Pandurii își pierde și al doilea golgheter! Tudoran a semnat cu Rapid, însă, la fel ca în cazul lui Pîrvulescu, e ținut cu forța la Târgu Jiu

După Nicolae Pîrvulescu (22 ani), Pandurii Târgu Jiu îl va pierde cu siguranță și pe celălalt golgheter al echipei din prima parte a sezonului Ligii 2. George Tudoran (23 ani) a marcat 10 goluri în 21 de meciuri, a atras atenția mai multor cluburi din fotbalul românesc, iar astăzi a semnat un contract cu Rapid, liderul Seriei a 2-a a Ligii 3. Înțelegerea cu giuleștenii va intra însă în vigoare de la 1 iulie 2019, la fel ca cea a lui Pîrvulescu cu „U” Cluj. Oficialii clubului Pandurii țin cu dinți de cei doi jucători și nu vor să-i lase să plece de acum, pe bani, preferând să nu ia nimic pe ei la vară, atunci când vor deveni liberi de contract.

Revine la echipa din Giulești

Tudoran revine astfel la clubul din Giulești, el evoluând la vechiul Rapid și în sezonul 2015-2016, în anul în care se obținerea revenirea în Liga 1 și apoi se decidea falimentul. Atunci, mijlocașul împrumutat de la Viitorul juca pentru alb-vișini în 30 de meciuri și marca de trei ori, ulterior, după desființarea clubului, fiind redirecționat de echipa lui Gheorghe Hagi către Olimpia Satu Mare. La Pandurii joacă din august 2017, pentru formația gorjeană strângând până acum, în Liga 2, 41 de meciuri (21 în acest sezon) și 14 goluri (10 în acest sezon).

„George Tudoran, unul dintre jucătorii ce au pus umărul la revenirea Rapidului pe prima scenă, în 2016, se va întoarce la echipa noastră din vară.

După ce Rapid l-a transferat pe cel mai bun mijlocaș stânga, Cătălin Hlistei, astăzi a obținut și semnătura celui mai bun mijlocaș dreapta, conform datelor InStat Football, George Tudoran, de la Pandurii Târgu Jiu, cel care a intrat în ultimele șase luni de contract cu gorjenii, iar de la 1 iulie 2019 va fi jucătorul Rapidului.

Tudoran (23 de ani) a marcat 10 goluri în turul ligii secunde, în 21 de meciuri, mai mult de un sfert din totalul reușitelor lui Pandurii (36).

Venit de la Viitorul Constanța, în sezonul 2015/2016, mijlocașul născut în Târgu Jiu a jucat 30 de meciuri pentru Rapid, în liga secundă, în care a înscris trei goluri, cu CS Balotești (3-0), Bucovina Pojorâta (5-0) și Dunărea Călărași (1-0).

Îl așteptăm pe George să își treacă o nouă promovare în Liga 1 cu Rapid!”, a anunțat Rapid transferul lui Tudoran, mijlocaș originar din Târgu Jiu.

10.000 de euro, refuzați de Pandurii pentru transferul imediat al lui Pîrvulescu

Cât îl privește pe Nicolae Pîrvulescu, autor a 12 goluri în 20 de meciuri în acest sezon, acesta a semnat cu „U” Cluj, însă contractul intră în vigoare abia de la 1 iulie 2019, când îi expiră ultimele șase luni din înțelegerea cu gorjenii. Universitatea îl vrea în lot încă de acum, a oferit 10.000 de euro în schimbul său, potrivit surselor Liga2.ro, însă oficialii clubului din Târgu Jiu refuză să-i dea drumul, cu toate că situația financiară pe care o traversează echipa este una extrem de delicată, cu jucători și angajați neplătiți de două luni și jumătate. În vară, jucătorul va pleca gratis la Cluj, iar ratarea transferului care ar fi putut avea loc încă de acum ar putea să-i afecteze evoluția în partea a doua a sezonului.

Cinci achiziții în afară de Tudoran pentru Rapid

Înainte de George Tudoran, Rapid i-a mai achiziționat în 2019 și pe fundașul stânga Cătălin Oanea (19 ani, ex Sportul Snagov), mijlocașul Alin Turbatu (19 ani, ex CSM Oltenița), fundașul dreapta Robert Băjan (23 ani, ex Viitorul), mijlocașul stânga Cătălin Hlistei (24  ani, ex Sportul Snagov) și mijlocașul nigerian Ifeanyi David Onyeanula (18 ani, ex Golden Stars Football Academy).

La capitolul despărțiri, echipa antrenată de Daniel Pancu nu se va mai baza pe Alin Lădaru (29 ani), Andrei Dovreac (20 ani), Alexandru Burlacu (25 ani), Adrian Boian (20 ani), Alexandru Costache (19 ani), Adrian Mitea (22 ani) și Sergiu Jurj (20 ani).

23 de jucători la reunire, Robinho – singurul absent

Altfel, lotul Rapidului, care s-a reunit marți la baza Coresi, este următorul:

portari:
Ștefan Ciuculescu
Virgil Drăghia
Andrei Voican

fundași:
Ionuț Voicu
Alex Iacob
Doru Bratu
Alex Catrici
Alin Demici
Adrian Neacșu
Cătălin Oanea
Robert Băjan

mijlocași:
Lucian Goge
Alex Duriță
Adrian Grigore
Alin Cârstocea
Amir Jorza
Mircea Manole
Alin Turbatu
Cătălin Hlistei
David Onyeanula

atacanți:
Marian Vlada
Deivydas Matulevicius
Gabriel Toma

Singurul absent de la reunire a fost brazilianul Robinho, acesta fiind învoit pentru o săptămână, din motive personale. Rapidiștii se vor pregăti la baza Coresi, acolo unde se va disputa și primul joc amical al iernii, sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 13:, împotriva echipei Carmen.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă