Petrolul continuă să scârțâie în atac! „Lupii” au remizat pentru a treia oară contra unei echipe din Rusia. Costel Enache are un nou jucător în lot, venit de la Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 12 Feb. 2020, 13:23 Pregătiri, amicale

Petrolul rămâne invincibilă în meciurile amicale disputate în 2020 și după desfășurarea celui de-al patrulea test din al doilea cantonament efectuat în această iarnă în Turcia, însă continuă să marcheze puțin. În ultimul joc, ploieștenii n-au înscris deloc, terminând la egalitate, scor 0-0, cu Avangard Kursk, ocupanta locului 14 din 20 în liga secundă din Rusia, după 25 de etape. Cu ocazia acestui amical a debutat în echipa prahoveană și cea mai nouă achiziție, Serge Ekollo, un atacant camerunez care în prima parte a sezonului a fost împrumutat de Astra la Dunărea Călărași.

Portarul rus a fost erou în fața lui Marinescu și compania

Petrolul își continuă seria destul de firavă în goluri marcate în amicalele din al doilea cantonament din această iarnă efectuat în Turcia. Dacă în precedentele trei partide a înscris trei goluri, marți după-amiază a înregistrat al doilea egal de 0-0 din acest stagiu. Și de această dată a avut în față un adversar din liga secundă din Rusia.

În prima repriză a testului cu Avangard Kursk, „lupii” s-au lovit de „zidul” ridicat de către portarul rus Tereshkin, autorul a două parade excelente, la șutul din afara careului mare trimis de către Marinescu (33), precum și la voleul expediat, de la 20 de metri, de către Roige (41). Și după pauză Tereshkin și-a salvat echipa în câteva rânduri, providențială fiind intervenția, în marginea careului mic, în fața lui Blănaru (58), fază continuată cu o minge reluată în plasă de către Deac, însă golul a fost anulat de către brigada din Letonia pentru un presupus offside în care s-a aflat mijlocașul petrolist, a scris echipa ploieșteană pe site-ul oficial.

Serge Ekollo s-a alăturat lotului Petrolului

Cu ocazia acestui joc, Costel Enache l-a folosit în ultimele zece minute și pe ultimul nou-venit la echipă. E vorba despre atacantul camerunez Serge Yvan Ekollo Malolo (21 de ani), care în prima parte a sezonului a evoluat în 17 meciuri, în 16 ca titular, la Dunărea Călărași și a marcat trei goluri. Africanul de 1,75 metri aparține de Astra și va fi împrumutat la Petrolul.

Petrolul: C. Lungu – Olaru, Andr. Răuță, Manolache, Țicu – Pierce – Gab. Deac (Ekollo 80), Meza Colli, Laur. Marinescu (Nițescu 77), Roige – Șt. Blănaru (Arnăutu 77)

Până la revenirea în țară din Turcia, Petrolul mai are un singur meci amical de disputat în acest cantonament, joi, cu Metaloglobus București.

În precedentele jocuri test, echipa ploieșteană a obținut următoarele rezultate: 2-0 cu FK Kyzylzhar (L1 Kazahstan), 3-2 cu Budaorsi SC (locul 12 L2 Ungaria), 3-1 cu BFC Siofok (locul 6 L2 Ungaria), în primul cantonament din Antalya, 5-0 cu SR Brașov, la Ploiești, 1-1 cu FC Nizhny Novgorod (locul 11 L2 Rusia), 0-0 cu SKA Khabarovsk (locul 8 L2 Rusia) și 2-1 cu FK Graficar Belgrad (L2 Serbia), în al doilea stagiu din Turcia.

Foto: Petrolul Ploiești și Avangard Kursk

Marius ANGHEL 12 Feb. 2020, 13:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă