OFICIAL | Rapid a făcut a doua achiziție pentru sezonul de Liga 2, un argentinian. „Abia aștept să evoluez în fața suporterilor. Seamănă cu cei ai Bocăi”

  • Așa cum ProSport a anunțat de ieri, Rapid a făcut astăzi primul transfer după ce a realizat promovarea în Liga 2. Giuleștenii nici n-au încheiat bine campionatul Ligii 3 că au parafat deja prima achiziție a verii.
  • Argentinianul Matias Ezequiel Roskopf (21 de ani), un atacant de 1.83 m, de picior stâng, va juca în eșalonul secund pentru echipa antrenată de Daniel Pancu. Acesta a semnat un contract valabil pe doi ani.
  • Roskopf nu este însă prima achiție a Rapidului pentru Liga 2, ci a doua, după mijlocașul Geroge Tudoran de la Pandurii Târgu Jiu, cu care semnaseră încă din iarnă.

 

Matias Roskopf a ajuns în România în iarnă, la FC Botoșani, însă transferul său nu s-a mai efectuat. Ulterior, jucătorul impresariat de Florin Manea, cel care este un apropiat al Rapidului, a ajuns la FC Hermannstadt, însă nici acolo nu a evoluat, fiindcă nu a mai fost legitimat.

Fotbalul l-a început la 9 ani, la Colon, apoi, peste cinci ani, a ajuns la Boca Juniors, pentru care a evoluat la tineret. În 2018 a fost împrumutat la Torque, în prima ligă uruguayană, iar în decembrie a revenit la Boca, unde nu a rămas și a venit în România. Antrenorul lui FC Hermannstadt, Vasile Miriuță, a dezvăluit pentru ProSport, luna trecută, că atacantul sud-american nu a mai fost folosit pentru că… actele nu i-au mai sosit din Argentina!

„Sunt foarte fericit să ajung la un club atât de mare, cu suporteri atât de fanatici și frumoși. I-am văzut la meciul din ultima etapă și am rămas impresionat. Seamănă cu cei ai Bocăi. Abia aștept să evoluez în fața lor și împreună să ne bucurăm, în vara anului viitor, de promovarea în prima ligă, deoarece acolo este locul Rapidului”, a spus, pentru fcrapid.ro, Matias Roskopf, care la meciul de duminică al Rapidului, cu Axiopolis, a stat în tribună alături de iubita sa și de Florin Manea, cel care a intermediat transferul lui.

Rapid are ca obiectiv clar promovarea în Liga 1 în noul sezon al Ligii 2.

„Roskopf a început fotbalul la copiii lui Colon, la 9 ani, iar cinci ani mai târziu a ajuns la renumita Boca Juniors, unde a evoluat pentru tineretul formației de pe „La Bombonera” până în 2018, când a fost împrumutat la Torque, în prima ligă uruguayană.
Matias a marcat trei goluri în 25 de meciuri pentru Torque, iar în luna decembrie a anului trecut a revenit la Boca. În iarnă, a fost la un pas de a fi achiziționat de formația de prima ligă FC Botoșani, însă transferul nu s-a mai efectuat.
Argentinianul a evoluat în zece meciuri pentru naționala U17 a „Țării Tangoului”, reușind să înscrie un gol.  În 2015, Roskopf a evoluat în șapte meciuri pentru Argentina U17, la Campionatul Sud-American U17, și alte trei la Campionatul Mondial U17, din Chile, contra Germaniei, Australiei și a Mexicului.
De asemenea, el a evoluat și pentru naționala U15, antrenându-se chiar împotriva echipei mari a Argentinei, ce se pregătea la acea vreme pentru Copa America 2015.
Cota sa de piață pe transfermarkt.com este de 350.000 de euro, cu 50.000 de euro mai mare decât a lui Virgil Drăghia, cel mai bine cotat fotbalist al Rapidului de până acum.
Bine ai venit, Matias!”
, sună comunicatul de prezentare al Rapidului pentru Roskopf.

George Tudoran, primul transfer la Rapid, făcut încă din iarnă


Matias Ezequiel Roskopf nu este însă primul transfer realizat de Rapid pentru noul sezon. Clubul giuleștean a semnat încă din iarnă cu mijlocașul George Tudoran, de la Pandurii Târgu Jiu, atunci când intrase în ultimele șase luni de contract. Jucătorul a rămas însă să joace în Liga 2 la echipa gorjeană.

Înțelegerea lui Tudoran cu giuleștenii va intra în vigoare de la 1 iulie 2019.

Tudoran revine la clubul din Giulești, el evoluând la vechiul Rapid și în sezonul 2015-2016, în anul în care se obținerea revenirea în Liga 1 și apoi se decidea falimentul. Atunci, mijlocașul împrumutat de la Viitorul juca pentru alb-vișini în 30 de meciuri și marca de trei ori, ulterior, după desființarea clubului, fiind redirecționat de echipa lui Gheorghe Hagi către Olimpia Satu Mare. La Pandurii joacă din august 2017, pentru formația gorjeană strângând până acum, în Liga 2, 41 de meciuri (21 în acest sezon) și 18 goluri (14 în acest sezon).

14 goluri a marcat George Tudoran în acest sezon pentru Pandurii, echipă pentru care a evoluat în 34 de meciuri, în 31 ca titular

Citește și CAZUL BIZAR DIN LIGA 1 cu Matias Roskopf protagonist

Citește și CE SPUNEA VASILE MIRIUȚĂ‚ DESPRE NOUL ATACANT AL ECHIPEI RAPID

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă