Petrolul a început cu dreptul seria amicalelor din Antalya. „Lupii” au câștigat cu o prim-divizionară din Kazahstan. Jucătorii utilizați de Costel Enache

Marius ANGHEL 16 Jan. 2020, 19:36 Pregătiri, amicale

Petrolul a câștigat primul amical susținut în 2020, în cantonamentul din Antalya. Echipa ploieșteană a trecut cu 2-0 de FK Kyzylzhar, formație nou-promovată în prima ligă din Kazahstan, prin golurile lui Laurențiu Marinescu și Gabriel Deac.

Aflată de duminica trecută în Turcia, Petrolul a susținut astăzi, joi, primul amical din acest stagiu de pregătire și, totodată, din acest an. Cele trei zile solicitante, cu câte două antrenamente efectuate la Belek, nu au diminuat în vreun fel pofta de fotbal a jucătorilor lui Costel Enache, scrie Petrolul pe site-ul său oficial. Meciul și-a atins scopul, „lupii” reușind o prestație solidă, în fața unui adversar deloc comod, condus de pe bancă de un tehnician vorbitor de limbă română, moldoveanul Veaceslav Rusnac, și având în lot un obișnuit al fotbalului românesc, atacantul lituanian Deivydas Matulevicius, ultima dată la Rapid.

Marinescu și Deac au fost marcatorii Petrolului

După un start de partidă în care ex-sovieticii au părut să fie un pic mai stăpâni pe situație, ratând și o primă mare ocazie, prin Gurchenko (23), petroliștii au preluat controlul ostilităților, deschizând scorul după o fază „șnur”: Ianis Stoica a „trasat”, din stânga, o diagonală pentru Vajushi, albanezul i-a pasat excelent lui Olaru, acesta, aproape lipit de linia de fund în banda dreaptă, a centrat perfect în fața porții, de unde Laurențiu Marinescu (27) nu i-a lăsat nicio șansă lui Kanlirov.

Golul desprinderii a venit la zece minute după pauză, atunci când Gabriel Deac a preluat un balon în jumătatea adversă și, după o cursă de aproape 40 de metri, a pătruns în careu și a înscris cu un șut plasat, în colțul din stânga portarului advers. Acesta avea să rămână scorul final, deși fiecare dintre cele două formații a mai avut șansa golului, petroliștii trecându-și în cont și o bară, prin Saim Tudor (76).

Petrolul cu FK Kyzylzhar: Lungu (Apostolachi 30) – Olaru, Walace, Manolache, Țicu – Pierce – Vajushi, Bratu, Marinescu, I. Stoica – Younes. După pauză au jucat Apostolachi (Avram 60) – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu (Nicolae 77) – Deac, Meza Colli, Enache, Saim Tudor – Blănaru, Arnăutu.

Mihai Nițescu nu a putut evolua din cauza unei răceli puternice, în vreme ce Cristian Sîrghi a fost menajat, după ce a acuzat o problemă de natură musculară.

Petrolul joacă sâmbătă următorul amical în Antalya, în compania formației maghiare de eșalon secund FC Budaorsi.

Costel Lazăr, anunțat oficial  „Am acceptat fără să stau pe gânduri”

Altfel, Petrolul a anunțat, oficial, miercuri, numirea lui Costel Lazăr în funcția de director sportiv.

„Am primit propunerea în urmă cu două zile, am acceptat fără să stau pe gânduri, iar de astăzi lucrurile au devenit oficiale. Nu pot decât să fiu bucuros, iar singurul meu gând este acela de a face performanță. Trebuie să aducem Petrolul acolo unde a fost și unde îi este locul, adică în prim-planul fotbalului românesc”, a declarat Costel Lazăr, cel care până acum a fost director sportiv la Astra.

„Costel Lazăr va ocupa funcția de director sportiv al FC Petrolul Ploiești, revenind, astfel, alături de echipa al cărei tricou l-a îmbrăcat de aproape 100 de ori în Liga I și pe care, de asemenea, a antrenat-o în prima divizie.

În vârstă de 57 de ani, actualul director sportiv al „galben-albaștrilor” a ajuns în curtea Petrolului în 1988, punând umărul, atunci, la promovarea în primul eșalon. Au urmat patru sezoane în Divizia A, timp în care a adunat 94 de meciuri și 39 de goluri marcate, evoluțiile sale în tricoul „galben-albastru” aducându-i și două selecții în prima reprezentativă. Și-a continuat cariera de jucător în Israel, la Hapoel Tel Aviv și Shimshon Tel Aviv, pentru ca, după revenirea în țară, să evolueze în eșalonul secund, pentru Steaua Mizil, Poiana Câmpina, AS Ploiești și AS Midia Năvodari.

După încheierea activității de jucător, Costel Lazăr a îmbrățișat-o pe cea de antrenor, aflându-se pe banca Petrolului atât în postura de „secund”, cât și în cea de „principal”, în 2001, în Liga I. Ulterior s-a dedicat muncii de birou, iar, din 2006, a activat la Astra Giurgiu, tot în funcția de director sportiv.

Bine ai (re)venit, Costel Lazăr!”, a sunat comunicatul Petrolului.

Înregistrarea video a amicalului Petrolul – FK Kyzylzhar 2-0:

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 16 Jan. 2020, 19:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă