Probleme mari la ”U” Cluj! Conducătorii clubului se gândesc la intrarea în insolvență dacă nu găsesc un investitor privat | EXCLUSIV

Victor VRÎNCEANU 23 Sep. 2021, 20:32 Liga 2
Probleme mari la ”U” Cluj! Conducătorii clubului se gândesc la intrarea în insolvență dacă nu găsesc un investitor privat | EXCLUSIV

Universitatea Cluj are probleme serioase cu banii! Managementul clubului de pe Cluj Arena caută de zori investitori care să mențină echipa pe linia de plutire în speranța promovării mult așteptate. Dacă până în iarnă nu se va găsit un om de afaceri dispus să verse sume serioase de bani, se ia în considerare chiar și intrarea în insolvență.

”U” Cluj ocupă locul patru în Liga 2 și pare să fie mai stabilă din punct de vedere fotbalistic decât în sezoanele trecute. Paradoxal, față de edițiile trecute de campionat când jocul lăsa de dorit, conturile clubului erau pline. Acum lucrurile stau invers. Sursele ProSport din anturajul mangementului clujean susțin că echipa are mari probleme cu banii!

Banca Transilvania și Primăria Cluj susțin clubul din punct de vedere financiar, dar se pare că autoritățile locale nu mai au de gând să ofere bani mulți ca în sezoanele trecute. Oricum, banii proveniți de la cele două entități nu sunt suficienți pentru nevoile clubului la care s-au cheltuit bugete imense pentru liga secundă în sezoanele precedente.

Au de luat 550.000 de euro până în iarnă

Șefii de la ”U” au pornit în căutarea unui patron privat care să fie dispus să investească sume mari de bani, astfel ca echipa să promoveze într-un final în Liga 1. Acesta ar trebui să fie dispus să susțină cheltuielile curente, dar și datoriile adunate în urmă.

Dacă nu se va găsi un patron privat, atunci s-ar putea intra într-un proces de reorganizare, dar nu mai devreme de anul viitor.

De ce? Sursele Prosport susțin că Primăria din Cluj trebuie să vireze până în decembrie 550.000 de euro, iar dacă echipa ar intra în insolvență, atunci nu ar mai putea să accese bani publici. Acești bani ar ajuta clubul să rezolve cheltuielile curente din acest sezon precum salarii, deplasări, cantonamente și așa mai departe.

O problemă mare însă sunt datoriile cumulate în timp care au tot fost amânate. Odată cu venirea lui Erik Lincar la echipă, echipa s-a așezat și are cinci victorii și două eșecuri, fiind pe loc de play-off.

Rămâne de văzut dacă managerii lui ”U” vor găsit resursele necesare să țină echipa la nivelul actual pentru a susține jocul bun al echipei din ultima perioadă.

Au adus jucători foarte scumpi, dar nu au promovat

”U” Cluj a dezămăgit nereușind să promoveze în prima ligă. În ciuda acestui fapt, de-a lungului anilor, conducătorii clubului alb-negruau adus la echipă nume grele din fotbalul românesc. Aceștia au fost plătiți cu salarii imense care au adus și datorii mari către stat.

Printre jucătorii importanți care au îmbrăcat tricoul lui ”U” Cluj în nou proiect pornit din liga a patra se numără Gabriel Tamaș, George Florescu, Andrei Cordoș, Octavian Abrudan, Gabi Giurgiu sau Dorin Goga.

”Ultimii bani pe care i-am văzut au fost în luna mai, intrați pentru salariul din martie! Cum e posibil așa ceva? Văd acum că transferă jucători noi, bravo lor, dar uită să îi plătească pe cei vechi. Au avut curajul să îmi propună să renunț la un salariu, că atunci mi le-ar fi dat automat pe celelalte două. Incredibil, să renunț la munca mea pe o lună. Păi avem cu toții viață și familii. Noi am muncit cum am putut, noi am încercat să promovăm, dar nu uitați că ne-au luat și acele puncte. Nu e vina noastră”, Derick Ogbu, fost atacant la ”U” Cluj, făcea dezvăluiri pentru Liga2.ro la despărțirea de club, în primăvară.

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-u-cluj-termina-campania-de-transferuri-cu-aducerea-unui-fotbalist-din-liga-1-mutarea-anuntata-inaintea-partidei-cu-dacia-unirea-braila-19202380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-boiciuc-omul-potrivit-la-locul-potrivit-a-adus-victoria-cu-viitorul-pandurii-dar-nu-si-atribuie-toate-meritele-ne-am-dat-sufletul-pe-teren-a-fost-victoria-echipei-19201861

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ogbu-dezvaluiri-despre-problemele-financiare-pe-care-le-a-avut-u-cluj-la-finalul-sezonului-trecut-si-modul-in-care-incearca-echipa-sa-se-desparta-de-el-i-am-rec-19191474

Victor VRÎNCEANU 23 Sep. 2021, 20:32 Liga 2
Pe aceeași temă