constănțenii au câștigat alte trei partide disputate în România.

Farul a înregistrat următoarele rezultate în Antalya: 2-1 cu Septemvri Sofia (L2 Bulgaria), 1-1 cu Ansan Greeners (L2 Coreea de Sud), 0-0 cu Zugdidi (L2 Georgia), 3-0 cu Glostrup FK (anonimi Danemarca) și 3-1 cu Kabel Novi Sad (L2 Serbia).

În țară, Farul a disputat trei partide de verificare, 4-0 cu Farul U19, 6-1 cu Poseidon Limanu-2 Mai (Liga 3) și 4-0 cu CS Medgidia.

Rezumatul amicalului cu Kabel Novi Sad:

Reacția lui Antonio Cruceru după acest test:

Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 14 Feb. 2020, 18:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă