”U” Cluj, refuzată de suporterul pe care a vrut să-l pună președinte! Radu Constantea se întoarce la șefia clubului. Ce a fost mandatat să facă în premieră la club

Vlad MĂCICĂȘAN 21 Oct. 2021, 13:13 Liga 2
”U” Cluj, refuzată de suporterul pe care a vrut să-l pună președinte! Radu Constantea se întoarce la șefia clubului. Ce a fost mandatat să facă în premieră la club

Planul celor de la Universitatea Cluj nu a funcționat. După retragerea președintelui Constantin Răduță, intenția Consiliului Director a fost să numească un nou șef al clubului tot din mediul universitar. Astfel că i s-a propus această funcție lui Vincențiu Vereș. Acesta este conferențiar universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, dar și un mare suporter al Universității Cluj, nelipsit de la partidele echipei și cunoscut de toți fanii ”Șepcilor roșii”.

Vincențiu Vereș a refuzat să fie președintele clubului Universitatea Cluj

Doar că Vereș a refuzat să fie președinte și a preferat să rămână doar reprezentantul UBB în Consiliu Director. ”Am fost onorat în primul rând de faptul că domnul rector, Prof. Univ. Dr. Daniel David și Consiliul de Administrație al UBB m-au propus să reprezint Universitatea, la clubul de fotbal. Astăzi, Consiliul Director de la FC Universitatea m-a propus pentru funcția de președinte al clubului. Cu regrete, am refuzat această onorantă propunere, considerând că nu sunt suficient de pregătit să mă ridic la așteptările sportivilor și ale suporterilor. Sunt convins că în perioada ce va urma voi acumula multe experiențe și informații care mă vor forma ca om și, poate, ca un viitor conducător. Doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au transmis în ultimele zile mesaje de încurajare. Haide ”U”!”, și-a explicat decizia, pe pagina personală de Facebook, Vincențiu Vereș.

Radu Constantea, președinte interimar

Cum postul de președinte a rămas vacant după ce Constantin Răduță s-a retras, Consiliul Director al Universității Cluj a decis să-l numească în această funcție pe vechiul președinte, Radu Constantea, consilier local.

Decizia este doar temporară, anunță însă clubul. ”Consiliul Director al FC Universitatea Cluj a constatat, astăzi (n.r. – 20 octombrie 2021), vacantarea funcției de președinte, după ce domnul Constantin Răduță a decis să se retragă atât din poziția de președinte, cât și din cea de reprezentant al Universității Babeș-Bolyai în Consiliul Director.

Din componența Consiliului Director al FC Universitatea Cluj face parte, începând de astăzi, domnul Vincențiu Vereș, reprezentant desemnat de Universitatea Babeș-Bolyai.

După ce niciunul dintre reprezentanții universităților clujene nu a acceptat să preia funcția de președinte, vacantată astăzi, Consiliul Director a decis ca domnul Radu Constantea, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Cluj-Napoca, deținătorul brandului și al palmaresului FC Universitatea Cluj, să preia temporar atribuțiile de președinte”, scrie în comunicatul emis de club.Radu Constantea, ca reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, a ocupat postul de președinte la ”U” Cluj, de la reînființarea clubului, în 2016, sub numele ”ACSF Alb-Negru al Studenților Clujeni”. În primăvară i-a expirat mandatul și nu a mai fost prelungit, preferându-se numirea unui președinte din partea celuilalt membru fondator, Universitatea Babeș-Bolyai.

Constantin Răduță n-a rezistat prea multe luni în funcția de președinte al clubului ”U” Cluj. Acesta îl înlocuise pe Radu Constantea (foto, în stânga), care a fost din nou numit în fruntea echipei.

Grup de lucru pentru identificarea de parteneri privați care să devină membri ai asociați

Tot în ședința de ieri a Consiliului Director al clubului s-a luat o altă decizie importantă. Și anume, găsirea de parteneri privați care să devină și membri ai asociației.

”Tot astăzi, ținând seama de scrisorile de intenție depuse la club, Consiliul Director l-a mandatat pe domnul Radu Constantea să formeze un grup de lucru, din care să facă parte reprezentanți ai membrilor fondatori și ai Executivului clubului, care să poarte discuții cu mediul de afaceri pentru a identifica parteneri privați care să devină membri asociați ai FC Universitatea Cluj”, a transmis clubul.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-tribuna-in-fruntea-clubului-un-suporter-a-ajuns-presedinte-la-u-cluj-19206077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/preparatorul-fizic-al-echipei-u-cluj-gluma-pe-seama-schimbarilor-din-conducere-peste-tot-in-fotbalul-asta-pleaca-ori-jucatorii-ori-antrenorii-aici-cred-ca-e-o-problema-c-19205200

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ape-tulburi-la-u-cluj-presedintele-constantin-raduta-spune-ca-e-pe-punctul-de-a-demisiona-probabil-ca-e-nevoie-de-cineva-mai-tanar-19205085

Vlad MĂCICĂȘAN 21 Oct. 2021, 13:13 Liga 2
Pe aceeași temă