Noul președinte al ”U” Cluj și-a ales primul colaborator: un jurnalist fan declarat al echipei! ”I-am propus domnului Ovidiu Blag să preia conducerea executivă a clubului și a acceptat-o.” Suporterii contestă și această numire

Marius ANGHEL 12 Apr. 2021, 12:38 Liga 2

Universitatea Cluj continuă mutările în stafful administrativ, iar suporterii continuă să fie nemulțumiți de deciziile luate fără ca ei să fie consultați.

După ce în data de 9 aprilie Constantin Răduță a fost numit președinte la ”U” Cluj, acesta a anunțat, două zile mai târziu, în 11 aprilie, aproape de miezul nopții, primul colaborator pe care îl va avea în echipa sa. Este vorba despre Ovidiu Blag, care va ocupa o funcție neelucidată exact. Clubul a anunțat doar că Blag, un jurnalist de profesie, ”preia conducerea executivă a clubului”.

”U” Cluj: ”Noul președinte Constantin Răduță l-a cooptat pe Ovidiu Blag pentru a prelua conducerea executivă a clubului”

Duminică noapte, ”U” Cluj a publicat un scurt anunț în care Constantin Răduță transmite acordul la care a ajuns cu Ovidiu Blag.

”Noul președinte al FC Universitatea Cluj, Constantin Răduță, l-a cooptat pe Ovidiu Blag pentru a prelua conducerea executivă a clubului, propunerea acestuia fiind acceptată: «Azi, 11 aprilie, i-am propus domnului Ovidiu Blag să preia conducerea executivă a clubului Universitatea Cluj, propunere pe care a acceptat-o. Împreună vom forma o echipă, urmând a ni se alătura și alți membri intr-o construcție pe care ne-o dorim foarte solidă».
Reprezentantul Universității Babeș-Bolyai, domnul Constantin Raduță, a fost numit, vineri, în funcţia de preşedinte al FC Universitatea Cluj”, sună comunicatul clubului ”U” Cluj.

Pe site-ul ucluj.ro, unul care nu are legătură cu clubul Universitatea, declarația lui Răduță este mai amplă față de cea publicată de site-ul echipei de fotbal din Liga 2: ”Azi i-am propus domnului Ovidiu Blag să preia conducerea executivă a clubului, propunere pe care a acceptat-o. Împreună vom forma o echipă , urmând a ni se alătura şi alţi membri, într-o construcţie pe care ne-o dorim foarte solidă, bazată pe principiile spiritului academic, transparenţei, corectitudinii şi a protejării valorilor în care credem şi a oamenilor care sunt trup şi suflet alături de Universitatea Cluj.”

Tot aici se transmite că ”se poartă negocieri pentru un manager sportiv foarte bine apreciat în mediul fotbalistic românesc”.

Despre situația managerului sportiv Daniel Stanciu sau a antrenorului Costel Enache nu s-a comunicat nimic din partea Universității Cluj.

Inclusiv Aurel Tămaș contestă schimbările de la ”U” Cluj: ”Dă-le mintea de pe urmă…”

La fel ca în cazul anunțului președintelui Constantin Răduță, și comunicatul privind aducerea în conducere a lui Ovidiu Blag a atras zeci de comentarii negative din partea suporterilor.

  • ”Tot sceptic rămân. Tot respectul pentru Ovidiu, dar meseria de jurnalist nu cred că se pupa cu cea de director executiv la un club de fotbal. Aș fi curios ce conține fișa postului”, a scris Fane KS.
  • ”Domnul Răduță insistă să-și facă echipă chiar dacă este indezirabil, pe principiul lui Alexandru Lăpușneanu „dacă voi nu mă vreți eu vă vreau”? ”Domnule Rîduță” dragoste cu forța nu se poate” și U are acest sentiment la fundație”, a spus Mosut Sorin.
  • ”Către Dl. Ovidiu Blag. Nu vă doriți un asemenea eșec in viața asta. Retragerea este cea mai buna decizie!!!”, a scris Yosef Krishan.
  • ”Pe Blag nu îl pot bănui de rele intenții, e un U-ist vechi, adevărat. Dar tare mă tem că nu prea e competent pentru acest rol. De Răduță, ce să mai zic…”, a scris Gingo Zoian.
  • ”De ce vorbiți deja de eșec… să vedem ce iese… în fond toți vrem ca U să renască… doamne ajută să fie bine…”, a scris Attila Verdes.
  • ”Ioi! Tulai! Cât de bine îi știm noi pe toți dintr-odată! Probabil ne trebuia unul de la Spiru Haret, nu de la UBB. Până la Răduță eram bestiali, de acum va începe inevitabil decăderea. Pe când aveam rezultate bestiale vine UBB-ul să ne strice tot. Slavă ție studenție! P. S. Nu vâ mai smiorcăiți, nu ne cumpără nici naiba i-așe ni, cum vreți voi! Bucurați-vă că nu se mai vehiculează variante fanteziste”, a scris DM Oltean.

Printre cei care contestă noile schimbări de la ”U” Cluj se numără inclusiv artistul de muzică populară Aurel Tămaș: ”Am avut la U sute de juniori pe care în loc să îi creștem să îi lăsăm să lupte pentru culorile clubului i-am trimis la plimbare. Care a fost strategia domnilor??? Ați adus jucători pe interese financiare sau de altă natură și vedem unde suntem acuma… Dă-le mintea de pe urmă….”

Restul comentariilor, unele imposibil de reprodus aici, pot fi citite pe pagina de Facebook a clubului clujean, la postarea cu ”cooptarea” lui Blag.

Începând cu ziua de miercuri, Constantin Răduță își va prelua mandatul de președinte al clubului FC Universitatea Cluj….

Publicată de FC Universitatea Cluj pe Duminică, 11 aprilie 2021

Cine este Ovidiu Blag

Ovidiu Blag este jurnalist sportiv de profesie, susținător declarat al Universității Cluj, comentator sportiv de baschet, volei, fotbal sau tenis.

Este și scriitor, având cinci cărți publicate, printre care: ”Din Cluj se vede altfel”, ”Supercampionii Clujului vol. I & II” și ”De Cluj numai de bine”.

Are un site blog care îi poartă numele și unde are mottoul: ”Ajungi departe doar dacă te oprești un pic”, dar este și ofițer de presă al echipelor de Cupa Davis și Fed Cup a României.

Despre Ovidiu Blag aflăm din mediul online și faptul că este câștigătorul prima ediţie a Cupei Presei la Scrabble, competiție organizată în 2015 de Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Blad a ieșit învingător la ”duelul în cuvinte”, după aproximativ 4 ore de joc în finală, în fața lui Demostene Sofron (ziarul Făclia).

Daniel Stanciu, actualul director sportiv al clubului, a fost tot jurnalist.

https://www.youtube.com/watch?v=g7WLc3x1tMo

Foto principal: Cristian Cosma Photography

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-are-un-nou-presedinte-inlocuitorul-lui-radu-constantea-vine-tot-pe-linie-politica-a-fost-sef-la-djst-cluj-manager-al-salii-sporturilor-sau-administrator-al-parcului-sportiv-19178326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cum-a-decurs-intalnirea-suporterilor-cu-conducerea-clubului-u-cluj-patru-cerinte-ale-fanilor-fara-raduta-in-conducere-si-goga-propus-presedinte-verdictul-dat-pentru-ant-19178814

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fanii-nu-l-vor-suporterii-universitatii-cluj-i-au-cerut-noului-presedinte-sa-nu-accepte-functia-ce-plan-are-constantin-raduta-19178416

Marius ANGHEL 12 Apr. 2021, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă