Din tribună, în fruntea clubului! Un suporter a ajuns președinte la ”U” Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 19 Oct. 2021, 16:07 Liga 2

Universitatea Cluj are parte de o nouă numire surprinzătoare în conducere. După ce în vară l-a adus director general pe Ovidiu Blag, un jurnalist fan al echipei, clubul din Liga 2 a adus de ieri, 9 octombrie 2021, în fruntea clubului un mare suporter.

Visul multor fani de a ajunge într-o funcție de conducere a echipei pe care o iubesc este trăit de Vicențiu Vereș, cel care l-a înlocuit pe Constantin Răduță, numit și el tot în vară și retras acum din funcția de președinte.

Profesor Universitar din 1999, noul președinte al clubului ”U” Cluj

Conf. Univ. Dr. Vicențiu Vereș are 45 de ani și predă la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, unul dintre membrii fondatori ai echipei. Cu studii superioare în Italia și Franța, după cum reiese din CV-ul publicat pe internet, Vereș a primit în 2008 premiul pentru ”Profesorul Anului”, din partea Asociației Facultăților de Economie din România. Are mai multe lucrări în domeniu, publicate în reviste de specialitate sau prezentate la conferințe naționale sau internaționale.

”Viața asta țin cu U”

Dar pe lângă activitatea sa didactică, Vicențiu Vereș și-a arătat mereu atașamentul față de ”U” Cluj. A fost mereu un suporter al Universității, fiind nelipsit de la meciuri și prezentat alături de echipa clujeană în foarte multe deplasări, în Liga 1 sau în ligile inferioare.

Este extrem de cunoscut în rândul fanilor ”Șepcilor roșii”, colaborând în trecut cu site-ul suporterilor, www.ucluj.ro.

”Viața asta țin cu U” scrie în câteva dintre postările acestuia de pe pagina personală de facebook, Vereș lăudându-se că a afișat sigla Universității chiar și când a asistat la Turul Franței, în 2019.

”Vincenţiu Vereş este noul reprezentant al UBB în Consiliul Director al FC Universitatea. Acesta a fost votat astăzi în unanimitate de membrii CA al UBB, 33 de persoane, printre care rectorul, prorectorii şi decanii. De fapt, Vincenţiu Vereş a fost propus în şedinţă chiar de rectorul Daniel David.
Vereş este director general al Centrului de Formare Continuă, Învăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă al UBB”, e scris pe site-ul suporterilor.

”U” Cluj nu a anunțat nici măcar despărțirea de Constantin Răduță!

Vicențiu Vereș este anunțat de către site-ul suporterilor echipei clujene drept noul președinte al clubului. ”U” Cluj nu a transmis pe niciuna dintre căile sale de comunicare, până la publicarea actualului articol, despărțirea de Constantin Răduță și aducerea lui Vicențiu Vereș.

”Nu există nici o demisie depusă. Când va fi, voi anunța oficial și voi transmite asta atât primarului, cât și rectorului Universității Babeș-Bolyai, care va numi pe altcineva. Când va fi asta, nu știu, poate fi mâine, poate fi peste o săptămână, probabil că e nevoie de cineva mai tânăr, iar eu să pot petrece mai mult timp alături de familie”, spunea Răduță, săptămâna trecută, celor de la 100% „U”.

”Domnul Răduță chiar a venit acum două zile la noi, a vorbit cu băieții, le-a spus despre ce e vorba, nu a dat foarte multe detalii, dar chiar eu am făcut o glumă, și să nu o luați așa, am spus că: «Părerea mea e că peste tot în fotbalul ăsta pleacă ori jucătorii, ori antrenorii. Aici cred că e o problemă cu președintele.»
Așa că nu vreau să discut despre așa ceva, nu cred că suntem noi în măsură să vorbim despre ce se întâmplă la nivel mai înalt”, a comentat Robert Panduru, preparatorul fizic de la ”U” Cluj în conferința dinaintea meciului din weekendul trecut.

”U” Cluj, pe locul 2 după 10 etape, înainte de derby-ul județean cu Unirea Dej

După desfășurarea etapei a 10-a a Ligii 2, Universitatea Cluj, câștigătoare cu 3-0 la Timișoara cu Ripensia, a urcat două poziții în clasament, pe locul 2, cu 24 de puncte, la trei puncte în spatele Petrolului și la unul în fața celor de la Concordia Chiajna.

În runda a 11-a, ”U” Cluj are derby județean cu Unirea Dej (locul 11, 12 puncte), însă organizează meciul la Bistrița, fiindcă gazonul de pe Cluj Arena mai are nevoie de timp pentru a fi din nou utilizabil, după ce a fost schimbat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/preparatorul-fizic-al-echipei-u-cluj-gluma-pe-seama-schimbarilor-din-conducere-peste-tot-in-fotbalul-asta-pleaca-ori-jucatorii-ori-antrenorii-aici-cred-ca-e-o-problema-c-19205200

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ape-tulburi-la-u-cluj-presedintele-constantin-raduta-spune-ca-e-pe-punctul-de-a-demisiona-probabil-ca-e-nevoie-de-cineva-mai-tanar-19205085

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-dupa-succesul-categoric-obtinut-cu-u-cluj-la-timisoara-cu-ripensia-multumesc-echipei-pentru-cadoul-facut-este-cel-mai-frumos-lucru-pe-care-puteam-sa-l-primes-19205413

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-11-a-a-ligii-2-extrem-de-interesanta-numai-cu-meciuri-echilibrate-petrolul-steaua-deschide-runda-in-care-vor-avea-loc-trei-derby-uri-judetene-intre-echipele-din-sibiu-timis-si-cluj-pro-19205978

Vlad MĂCICĂȘAN 19 Oct. 2021, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă