Noi mutări la FC Brașov: Diallo a plecat, iar la antrenamente a ajuns un mijlocaș fost la Șelimbăr. Au ajuns la final și discuțiile cu Diogo Izata

Adi MARICA 30 Jun. 2023, 18:40 Liga 2
Noi mutări la FC Brașov: Diallo a plecat, iar la antrenamente a ajuns un mijlocaș fost la Șelimbăr. Au ajuns la final și discuțiile cu Diogo Izata

După sarabanda de plecări de la FC Brașov, Dan Alexa a primit și o veste bună. Mijlocașul portughez Diogo Izata (26 de ani), unul dintre fotbaliștii de bază ai echipei în sezonul recent încheiat de Liga 2, și-a prelungit contractul cu gruparea brașoveană. Noul contract este valabil pe un an de zile.

Izata revenise zilele trecute la antrenamente, după ce și-a prelungit vacanța cu mai bine de o săptămână.

Diogo Izata a forțat plecarea în Portugalia, dar a rămas la Brașov

Diego Izata a ajuns la Brașov după începutul campionatului 2022-2023 și s-a integrat rapid în echipa lui Dan Alexa. A jucat în 18 meciuri din campionat, în toate a început ca titular, a fost înlocuit în 11 dintre ele și a înscris un gol, în 3-2 în deplasare cu Viitorul Pandurii.

Portughezul a plecat în vacanță având o ofertă să continue în țara natală, însă doar dacă jucătorul va fi liber de contract. Dan Alexa nu a fost de acord, iar oficialii clubului au susținut mereu că angajamentul mijlocașului este prelungit automat, iar jucătorul a fost deja notificat despre asta.

”Izata trebuie doar notificat despre prelungirea contractului. Nu știu dacă el este nemulțumit sau nu. Chiar nu-mi bat capul cu asta. Un lucru este clar, el trebuie să se prezinte la reunire. Probabil că vrea să revină acasă, în Portugalia. El este și un tip, așa, mai mămos, dar eu știu că este jucătorul nostru și va fi la Brașov și sezonul viitor”, spunea Alexa înaintea reunirii lotului pentru startul pregătirilor de vară.

Ion Cărăruș, la antrenamente!

Altfel, mijlocașul Ion Cărăruș (26 de ani) a început antrenamentele cu FC Brașov.

Cărăruș și-a încheiat în acestă vară contractul cu CS Comunal Selimbăr. În campionatul trecut a evoluat în 17 meciuri (1366 minute) și a marcat 3 goluri, iar în sezonul recent încheiat mijlocașul moldovean a prins 21 de meciuri din 25 (1483 minute), 16 ca titular, fără să înscrie.

Basarabeanul a mai jucat în România pentru Știința Miroslava și Unirea Constanța, atât când purta această denumire, cât și înainte, când se numea Farul Constanța, în timp ce în Moldova a jucat pentru Zimbru Chișinău și Zaria Bălți, dar a avut și o experiență în Portugalia, la GD Peniche, cât și una în Suedia, la Harnosands FF.

Bradley Diallo a plecat

În schimb, francezul Bradley Diallo, fundașul central de 32 de ani, achiziționat în iarnă de FC Brașov, a terminat contractul, iar joi a plecat acasă.

Deși, în momentul achiziției, Alexa își punea mari speranțe în Bradley Diallo, cifrele fundașului la FC Brașov în cele nouă meciuri din 2023 au fost mai degrabă modeste.

Diallo a fost titular doar în 6 meciuri, doar în patru a fost integralist și a strâns 344 de minute pe gazon.

Bradley Diallo, la antrenamentul de joi al echipei FC Brașov, ultimul al său sub comanda lui Dan Alexa.

Amical cu Inter Cristian

FC Brașov va juca sâmbătă al treilea amical al verii. Echipa brașoveană se va duela cu Inter Cristian, câștigătoarea fazei județene a Cupei României.

Meciul se va disputa, sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului.

Până acum, FC Brașov a jucat două ”jocuri” a câte 45 de minute în triunghiularul de la Ghimbav, cu Farul și Poli Iași.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-a-castigat-licitatia-cu-steaua-si-concordia-pentru-golgheterul-brasovului-cati-bani-va-incasa-milcho-angelov-si-alte-doua-achizitii-perfectate-de-pitesteni-19276459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-lambrinoc-pleaca-de-la-fc-brasov-a-semnat-cu-un-club-din-prima-liga-exclusiv-19276434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-dupa-plecarea-lui-marin-mitran-de-la-fc-brasov-sunt-oameni-competenti-si-in-brasov-sa-ocupe-acest-post-de-conducere-antrenorul-asteapta-numirea-unui-presedinte-pentru-re-19276349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/telenovela-izata-a-ajuns-la-final-la-brasov-echipa-lui-dan-alexa-a-anuntat-inca-trei-jucatori-de-care-s-a-despartit-19276222

Adi MARICA 30 Jun. 2023, 18:40 Liga 2
Pe aceeași temă