OFICIAL | Petrolul și-a prezentat încă două achiziții pentru retur. Unul e transferat definitiv, iar altul e împrumutat

În încheierea cantonamentului din Turcia, Petrolul și-a prezentat oficial alte două noi achiziții perfectate în această iarnă. Fundașul Andrei Răuță și mijlocașul Serge Ekollo au semnat contract cu gruparea ploieșteană și au ridicat la șase numărul transferurilor.

Un aport important în aducerea celor doi jucători la Petrolul l-a avut Costel Lazăr, noul director sportiv al clubului. Fundașul a fost adus în România de Astra, după ce a jucat în Franța, iar mijlocașul african vine împrumut tot de la gruparea care se antrenează la Ploiești și joacă în Liga 1 la Giurgiu.

Răuță – definitiv, Ekollo – împrumutat

Andrei Răuță a jucat ultima dată la Academica Clinceni, iar cu Petrolul a semnat un contract valabil pe un an și jumătate, în timp ce Serge Ekollo a fost redirecționat de Astra către gruparea „găzară”, după ce în prima parte a sezonului Ligii 2 l-a împrumutat la Dunărea Călărași.

„Andrei Răuță a devenit, oficial, jucătorul clubului nostru, după ce a semnat un angajament valabil pentru un sezon și jumătate cu formația „galben-albastră”.

În vârstă de 24 ani (1.89 metri), fundașul central născut la Roman vine de la Academica Clinceni, acolo unde, în sezonul de toamnă, a bifat 14 meciuri în Liga 1. Anterior, Răuță evoluase pentru EA Guingamp B, Astra Giurgiu, Bucovina Pojorâta și CS Balotești.

Bun venit, Andrei Răuță!

Mijlocașul camerunez Serge Yban Malolo Ekollo va juca, până la finalul actualei stagiuni, pentru FC Petrolul Ploiești, el fiind împrumutat de la prim-divizionara Astra Giurgiu.

Născut pe 20 august 1998, la Yaounde, Ekollo a evoluat, ultima dată, la Dunărea Călărași, bifâd 16 prezențe și trei goluri marcate în ediția în curs a Ligii 2.

Bun venit, Serge Yvan Malolo Ekollo!”, a anunțat Petrolul.

În această iarnă, Petrolul a mai achiziționat patru mijlocași: Mihai Nițescu (19 ani), Pol Roige Rodriguez (25 ani, spaniol), Michael Leonel Pierce (26 ani, argentinian) și Armando Vajushi (28 ani, albanez).

Echipa ploieșteană a obținut următoarele rezultate în meciurile amicale: 2-0 cu FK Kyzylzhar (L1 Kazahstan), 3-2 cu Budaorsi SC (locul 12 L2 Ungaria), 3-1 cu BFC Siofok (locul 6 L2 Ungaria), în primul cantonament din Antalya, 5-0 cu SR Brașov, la Ploiești, 1-1 cu FC Nizhny Novgorod (locul 11 L2 Rusia), 0-0 cu SKA Khabarovsk (locul 8 L2 Rusia), 2-1 cu FK Graficar Belgrad (L2 Serbia), 0-0 cu Avangard Kursk (locul 14 L2 Rusia) și 1-0 cu Metaloglobus București, în al doilea stagiu din Turcia.

Delegația Petrolul, la finalul celui de-al doilea cantonament efectuat în această iarnă în Turcia:

Pe aceeași temă