OFICIAL | Gabriel Dodoi a semnat cu Rapid: „Sper din tot sufletul că voi putea pune umărul la promovarea în Liga 1”

Așa cum ProSport a anunțat de dimineață, Rapid a perfectat un nou transfer pentru sezonul de Liga 2. După Matias Roskopf, cu echipa antrenată de Daniel Pancu a semnat astăzi și Gabriel Dodoi (20 de ani), atacant care aparținea de CFR Cluj, însă care în acest an a fost împrumutat la Pandurii Târgu Jiu, clubul care l-a format și de la care a fost luat lider de contract de actuala campioană.

Dodoi, prezentat de Rapid ca unul dintre cei mai promițători tineri atacanți din Liga 2, a semnat cu giuleștenii un contract valabil pe doi ani, cu drept de prelungire.

Atacantul este al treilea jucător transferat pentru noul sezon de Rapid, după George Tudoran, tot de la Pandurii, cu care alb-vișiniii au semnat încă din iarnă, dar care intră în vigoare acum, și Matias Roskopf, jucător adus de câteva luni bune în România și care s-a plimbat prin curțile celor de la FC Botoșani și FC Hermannstadt fără să fie legitimat.

„Sunt foarte fericit că am ajuns la o echipă mare, cu suporteri frumoși, și sper din tot sufletul că voi putea pune umărul la promovarea Rapidului în Liga 1″, a spus Dodoi pentru fcrapid.ro.

În sezonul recent încheiat, Dodoi a evoluat pentru două echipe. La Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde a fost împrumutat de CFR Cluj, a jucat doar 18 minute într-un singur meci de Liga 1 și alte două jocuri în Cupa României, iar în iarnă a fost cedat la Pandurii Târgu Jiu, unde a evoluat pe final de campionat, după ce inițial a fost accidentat. A prin 686 de minute în 10 meciuri și a înscris cinci goluri.

La CFR Cluj a ajuns liber de contract în februarie 2018, după ce n-a mai vrut să continue la Pandurii, club care l-a format și pentru care a jucat inclusiv în Liga 1.

Dodoi este al patrulea jucător care pleacă de la Pandurii, după ce Denis Brînzan, Andrei Blejdea și Robert Dănescu au semnat și au fost prezentați la FC Argeș. Totodată, Dodoi este al doilea jucător luat de Rapid de la Pandurii, după Tudoran, care în trecutul său a mai evoluat la echipa giuleșteană.

Altfel, Rapid a anunțat în această dimineață că s-a despărțit de brazilianul Robinho, care nu intra în planurile de Liga 2 ale antrenorului Daniel Pancu. Nici vârful lituanian Deivydas Matulevicius (30 de ani) nu mai este dorit la Rapid.


 

Cum îl prezintă Rapid pe Gabriel Dodoi:

„Rapid continuă să își întărească lotul pentru următorul sezon, cu unul dintre cei mai promițători tineri atacanți din liga 2, Gabriel Dodoi (20 de ani) , vârful celor de la Pandurii.

Născut la Târgu Jiu, Dodoi a debutat în Liga 1 la doar 18 ani, în 2016, într-un meci Pandurii – ACS Poli Timișoara (2-2), și a bifat cinci partide pe prima scenă a sezonului 2016/17.

A urmat o stagiune 2017/2018 foarte bună, în care a marcat șapte goluri în 19 meciuri din Liga 2 (cu Luceafărul, UTA, Dunărea Călărași, Metaloglobus – 2, Chindia – 2), iar în vara anului 2018, Dodoi a fost cumpărat de către CFR Cluj, de unde a fost împrumutat la Sepsi, tot în prima ligă, pentru a prinde experiență.

La Sf. Gheorghe, Gabriel a jucat în doar trei meciuri, două în Cupă României și unu în campionat, contra FCSB-ului, din cauza unor probleme de sănătate, iar din iarnă a fost împrumutat de către campioana României la Pandurii Târgu Jiu, unde a făcut un retur foarte bun.

Astfel, în cele 10 meciuri disputate în acest an, Dodoi a marcat de cinci ori (cu UTA, Balotești – 2, Energeticianul – 2), ultimele două goluri fiind înscrise pe 19 Mai 2019, în deplasarea de la Petroșani (2-1, vs Energeticianul), meci în care Pandurii s-a salvat de la retrogradare.

Atacantul de 20 de ani, ce a jucat și la naționala U16 a României, a fost coleg în returul sezonului trecut cu George Tudoran, cel care va reveni la Rapid în această vară, iar în trecut l-a avut coechipier la Pandurii și pe Cătălin Hlistei.

Dodoi a semnat un contract pe doi ani, cu drept de prelungire, și este cel de-al treilea jucător ofensiv transferat în această vară, după George Tudoran (Pandurii) și Matias Roskopf (Boca Juniors).

Carte de vizită:

GABRIEL DODOI

    Data nașterii: 27.09.1998
    Locul nașterii: Târgu Jiu
    Poziție: Atacant
    Înălțime: 186 cm

Carieră:

    2018/2019: Pandurii (Liga 2) 10 meciuri / 5 goluri
    2018/2019: Sepsi OSK (Liga 1) 1 meci / 0 goluri
    2017/2018: Pandurii (Liga 2) 19 meciuri / 7 goluri
    2016/2017: Pandurii (Liga 1) 5 meciuri / 0 goluri”

Pe aceeași temă