Universitatea Cluj nu mai are președinte. Radu Constantea și-a încheiat mandatul și își motivează plecarea prin asumarea a trei ratări consecutive a promovării în Liga 1. Echipa era în obiectiv când în club își anunțase despărțirea și provoca ”lupta pentru putere”

Marius ANGHEL 31 Mar. 2021, 18:48 Liga 2
Universitatea Cluj nu mai are președinte. Radu Constantea și-a încheiat mandatul și își motivează plecarea prin asumarea a trei ratări consecutive a promovării în Liga 1. Echipa era în obiectiv când în club își anunțase despărțirea și provoca ”lupta pentru putere”

Universitatea Cluj a rămas fără președinte, după ce lui Radu Constantea (foto, între Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca) i s-a încheiat contractul, astăzi, 31 martie 2021, și nu a mai dorit continuarea, lucru transmis în urmă cu mai bine de o lună de zile.

Atunci a și izbucnit o adevărată luptă pentru putere, între managerul Daniel Stanciu, pe de o parte, și foști jucători ai Universității, Octavian Abrudan, Andrei Cordoș, Gabriel Giurgiu, George Florescu sau Alexandru Păcurar, pe de altă parte. Primul acuza că se dorește destabilizarea echipei într-un moment în care sunt șanse la accederea în play-off-ul de promovare, iar ceilalți susțineau că Stanciu caută alibiuri în cazul în care se va rata accederea în play-off.

La momentul respectiv, Constantea comunica, într-o ședință a Consiliului Director a clubului, că nu mai vrea să continue, în timp ce primarul Emil Boc susținea că nu are ”habar de așa ceva”, cum că Radu Constantea, consilier local și un protejat al său, are de gând să renunțe la funcția de președinte. Pentru mine este un subiect inexistent. Vă pot spune că Universitatea Cluj merge mai departe cu Radu Constantea”, spunea fostul premier Emil Boc, care știe tot ce mișcă la ”U” Cluj.

Radu Constantea nu mai este președintele Universității Cluj, după a treia ratare a promovării în Liga 1

Acum, Radu Constantea își motivează decizia de a lăsa vacant locul de președinte al clubului ”U” Cluj pentru faptul că își asumă cele trei ratări ale promovării în Liga 1!

Constantea conducea ”U” Cluj din 2016, atunci când clubul actual o lua de la zero, din Liga a 4-a, după ce vechea societate falimenta.

”Din poziția de președinte, îmi asum întreaga responsabilitate pentru neîndeplinirea obiectivului de a promova în Liga 1, acolo unde este locul Universității Cluj. Acest obiectiv rămâne valid și în viitor, având în vedere că FC Universitatea Cluj este în acest moment stabilă financiar, are un lot de jucători puternic și unit, un staff profesionist și o academie care crește jucători de mare talent, de care clubul trebuie să aibă grijă în continuare”, a declarat Radu Constantea, cel care luase decizia de a părăsi funcția de președinte cu mai bine de o lună în urmă, când obiectivul promovării era cât se poate de realizabil.

Radu Mihai Constantea este consilier PNL în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, pe probleme de sport, tineret, mediu și turism. Despre el se spune că este un protejat al lui Emil Boc.

Radu Constantea, al doilea din stânga, lângă primarul Emil Boc, șeful său.
Radu Constantea, al doilea din stânga, lângă primarul Emil Boc, șeful său.

”U” Cluj, în comunicatul de despărțire de Radu Constantea: ”Clubul a reușit să mențină ponderea în buget a fondurilor publice la sub 38% în ultimii cinci ani”

În comunicatul în care ”U” Cluj anunță despărțirea de președintele Radu Constantea se vorbește despre faptul că acesta lasă în spate un club care a terminat ”anul 2020 pe excedent bugetar, depășind efectele nefaste ale pandemiei”.

”Președintele FC Universitatea Cluj, Radu Constantea, și-a asumat ratarea promovării în Liga 1 în ultimele trei sezoane competiționale.

Consiliul Director, întrunit la sediul clubului marți, 30 martie 2021, a constatat vacantarea poziției de Președinte al FC Universitatea Cluj, deținută din august 2016 de Radu Constantea.

Consiliul Director va convoca în perioada următoare Adunarea Generală a Asociaților FC Universitatea Cluj, care va decide viitorul clubului.

Radu Constantea a avut, tot marți, o întâlnire cu angajații clubului, cărora le-a mulțumit pentru munca depusă în acești ultimi cinci ani și pentru sacrificiile individuale făcute pentru FC Universitatea Cluj.

De asemenea, Radu Constantea le-a mulțumit sponsorilor care au susținut clubul și al căror sprijin, moral și financiar, a permis FC Universitatea Cluj să se dezvolte ca organizație și să redevină un brand respectat și căutat în mediul economic.

Acesta a precizat că FC Universitatea Cluj a reușit să termine anul 2020 pe excedent bugetar, depășind efectele nefaste ale pandemiei, care a lovit puternic în fenomenul fotbalistic și în companiile care investesc în acest sport.

