FK Csikszereda a făcut un nou transfer: un experimentat mijlocaș maghiaro-sârb cu meciuri în prima ligă din Ungaria

FK Csikszereda a făcut un nou transfer:** un experimentat mijlocaș maghiaro-sârb cu meciuri în prima ligă din Ungaria

Nou-promovata FK Csikszereda nu o duce prea bine în clasamentul Ligii 2 după cele opt meciuri jucate până acum în nouă etape. Echipa antrenată de Valentin Suciu nu a pierdut în ultimele trei partide, dar se află pe locul 16, ultimul retrogradabil, iar sâmbătă, de la ora 11:00, are un meci dificil la Mioveni, cu ultima formație neînvinsă în acest sezon. Ciucanii vor avea în lot și un nou fotbalist: pe mijlocașul maghiaro-sârb Norbert Pinter (26 de ani), care a semnat joi contractul.

Liber de contract după ce ultima dată a jucat la echipa sârbă FK BaÍka Topola, în sezonul trecut, alături de care a terminat pe primul loc în liga secundă și a promovat, Norbert Pinter (26 de ani) a semnat, joi, un contract pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă unul, cu FK Csikszereda.

Născut în Serbia, însă cu dublă cetățenie, sârbă și maghiară, Pinter a ajuns zilele trecute la Miercurea Ciuc și l-a convins pe antrenorul Valentin Suciu că poate fi o opțiune bună pentru echipa sa, astfel că a fost păstrat în lot.

În cariera sa de până acum, în afară de formația sârbă FK BaÍka Topola, a jucat doar în Ungaria, în liga secundă sau prima. A început fotbalul la Paksi SE, pentru care a jucat la diverse grupe de juniori, apoi echipa secundă și în final pentru echipa mare, iar, ulterior, a ajuns la Balmazujvaros Sport și Szolnoki MAV.

„Pintér Norbert, Isten hozott Csíkszeredában, sok sikert!”, îi urează FK Csikszereda, adică „Norbert Pinter, bine ați venit la Miercurea Ciuc, mult noroc!”

În sezonul trecut, Norbert Pinter a fost utilizat în 13 meciuri la FK BaÍka Topola, în șapte ca titular, și a marcat patru goluri, însă nu a fost păstrat în lot după promovarea în prima ligă din Serbia, acolo unde echipa este lider după 10 etape, peste Steaua Roșie sau Partizan.

Csikszereda are meci la Mioveni, pe terenul singurei echipe din Liga 2 rămase neînvinse

Jocul de sâmbătă de la Mioveni, de la ora 11:00, din etapa a 10-a a Ligii 2, nu va fi transmis de vreo televiziuni și va putea fi urmărit LIVE-TEXT pe Liga2.ProSport.ro. Clubul Csikszereda va filma și va transmite online partida pe canalul ei de YouTube, cu comentariu în limba maghiară. Echipa din Miercurea Ciuc a obținut aprobare de la conducerea CS Mioveni și de la FRF pentru a transmite acest joc.

„Aștept cu nerăbdare meci foarte dur împotriva unei echipe care nu este ușor de învins pe teren propriu și care este invincibilă în acest sezon. La ultimul meci de acasă (n.r. – cu „U” Cluj, scor 1-1) am văzut cu toții că jocul nostru s-a îmbunătățit mult în comparație cu rundele anterioare și sunt sigur că, dacă putem repeta acest joc acasă la Mioveni, atunci nu avem de ce să ne temem. Vreau să putem înscrie cel puțin două goluri. Nu avem niciun jucător suspendat, dar Mitra este accidentat și nu putem conta pe el”, a spus antrenorul Valentin Suciu despre meciul cu CS Mioveni.

Înaintea desfășurării etapei a 10-a a Ligii 2, CS Mioveni se află pe locul 4, cu 17 puncte, în timp ce FK Csikszereda e pe poziția a 16-a ultima retrogradabilă, cu 9 puncte.

Foto: FK Csikszereda

Pe aceeași temă