Un atacant crescut de Monaco, ultima noutate a Rapidului înaintea plecării în cantonamentul din Turcia. Daniel Pancu are și o veste proastă

Rapid a plecat, astăzi, în cantonamentul din Turcia, la Bolu, cu un nou jucător în lot. Daniel Pancu îl are la dispoziție și pe Brighton Labeau (23 de ani), un atacant francez care în sezonul recent încheiat a evoluat pentru Villefranche, echipă din Liga a 3-a din Hexagon.

Labeau aparținea de Amiens, echipă pentru care, la seniori, a fost utilizat în doar două meciuri de Ligue 1, în vara lui 2017. A totalizat 21 de minute în jocurile cu PSG (0-2) și Angers (0-2). Ulterior, a evoluat pentru echipa secundă a celor de la Amiens, dar și pentru Créteil, Créteil II și Villefranche, toate formații de nivel inferior în Franța.

Înainte să ajungă la Amiens, atacantul născut pe 1 ianuarie 1996 a evoluat pentru AS Monaco II, în liga a patra.

Pentru Villefranche a jucat în 24 de meciuri, în 18 ca titular, și a înscris cinci goluri în campionatul trecut.

„Sunt fericit că am venit aici, domnul Manea mi-a spus numai lucruri frumoase despre Rapid. Am urmărit câteva clipuri cu suporterii rapidiști și am rămas impresionat. Va fi o mare plăcere să joc în fața lor și sunt sigur că vom promova în prima ligă”, a spus Labeau pentru fcrapid.ro.

„Crescut la juniorii lui AS Monaco, cu care a evoluat în 2014 în Youth League, Labeau s-a transferat în 2017 în prima ligă franceză, la Amiens, bifând două jocuri în Ligue 1, contra lui Angers, dar și pe Parc-des-Princes, împotriva lui PSG.
În returul sezonului 2017/2018, Labeau a fost împrumutat la Creteil, iar în sezonul trecut a fost din nou împrumutat de către Amiens, la Villefranche, în Liga 3 franceză, unde a marcat de cinci ori în 24 de meciuri, împotriva unor echipe cu tradiție, ca Le Mans, Tours sau Laval.
Tot în sezonul trecut, Labeau a ajuns cu Villefranche în optimile Cupei Franței, unde a fost eliminată de PSG, în prelungiri, Brighton Labeau jucând 51 de minute în acea partidă.
Născut chiar pe 1 ianuarie 1996, Labeau are o viteză foarte bună, poate juca în partea stângă sau dreaptă a atacului, dar și ca vârf”
, își descrie Rapid noua achiziție.

Pentru noul sezon, Rapid a semnat până acum cu fundașul Facundo Mallo Blanco (24 de ani, ex Dinamo), mijlocașii George Tudoran (23 de ani, ex Pandurii), achiziționat încă din iarnă, Gabriel Dodoi (20 de ani, ex Pandurii), Alexandru Dulca (21 de ani, ex Luceafărul Oradea) și Rareș Lazăr (20 de ani, ex CS Mioveni) și atacantul Matias Roskopf (21 de ani, plimbat în ultimul an pe la FC Botoșani și FC Hermannstadt, însă nelegitimat).

În plus, dintre jucătorii din lotul care a obținut promovarea, s-a semnat contract nou pe un sezon cu Marian Vlada, Alexandru Iacob și Amir Jorza, în timp ce Guilherme Fagundes „Robinho”, Adrian Grigore, Alexandru Duriță și Deivydas Matulevicius nu vor mai continua cu giuleștenii.

Catrici s-a accidentat grav

Altfel, fundașul Alexandru Catrici (17 ani) a ratat deplasarea în stagiul de pregătire după ce a suferit o accidentare serioasă: fractură la metatarsianul piciorului drept. Acesta va fi nevoit să stea cu piciorul în gips timp de patru săptămâni, urmate de aproximativ o lună de recuperare. Catrici a evoluat în patru meciuri pentru Rapid în sezonul recent încheiat și era unul dintre puștii pe care Pancu își punea speranțele în Liga 2.

În cantonamentul din Turcia, Rapid stă până pe 18 iulie, unde va disputa și trei meciuri amicale, două dintre ele cu cu Malatyaspor și Gazișehir Gaziantep, aceasta din urmă fiind noua echipă a lui Marius Șumudică. Jocul cu Sivasspor a picat.

Pe aceeași temă