De asemenea, un alt aspect care indică direcția sustenabilă de dezvoltare a clubului este faptul că, în concordanță cu planul asumat în 2016, FC Universitatea Cluj a reușit să mențină ponderea în buget a fondurilor publice la sub 38% în ultimii cinci ani, spre deosebire de majoritatea contracandidatelor la promovare din ultimele sezoane, unde fondurile publice reprezintă majoritatea covârșitoare a bugetului pe un sezon competițional.

În ciuda pesimismului și a stării de expectativă care au marcat anul trecut mediul economic, Departamentul de Marketing & Vânzări al clubului a reușit în 2020 să genereze, din sponsorizare și publicitate, cele mai mari venituri din ultimii cinci ani”, a anunțat, pe site-ul oficial, Universitatea Cluj.

”U” Cluj se luptă pentru menținerea în Liga 2 în acest sezon

Reînființată în 2016, ”U” Cluj a promovat de două ori consecutiv, din Liga 4 în Liga 3 și apoi din Liga 3 în Liga 2. Acum ratează pentru al treilea sezon consecutiv accederea în Liga 1.

Prima dată a pierdut-o la barajul cu FC Hermannstadt, în ediția trecută a avut noroc că pandemia a dus la înghețarea competiției pentru echipele clasate pe locurile 7-19, fiindcă ”U” Cluj era pe locul 14 și se anunța o candidată la retrogradare, iar în acest sezon regular a terminat pe locul 11, la trei puncte sub ultimele locuri de play-off.

Echipa ardeleană va evolua în play-out, unde obiectivul este menținerea în Liga 2.

Radu Constantea, primul care își ”asumă”! Costel Enache: ”Cine mai pronunță expresia «îmi asum», să primească și șase luni de pușcărie! Dar direct!”

Radu Constantea este, să spunem, primul de la ”U” Cluj care își ”asumă” ratarea promovării.

La data de 8 martie, după înfrângerea echipei în fața modestei Fotbal Comuna Recea, antrenorul Costel Enache vorbea despre asumare și arăta cu degetul către conducerea clubului.

Enache spunea că s-a săturat ca numai el să iasă public să își asume vina. Atunci își anunța șefii să caute un înlocuitor, însă aceștia l-au convins să continue ca antrenor.

”Acum, eu o să-mi asum tot ceea ce se întâmplă aici, dar să mă ia dracu dacă înţeleg câteodată alţi factori care influenţează jocul.

E clar, poate trebuia să fiu mai inteligent de la început și să încercăm un joc mai pragmatic, poate nu am gestionat bine săptămâna, antrenamentele… Dracu mai ştie ce am făcut greşit. Dar, m-am săturat să îmi iau castane numai eu, m-am săturat să dau explicaţii numai eu, m-am săturat să îmi crape obrazul de ruşine, m-am săturat să mă vadă ai mei trist şi să plătesc numai eu. Cred că mai sunt și alții care ar trebui…

Eu sunt primul vinovat, îmi asum de la început lucrurile astea și aș propune, așa, ca un mod general, cine mai pronunță expresia «îmi asum», să primească și șase luni de pușcărie! Dar direct! Pentru că toată lumea își asumă, dar nimeni nu face nimic.

Eu, după meci, m-am dus la conducători și le-am spus: «Nu gestionez situația, căutați pe altcineva, plec! Nu e ok!» Îmi asum eșecul și îmi asum lucrurile astea. Nu țin de un scaun și nu vreau să fiu eu în prim-plan. Vreau să își mai asume și alții. Nu mă simt singur. Eu vorbesc… știu oamenii care se uită la cine mă refer. Când mai greșesc și alții, vreau să-și asume și ei.

Vreau să văd că cineva, într-adevăr, înțelege că a greșit, își dorește să corecteze greșeala, dar văd că toată lumea lasă lucrurile la voia întâmplării și rămânem unii în bătaia vântului, căt tot bate vântul aici!”, ”tuna” Enache.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-lupta-pentru-putere-la-u-cluj-daniel-stanciu-s-a-saturat-plec-orice-se-intampla-cine-sunt-cei-care-incearca-sa-puna-mainile-pe-club-19170385

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dialog-intre-daniel-stanciu-si-george-florescu-dupa-ce-fostii-jucatori-vor-sa-intre-in-conducerea-clubului-u-cluj-ideea-era-sa-intre-acum-sa-preia-partea-sportiva-19170718

https://liga2.prosport.ro/seria-1/continua-lupta-pentru-putere-la-u-cluj-pentru-a-fi-in-conducere-ai-nevoie-de-inteligenta-pricepere-si-sufletul-la-u-cluj-stanciu-a-cautat-alibiuri-19170850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/peluza-sepcile-rosii-mesaj-devastator-pentru-marii-u-is%cc%a6ti-care-vor-sa-preia-puterea-la-u-cluj-intr-un-moment-de-armonie-fragila%cc%86-19170905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-scrisoarea-lui-octavian-abrudan-catre-fanii-lui-u-cluj-dupa-ce-acestia-au-atacat-fostii-jucatori-cu-intentii-sa-preia-conducerea-clubului-ne-denigrati-bazandu-v-19170946

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandalul-de-la-u-cluj-inexistent-pentru-emil-boc-primarul-nu-stie-despre-posibila-plecare-a-presedintelui-radu-constantea-nu-mi-a-spus-nimic-19171968

Marius ANGHEL 31 Mar. 2021, 18:48 Liga 2
Pe aceeași temă