În sfârșit! Andrei Prepeliță a semnat cu Argeșul. Perioada contractului cu echipa antrenată de Nicolae Dică

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Sep. 2019, 12:05 Actualizat: 06 Sep. 2019, 12:26 Bursa transferurilor
În sfârșit! Andrei Prepeliță a semnat cu Argeșul.  Perioada contractului cu echipa antrenată de Nicolae Dică

Campionii FC Argeș a reușit, în sfârșit, să obțină semnătura mijlocașului Andrei Prepeliță (33 de ani), jucător care se pregătea sub comanda lui Nicolae Dică de aproape două luni de zile, ba chiar a fost utilizat și în meciurile amicale din perioada de vară.
Prepeliță a semnat încă un contract valabil până în iarnă, sperând în continuare la un transfer în Liga 1 sau în străinătate, lucru pe care nu l-a reușit în această vară, după despărțirea de Concordia Chiajna.
Este al doilea transfer perfectat pe echipa argeșeană în această săptămână, după ce miercuri seară s-a bătut palma și cu fundașul francez Kevin Moihedja (23 de ani), ultima dată fost la Luceafărul Oradea.

 

Oficialii clubului piteștean au obținut, vineri dimineață, semnătura lui Andrei Prepeliță, jucător originar din Slatina și care a jucat la prima echipă de seniori chiar la Pitești, la FC Argeș. Contractul cu Campionii FC Argeș e valabil până în iarnă, cu posibilitatea de prelungire.

Prepeliță a evoluat ultima dată în Liga 1, la Concordia Chiajna, în sezonul trecut, pentru care a strâns 19 meciuri, 18 ca titular, și a înscris un gol. În cariera sa a mai jucat pentru FC Argeș, U Craiova, FCSB, Ludogoreț (Bulgaria) și Rostov (Rusia).

„În cursul dimineții de vineri, FC Argeș a mai perfectat încă un transfer și a ajuns la 16 jucători aduși în această vară. Echipa din Trivale a ajuns la o înțelegere cu Andrei Prepeliță care practic s-a reîntors la „prima dragoste”. Mijlocașul în vârstă de 33 de ani a semnat cu piteștenii un contract valabil până în iarnă, cu drept de prelungire. Experimentatul fotbalist se pregătește cu alb-violeții de aproape două luni și a fost folosit de antrenorul Nicolae Dică în mai multe meciuri de verificare.

Andrei Prepeliță este cel mai sonor nume care va evolua în acest sezon sub comanda lui Nicolae Dică. Prepeliță a început fotbalul la Unirea Slobozia iar apoi s-a transferat la juniorii lui FC Argeș. Pentru echipa de seniori a clubului FC Argeș a mai jucat în perioada 2002-2007. A îmbrăcat tricoul alb-violet în 120 de partide, 112 în campionat și 8 în Cupa României, reușind să înscrie 11 goluri. Cele mai importante performanțe le-a realizat alături de Steaua București, unde și-a trecut în palmares nu mai puțin de 5 trofee (3 campionate, o Cupă a României și o Supercupă a României). Al 6-lea trofeu din C.V. a fost cucerit în Bulgaria, cu Ludogoreț (campionatul). A strâns, de-a lungul carierei, 24 de selecții la naționalele de juniori și tineret al țării și 13 la naționala de seniori.

În această vară, cu alb-violeții au mai semnat fundașii Robert Dănescu și Denis Brînzan, atacantul Andrei Blejdea, toți trei de la Pandurii Târgu Jiu, portarul Sebastian Agachi, venit sub formă de împrumut de la Viitorul Constanța, mijlocașul central David Angelo Cocian, de la Unirea Tășnad, fundașii Nicolae Mușat și Vlad Motroc, de la Daco Getica București, mijlocașul Răzvan Matiș, de la Viitorul Constanța, mijlocașul Paul Szecui, de FCSB, mijlocașul Antonio Stan, de la Unirea Bascov, mijlocașul Nini Popescu, de la Petrolul Ploiești, fundașul Grigore Turda, portarul Răzvan Ducan, venit sub formă de împrumut de la FCSB, mijlocașul Robert Grecu de la Astra Giurgiu și fundașul stânga Kevin Moihedja.

Clubul FC Argeș îi urează lui Andrei Prepeliță tradiționalul „Bine ai revenit!” și îi dorește rezultate cât mai bune în tricoul alb-violet.

CV Andrei Prepeliță:

Data nașterii: 8 decembrie 1985
Ani: 33
Locul nașterii: Slatina
Poziție: Mijlocaș
Înălțime: 178 cm
Greutate: 76 kg
Picior: Ambele

Cluburi de juniori:
Unirea Slobozia
FC Argeș

Cluburi de seniori:
2002-2007: FC Argeș (120 meciuri – 11goluri)
2007-2011: Universitatea Craiova (120 meciuri – 7goluri)
2011-2015: Steaua București (82 meciuri – 9goluri)
2015: Ludogoreț Razgrad II (1meci – 0 goluri)
2015-2016: Ludogoreț Razgrad (25 meciuri – 1 gol)
2016-2017: FC Rostov (17meciuri – 1gol)
2018-2019: Concordia Chiajna (32meciuri – 3 goluri)

Echipa națională:
2003-2004 România U19 ( 6meciuri – 0 goluri)
2003-2006 România U21 (18 meciuri – 2 goluri)
2014- România (13 meciuri – 0 goluri)

Palmares:
Steaua București
Liga I (3 CAMPIONATE): 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015
Cupa României: 2014-2015
Finalist: 2013-2014
Supercupa României: 2013
Finalist: 2014
Cupa Ligii: 2014-2015
Ludogorets Razgrad
Prima Ligă Bulgară: 2015-2016″
, sună anunțul de prezentare făcut de clubul piteștean pentru Prepeliță.

Campionii FC Argeș joacă sâmbătă, de la ora 13:30, la București, cu Daco-Getica, în cadrul etapei a 6-a a Ligii 2. Formația piteșteană are nouă puncte acumulate după cinci jocuri și se clasează pe locul 7.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Sep. 2019, 12:05 Actualizat: 06 Sep. 2019, 12:26 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă