OFICIAL | Matulevicius a acceptat despărțirea de Rapid. „A fost un an foarte frumos, am simțit ce înseamnă farmecul Rapidului”

După o lungă perioadă de negocieri, Rapid și atacantul Deivydas Matulevicius (30 de ani) au ajuns la un acord în privința rezilierii contractului. Liga2.Prosport.ro anunța în exclusivitate în urmă cu o lună că jucătorul lituanian nu mai e dorit de Daniel Pancu și pentru sezonul de Liga 2, iar acest lucru a fost oficializat acum, pe 28 iunie.

Aducerea atacantului Matias Exequiel Roskopf, jucător impresariat de agentul de casă al clubului Florin Manea, cât și a mijlocașilor ofensivi Gabriel Dodoi și Alexandru Dulca a dus la scoaterea din schemă a lui Matulevicius, vârfului lituanian adus vara trecută și care mai avea contract încă un an. Alb-vișiniii erau nemulțumiți de aportul fostului atacant al lui Pandurii sau FC Botoșani din sezonul recent încheiat, fiindcă la experiența sa a marcat doar 11 goluri în Liga 3.

Rapid a motivat despărțirea de Matulevicius prin faptul că s-au făcut până acum șase achiziții. „Rapid s-a întărit deja cu șase jucători în această vară, iar alte nume noi sunt așteptate să se alăture lotului lui Daniel Pancu în perioada următoare. Însă, așa cum este normal, trebuie să se și despartă de o parte dintre jucătorii ce au pus umărul la promovarea în Liga 2. Deivydas Matulevicius (30 de ani) s-a despărțit de Rapid, după un sezon în care a marcat de 13 ori în 22 de meciuri din Liga 3 și în Cupa României. Mulțumim, Matu, îți urăm mult succes și rămâi unul dintre noi!”, a anunțat clubul giuleștean pe site-ul său oficial.

De altfel, Matulevicius nici nu a participat la antrenamentele echipei din ultima perioadă, clubul anunțând că jucătorul a fost învoit. Adevărul era însă altul, că nu îl mai dorea în lot.

„A fost un an foarte frumos, am simțit ce înseamnă farmecul Rapidului și sunt extrem de mândru că am făcut parte din această mare familie. Din păcate, momentan, îmi doresc să fiu mai aproape de familia mea, de fetițele mele, de care am fost departe în ultimul an, însă Rapid și fanii rapidiști vor rămâne în sufletul meu”, a spus lituanianul, la plecarea de la Rapid.

Pentru noul sezon, Rapid a semnat până acum cu fundașul Facundo Mallo Blanco (24 de ani, ex Dinamo), mijlocașii George Tudoran (23 de ani, ex Pandurii), achiziționat încă din iarnă, Gabriel Dodoi (20 de ani, ex Pandurii), Alexandru Dulca (21 de ani, ex Luceafărul Oradea) și Rareș Lazăr (20 de ani, ex CS Mioveni) și atacantul Matias Roskopf (21 de ani, plimbat în ultimul an pe la FC Botoșani și FC Hermannstadt, însă nelegitimat).

În plus, dintre jucătorii din lotul care a obținut promovarea, s-a semnat contract nou pe un sezon cu Marian Vlada și Alexandru Iacob, în timp ce Guilherme Fagundes „Robinho”, Adrian Grigore, Alexandru Duriță și Deivydas Matulevicius nu vor mai continua cu giuleștenii.

Altfel, Rapid joacă astăzi, de la ora 11:00, în Regie, primul amical al acestei perioade de pregătire, cu Concordia Chiajna.

Foto: Rapid

Pe aceeași temă