Călin Cheregi, antrenorul care a promovat CSM Reșița în Liga 2 și a fost îndepărtat la scurt timp, s-a întors în poziția de ”principal”, în Liga 3

Andrei PASCU 17 Jul. 2024, 18:30 Liga 3
Călin Cheregi, antrenorul care a promovat CSM Reșița în Liga 2 și a fost îndepărtat la scurt timp, s-a întors în poziția de ”principal”, în Liga 3

O altă echipă din Liga 3 care a făcut schimbări la nivelul staffului tehnic pentru sezonul 2024-2025 este Crișul Sântandrei (locul 4 în play-off-ul Seriei 10 din Liga 3 campionatul trecut), care s-a reunit cu noul antrenor principal, numit în funcție fiind Călin Cheregi (49 de ani).

Ultima dată, Cheregi a fost sub contract cu CSM Reșița, de care se despărțea la începutul sezonului trecut de Liga 2, după numai două etape de campionat.

Crișul Sântandrei s-a reunit și și-a numit noul antrenor, Călin Cheregi

Luni, 15 iulie, s-a reunit Crișul Sântandrei pentru startul pregătirilor sezonului următor, moment în care s-a oficializat și venirea lui Cheregi. La reunire, la nivelul lotului, s-au prezentat și Andrei Hosu (19 ani), atacant care aparține de FC Bihor, dar sezonul trecut a fost împrumutat la Victoria Carei, și Răzvan Pele (18 ani) mijlocaș provenit de la LPS Bihorul.

De altfel, conform Bihor Online, împrumutat sezonul trecut la CS Diosig, mijlocașul Carlos Covaciu a fost prezent și el la reunirea de la începutul acestei săptămâni, dar nu s-a antrenat alături de colegii săi.

Pe pagina de Facebook, clubul din Liga 3 a anunțat și venirea lui Patrick Blăgea, mijlocaș central în vârstă de 21 de ani, ultima dată la Lotul Băile Felix. El e prezentat ca prima mutare oficializată în această vară.

În privința plecărilor, au fost consemnate cele ale lui Cristian Oros, Ionuț Ban, Ioan Hora, Sebastian Achim, care au ajuns la FC Bihor, și, bineînțeles, a antrenorului Gheorghe Ghiț, trecut tot la formația orădeană promovată în Liga 2.

Vreau să contribui la dezvoltarea acestui club, care mie mi se pare serios. Mă bucur că am regăsit tineri de perspectivă în lot, dar nu ascund că sunt în căutarea și a altor jucători cu potențial.

Lucrez și la completarea staff-ului tehnic cu un antrenor secund tânăr, dornic să învețe și să se perfecționeze. În perioada următoare vom încerca să ne cristalizăm lotul”, a declarat Călin Cheregi, conform sursei citate, care a avut la reunire următorul lot:

  • Iulian Anca Trip, Eduard Nergheș – portari;
    Luca Hadadea, Cahill Ntchinda, Daniel Stan, Robert Turcan, Flaviu Drăgan, Sebastian Gondor, David Mailinger, Constantin Trip, Rareș Baciu, Paul Chiș Toie, Laurențiu Prundaru, Adam Achim, Alexandru Sorian, Luca Țifra, Robert Popescu, Remus Pașca – jucători de câmp.

Călin Cheregi a programat meciurile amicale pentru Crișul Sântandrei

Până în acest moment, Crișul Sântandrei a anunțat că va disputa următoarele meciuri amicale până la startul Ligii 3: pe 24 iulie cu FC Bihor Oradea, pe 27 iulie și 10 august cu Olimpia Satu Mare, pe 3 august cu CA Oradea și pe 17 august cu SCM Zalău.

Înainte de noua experiență din Liga 3, Cheregi a activat în Liga 2, la CSM Reșița. Cheregi, care a mai fost în trecut antrenor, atât ”secund”, cât și ”principal” la CSM Reșița, dar și șef al Centrului de Copii și Juniori, a preluat din nou frâiele primei echipe din Valea Domanului în iulie 2022, într-un moment greu pentru club. În acea vară, echipa rata dramatic promovarea în Liga 2 cu Dan Alexa antrenor, la lovituri de departajare în fața Dumbrăviței, în Valea Domanului, iar conducerea lua decizia să-l numească pe bancă pe antrenorul bihorean.

Nu a avut obiectiv promovarea, bugetul a fost mai mic, s-a mers mai departe cu mulți jucători tineri, însă echipa a câștigat Seria 8, a terminat pe locul 1 și play-off-ul, iar în baraje a învins ACSO Filiași (2-2 la Filiași și 5-0 la Reșița) și CSM Deva (3-2 la Deva și 3-2 la Reșița). Astfel că Reșița a revenit în Liga 2 după două sezoane.

Doar două etape a rezistat Cheregi pe banca Reșiței în Liga 2

Revenită în Liga 2 vara trecută, CSM Reșița avea un start modest de sezon, fapt care l-a determinat pe Cheregi să renunțe să mai continue cu echipa. În campionat s-au pierdut meciurile cu Unirea Slobozia, 0-1, și cu ACSM Ceahlăul, scor 0-4, iar astfel s-a produs despărțirea dintre antrenor și CSM Reșița.

În trecut, Cheregi a mai pregătit formațiile Bihor Oradea, CS Osorhei sau CSC Sânmartin.

Foto: Bihor Online

Andrei PASCU 17 Jul. 2024, 18:30 Liga 3
Pe aceeași temă