Ape tulburi la ”U” Cluj! Președintele Constantin Răduță spune că e pe punctul de a demisiona: ”Probabil că e nevoie de cineva mai tânăr”

Marius ANGHEL 13 Oct. 2021, 13:31 Liga 2
Ape tulburi la ”U” Cluj! Președintele Constantin Răduță spune că e pe punctul de a demisiona: ”Probabil că e nevoie de cineva mai tânăr”

”U” Cluj este în obiectiv în acestă ediție de Liga 2, după nouă etape ocupând o poziție, a 4-a, care la finalul sezonului regular îi asigură accederea în play-off-ul de promovare. Nu însă toate lucrurile merg perfect la echipa ardeleană. De exemplu, situația financiară, informațiile ProSport fiind că șefii clubului iau în considerare chiar intrarea în insolvență.

Aceste probleme îl fac pe președintele clubului, Constantin Răduță, să se gândească inclusiv la demisie. O spune chiar el, după ce în presa locală a apărut zvonul că ar fi demisionat deja.

Constantin Răduță infirmă că a demisionat de la ”U” Cluj, însă spune că ar putea-o face în curând

Ziar de Cluj a scris ieri că șeful Universității chiar și-a depus demisia, fiindcă ”nu mai sunt bani și U este în buza celui de-al patrulea faliment”. Informația a fost anunțată și de podcastul 100% „U”, acesta scriind că ”motivele invocate de Răduță sunt de ordin familial, dar, conform informațiilor noastre, situația incertă de la club l-a determinat să renunțe la post”.

Instalat în luna apropie a anului 2021 în funcția de președinte la Universitatea Cluj, fostul administrator al Parcului Sportiv ”Iuliu Hațieganu” sau fost șef al Direcției Județene de Sport și Tineret Cluj, ori manager al Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, a infirmat însă informația că ar fi demisionat, însă a recunoscut că ar putea lua această decizie în viitorul apropiat.

”Nu există nici o demisie depusă. Când va fi, voi anunța oficial și voi transmite asta atât primarului, cât și rectorului Universității Babeș-Bolyai, care va numi pe altcineva. Când va fi asta, nu știu, poate fi mâine, poate fi peste o săptămână, probabil că e nevoie de cineva mai tânăr, iar eu să pot petrece mai mult timp alături de familie”, a spus Răduță celor de la 100% „U”.

Tot 100% „U” scrie că printre primele nume vehiculate pentru a prelua funcția lui Răduță este cel al unui cadru universitar din interiorul Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai.

  • Constantin Răduță a fost desemnat la dat de 9 aprilie 2021 în funcția de președinte al clubului Universitatea Cluj în urma ședinței Comitetului Director, el fiind propunerea Universității Babeș-Bolyai, membru fondator al echipei, alături de Primăria Cluj-Napoca. Acesta l-a înlocuit pe Radu Constantea, reprezentantul primăriei, căruia i-a expirat contractul și nu i-a mai fost prelungit.
  • După instalarea lui Răduță, acesta l-a numit ca manager general pe jurnalistul Ovidiu Blag. Blag a rezistat în funcție trei luni, demisionând.

”U” Cluj joacă la Timișoara în etapa a 10-a a Ligii 2

După nouă etape desfășurate din cele 19 ale sezonului regular, ”U” Cluj ocupă locul 4 în clasamentul Ligii 2, cu 21 de puncte acumulate din șapte victorii, două meciuri fiind pierdute. Lider este Petrolul Ploiești, cu 24 de puncte, iar primul loc de sub pozițiile de play-off, 7, este ocupat de Metaloglobus, care are 13 puncte.

În runda a 10-a, ”U” Cluj are meci vineri, de la ora 17:30, pe ”Dan Păltinișanu”, la Timișoara, cu Ripensia (locul 12, 10 puncte).

Marius ANGHEL 13 Oct. 2021, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă