Dunărea Călărași a semnat cu doi austrieci și ridică numărul achizițiilor la zece. Cine sunt jucătorii care l-au convins pe Pustai

Cristian Pustai s-a decis în privința a doi dintre jucătorii pe care îi are în probe în lotul cu care Dunărea Călărași se află în cantonamentul din Bulgaria, de la Bansko. Austriecii Stefan Krell și David Stoppacher au semnat contracte valabile pe câte un sezon cu echipa retrogradată în Liga 2 și ridică la zece numărul achizițiilor făcute în această vară. Anunțul înțelegerii cu cei doi jucători străini a fost făcut de Dunărea pe site-ul oficial.

Stefan Krell (27 de ani) este portar și ultima dată a jucat în liga a doua din Austria, la SV Horn, pentru care a avut 15 apariții, în prima parte a sezonului recent încheiat. Însă ultima echipă la care a fost legitimat a fost FC Wacker Innsbruck II, tot în sezonul trecut, dar pentru care nu a apucat să joace, ci a fost doar rezervă. În cariera sa, la seniori a evoluat pentru FAC Team für Wien, Austria Viena II, Floridsdorfer AC, Hartberg și Parndorf, toate din Austria. Dunărea va fi prima echipă străină pentru care va juca.

David Stoppacher (22 de ani) este mijlocaș ofensiv, iar ultima dată a fost legitimat la Swarovski Tirol, echipă din liga secundă austrică, pentru care n-a apucat însă să joace. La seniori a evoluat pentru echipe din țara sa natală ca Schwaz sau FC Wacker Innsbruck II. Ca în cazul lui Krell, și Stoppacher se află acum la prima experiență ca jucător într-o altă țară.

Ambii jucători au evoluat în primul „11” al Dunării în amicalul de vineri cu PFC Montana, ocupanta locul 2 în sezonul trecut al ligii secunde, pierdut cu 1-2.

Președintele Eugen Pîrvulescu garantează pentru cei doi jucători austrieci achiziționați de Dunărea. „Sunt jucători buni, talentați, care ne pot ajuta în noul sezon al Ligii a 2-a. Sper să confirme cât mai repede așteptările noastre. Le urăm mult succes la Călărași!”, a declarat Pîrvulescu.

În acest moment, în lotul Dunării se află și alți jucători în probe, ca brazilianul Matheus Ceschin Dias, japonezul Kazu, Salvatore Marrone (FCSB, ultima dată la Academica Clinceni), Laurențiu Manole (Sportul Snagov), Alexandru Dobre (Înainte Modelu), Cătălin Măgureanu sau Dimciu Halep.

Celelalte achiziții făcute până acum de Dunărea Călărași sunt: portarul Alessandro Caparco (35 de ani, ex Dunărea Călărași), fundașii Alin Mutu (24 de ani, ex Aerostar Bacău), Alexandru Sabangeanu (18 ani, ex SSC Farul, aparține de Viitorul) și Ekrem Levent Oltay (19 ani, împrumut Dinamo) și mijlocașii Tha’er Bawab (34 de ani, ex Dunărea Călărași), Cristian Raiciu (23 de ani, ex Pandurii Târgu Jiu), Ștefan Pacionel (20 de ani, ex SSC Farul, aparține de FCSB) și Andrei Zete (19 ani, ex U Craiova).

Pe aceeași temă