OFICIAL | Poli Timișoara are o nouă conducere. Ovidiu Cuc a fost prezentat ca președinte, iar clubul are și un director general, tot un fost jucător

Anda DELIU 06 Oct. 2022, 16:21 Liga 2
OFICIAL | Poli Timișoara are o nouă conducere. Ovidiu Cuc a fost prezentat ca președinte, iar clubul are și un director general, tot un fost jucător

Poli Timișoara a confirmat astăzi, 6 octombrie 2022, ceea ce Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, și anume, că fostul jucător Ovidiu Cuc este noul președinte al clubului.

Din noua conducere face parte și un alt fost fotbalist alb-violet, Doru Plăvițu, care a colaborat mulți ani cu Marcel Răducanu în Germania.

Conducerea Politehnicii Timișoara, ieșită din nou să comunice public după o perioadă de ”ascundere”, a spus că Poli trebuie să redevină clubul tuturor timișorenilor, în contextul în care părea, uneori, ”confiscată” de Druckeria (suporteri).

Ovidiu Cuc, prezentat ca președinte la Poli Timișoara

La conferința de presă de prezentare, susținută în amfiteatrul Universității Politehnica din Timişoara, s-a punctat că s-a dorit o conducere bănățeană pentru echipa reprezentativă a Timișoarei.

Ovidiu Cuc spune că va fi un președinte implicat, aflat zilnic lângă echipă. ”Sunt un fiu al Timișoarei, un produs al Politehnicii Timișoara. A venit timpul să ofer în schimb experiența dobândită în acești ani și să dau ceva înapoi clubului. Le mulțumesc celor care mi-au oferit încredere și sper ca acest proiect să fie cel câștigător, ca Poli să poată să revină acolo unde îi e locul. Mă voi implica 100 la sută”, a punctat Ovidiu Cuc.

Noul președinte se va ocupa de echipa de seniori, de comunicare și de marketing. Cuc a punctat că nu a fost greu de convins.

  • Ovidiu Cuc are 49 de ani, este din Timișoara și a evoluat ca mijlocaș sau atacant în anii 1990 – 2010 la mai multe echipe din România și în străinătate. A debutat la seniori la Poli Timișoara, iar apoi a jucat în Portugalia, la Merida, în Spania, la Atletico Marbella, Chaves, Santa Clara (ambele din Portugalia), Volohlyev și Anzhi Makhachkala (ambele din Rusia), Gil Vicente (Portugalia), Ashdod (Israel), Farmalicao, Ataense (ambele din Portugalia) și CSM Lugoj.

Doru Plăvițu revine din Germania în România

Doru Plăvițu a jucat și el la Poli la începutul anilor ’80 și a colaborat, în ultimii ani, cu Academia de fotbal a lui Marcel Răducanu din Germania. A jucat și la CSM Reșița, dar și la Metalul Bocșa. El va fi director general și va prelua alte atribuții, complementar cu Cuc.

Plăvițu va conduce o Comisie Tehnică ce va selecta jucători pentru academie și echipa mare. Din noiembrie, revine la Timișoara cu soția, după peste trei decenii petrecute în Germania.

”Nu am doar experiența necesară pentru a descoperi singur adevărurile fotbalului, ci și experiența din Germania. De 33 de ani sunt acolo cu familia. Mulțumesc pentru decizia de a mă selecta ca director general, bineînțeles, cu opțiuni maxime de a putea revitaliza fotbalul timișorean”, a declarat Plăvițu la prezentarea sa.

Viorel Șerban, administrator al societății comerciale

După mult timp în care nu a răspuns telefoanelor presei, Viorel Șerban a ieșit din nou să comunice public. El a explicat că rămâne administrator al societății pe acțiuni pe care funcționează clubul.

Fostul președinte Șerban spune că discuțiile cu Plăvițu și Cuc s-au purtat în ultimele luni. ”Discuțiile sunt de mai mult timp. Au fost niște tatonări. Lucrurile s-au discutat în Consiliul de Adminsitrație, unde s-a luat decizia”, a spus Șerban.

Dușan Filipaș, membru în CA, deținător de acțiuni, a spus că timișorenii trebuie să revină lângă echipă. ”Timișoara trebuie să îmbrace din nou tricoul alb-violet. Cei 30.000 de bănățeni trebuie readuși pe stadion. Ei există, doar că nu se mai identifică cu acest club. Avem o conducere 100 la sută bănățeană și trebuie să ne întoarcem la rădăcini”, a punctat Filipaș.

  • Nu cu mult timp în urmă, din conducerea Politehnicii Timișoara au demisionat Sebastian Novovic, Cristian Romoniță, Sașa Moza, Dorin Drăguțoiu și Adrian Serețan.

Antrenorul Octavian Benga, foarte critic față de ce a găsit la echipă

Noul antrenor Octavian Benga a luat și el cuvântul la prezentarea noii conduceri a clubului și a spus că a descoperit multe nereguli la echipă!

”Am văzut lucruri care nu credeam că pot exista la o echipă de fotbal! Sunt lucruri care nu sunt conforme cu marea performanță”, a spus Benga, care nu a dat detalii.

Filipaș a intervenit și a spus că sunt foarte multe accidentări musculare în echipă.

Din informațiile Liga2.ro, preparatorul fizic și antrenorul cu portarii aduși de fostul antrenor principal Bogdan Andone din Italia sunt ambii pe fărăș.

  • Politehnica Timișoara ocupă locul 19 din 20 în clasamentul Ligii 2 după opt etape disputate, având doar 5 puncte acumulate.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-poli-timisoara-are-presedinte-e-un-fost-jucator-si-urmeaza-sa-fie-prezentat-19248280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-9-a-a-ligii-2-se-joaca-aproape-in-intregime-intr-o-zi-doar-meciurile-de-la-baia-mare-unde-merge-dinamo-si-buzau-sunt-stabilite-in-alte-zile-19248115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-afunda-tot-mai-mult-in-clasament-debut-nefericit-pentru-octavian-benga-dupa-un-nou-joc-plin-de-greseli-cu-concordia-consider-ca-nu-meritam-sa-pierdem-dupa-numarul-de-ocaz-19247981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-primele-declaratii-dupa-revenirea-ca-antrenor-la-poli-timisoara-sunt-polist-100-la-suta-stiu-ce-inseamna-sa-fii-somer-si-sa-ai-familie-l-a-avut-alaturi-pe-rectorul-19246685

Anda DELIU 06 Oct. 2022, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă