Un mijlocaș austriac crescut la RB Salzburg, noua achiziție a Rapidului. A semnat pe doi ani cu giuleștenii

Nu doar Dunărea Călărași și-a adus jucători austrieci pentru noul sezon, ci și Rapid. Aflată în cantonament în Turcia, la Bolu, echipa alb-vișinie a perfectat al optulea nou transfer în această vară. Daniel Pancu și-a dat acceptul pentru legitimarea lui Sandro Djuric (25 de ani), iar mijlocașul central austriac a semnat un contract pe doi ani cu alb-vișiniii.

Djuric joacă pe postul de mijlocaș central și a venit la Rapid de la echipa de ligă secundă din țara sa natală Austria Lustenau, unde activa din iulie 2017. Austriacul și-a făcut junioratul la SK Bischofshofen și Red Bull Salzburg, iar la seniori a jucat pentru Red Bull Salzburg II, Anif, FC Liefering, SV Grödig, SC Wiener Neustadt și Austria Lustenau. Pentru aceasta din urmă, în sezonul recent încheiat, a jucat în 24 de meciuri și a înscris patru goluri. În afară de SV Grödig, pentru care a jucat în prima ligă, celelalte echipe sunt din eșaloane inferioare din Austria.

„Este o onoare pentru mine să ajung la un club cu atâta istorie, cu suporteri frumoși, îmi doresc să ajut echipa să revină în topul fotbalului românesc, acolo unde îi este locul”, a spus Sandro, potrivit fcrapid.ro.

Noua achiziție a Rapidului a fost o speranță a fotbalului austriac, având în vedere că a luat la rând naționalele de juniori (U16, U17, U18, U19) și, apoi, tineret (U21).

Pentru noul sezon, Rapid a mai semnat până acum cu fundașul Facundo Mallo Blanco (24 de ani, ex Dinamo), mijlocașii George Tudoran (23 de ani, ex Pandurii), achiziționat încă din iarnă, Gabriel Dodoi (20 de ani, ex Pandurii), Alexandru Dulca (21 de ani, ex Luceafărul Oradea) și Rareș Lazăr (20 de ani, ex CS Mioveni) și atacanții Matias Roskopf (21 de ani, plimbat în ultimul an pe la FC Botoșani și FC Hermannstadt, însă nelegitimat) și Brighton Labeau (23 de ani, ex Villefranche).

În plus, dintre jucătorii din lotul care a obținut promovarea, s-a semnat contract nou cu Marian Vlada, Alexandru Iacob, Amir Jorza și Ionuț Voicu, în timp ce Guilherme Fagundes „Robinho”, Adrian Grigore, Alexandru Duriță și Deivydas Matulevicius nu vor mai continua cu giuleștenii.

Program amicale Rapid:

duminică, 14 iulie
🆚 Selecționata Turciei a jucătorilor fără contract (ora 11:00)
🆚 Turkmenistan U21 (ora 17:00)

miercuri, 17 iulie
🆚 Selecționata Turciei a jucătorilor fără contract
🆚 Gazișehir Gaziantep (Turcia – 1)

luni, 22 iulie
🆚 Hapoel Haifa (Israel – 1) ora 18:00, Regie

Pe aceeași temă