Petrolul a trecut la limită de Metaloglobus în ultimul test disputat de ambele echipe în Turcia. Jocul a fost decis încă din primele minute

Marius ANGHEL 13 Feb. 2020, 19:16 Pregătiri, amicale

Petrolul și-a încheiat amicalele din al doilea cantonament desfășurat în această iarnă în Turcia cu o victorie la limită împotriva colegei de campionat Metaloglobus București. Ploieștenii au trecut cu 1-0 de echipa antrenată de Marius Măldărășanu și rămân invincibili în 2020, după ce au disputat nouă meciuri de verificare.

Meciul dintre Petrolul și Metaloglobus era programat inițial să se dispute la Side, pe unul dintre terenurile de la „Kamelya Collection”, însă cum ieri noapte a plouat puternic, iar suprafața de joc a devenit impracticabilă, partida a fost mutată la Belek.

Amicalul dintre Petrolul și Metaloglobus, decis cu un gol marcat în minutul 4

Ultima verificare a cantonamentului a fost tratată diferit de către tehnicienii celor două formații, în condițiile în care Costel Enache a trimis pe teren o formulă de echipă în care s-au aflat nu mai puțin de patru jucători eligibili criteriului „U21″ (Nicolae, Manolache, Enache și Bratu), iar pe parcurs au intrat și ceilalți juniori din lot, în vreme ce Marius Măldărășanu a apelat la un „11″ apropiat de cel de bază, în care și-au făcut loc cam toți jucătorii cu experiență din tabăra bucureșteană, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Startul jocului le-a aparținut „lupilor”, care, în minutul 4, au și reușit să deschisă scorul. Bratu a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Cristian Sîrghi a reluat, cu capul, de la 7-8 metri, și l-a învins pe Gavrilaș.

A fost, de altfel, și golul care a făcut diferența, pentru că apropierea finalului de cantonament a influențat, oarecum firesc, prestația ambelor echipe. Jocul a scăzut în intensitate, a suferit din punctul de vedere al cursivității, dar, până la urmă, a reprezentat un antrenament util, a notat ofițerul de presă al Petrolului.

Petrolul: C. Lungu (R. Avram 46) – Bărboianu, Sîrghi, Ad. Nicolae, Manolache (Olaru 46, Țicu 76) – M. Bratu (Constantinescu 38, Nițescu 63), R. Enache (Pierce 54), Saim Tudor, Ekollo (Meza Colli 69) – Arnăutu, Younes

Metaloglobus: Gavrilaș – Ciubotaru, Fl. Plămadă, L. Cazan, Sava – Ghenovici, Sota Mino, Andr. Lungu, Duminică – Cl. Herea, Ov. Herea

Ambele echipe își vor încheiat mâine cantonamentul din Turcia, urmând a reveni cu același avion în țară.

În precedentele jocuri test, echipa ploieșteană a obținut următoarele rezultate: 2-0 cu FK Kyzylzhar (L1 Kazahstan), 3-2 cu Budaorsi SC (locul 12 L2 Ungaria), 3-1 cu BFC Siofok (locul 6 L2 Ungaria), în primul cantonament din Antalya, 5-0 cu SR Brașov, la Ploiești, 1-1 cu FC Nizhny Novgorod (locul 11 L2 Rusia), 0-0 cu SKA Khabarovsk (locul 8 L2 Rusia), 2-1 cu FK Graficar Belgrad (L2 Serbia) și 0-0 cu Avangard Kursk (locul 14 L2 Rusia), în al doilea stagiu din Turcia.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 13 Feb. 2020, 19:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă