”U” Cluj are un nou președinte! Înlocuitorul lui Radu Constantea a fost șef la DJST Cluj, manager al Sălii Sporturilor sau administrator al Parcului Sportiv ”Iuliu Hațieganu”

Marius ANGHEL 09 Apr. 2021, 18:00 Liga 2
”U” Cluj are un nou președinte! Înlocuitorul lui Radu Constantea a fost șef la DJST Cluj, manager al Sălii Sporturilor sau administrator al Parcului Sportiv ”Iuliu Hațieganu”

Universitatea Cluj are, începând de astăzi, 9 aprilie 2021, un nou președinte, după ce contractul lui Radu Constantea s-a încheiat în ultima zi a lunii martie și nu a mai fost prelungit, clubul anunțând că acesta și-a asumat a treia ratare consecutivă a promovării echipei în Liga 1.

Constantin Răduță este noul președinte al clubului ”U” Cluj, anunță Sportul clujean. Acesta a fost propus în această funcție de Universitatea Babeș-Bolyai, membru fondator al actualei echipe, alături de Primăria Cluj-Napoca. Aceasta din urmă a dat precedentul președinte al echipei, pe Constantea.

Constantin Răduță a fost ales noul conducător al clubului ”U” Cluj

Constantin Răduță a fost desemnat astăzi, 9 aprilie 2021, în funcția de președinte al clubului Universitatea Cluj în urma ședinței Comitetului Director, începută la ora 14:00.

”Vrem să creem o legătura solidă între universitățile clujene și clubul de fotbal U, care să respecte legătura ce durează de peste 100 de ani. Vrem transparență totală la club, pentru că suporterii merită respect la fel cum și ei îl oferă necondiționat! Avem nevoie de puțin timp pentru o analiza internă ca să putem articula concret ceea ce ne propunem!”, a transmis, citat de Ziua de Cluj, Constantin Răduță.

Acesta va decide situația lui Daniel Stanciu, managerul general al clubului ardelean care visa, la rândul său, la funcția de președinte. De curând, Adrian Falub, o legendă a clubului clujean, spunea că principalul vinovat pentru ratarea promovării în acest sezon este Stanciu, numindu-l factorul nociv.

Totodată, acesta va stabili și dacă echipă va continua sau nu cu antrenorul Costel Enache, căruia îi expiră contractul la data de 30 iunie 2021 și care își dorește să rămână în această funcție și e susținut inclusiv de suporteri.

Cine este Constantin Răduță

Noul conducător al clubului este fost șef al Direcției Județene de Sport și Tineret Cluj și manager al Sălii Sporturilor ”Horia Demian”. Totodată, a mai ocupat și funcția de șef al Administrației Taberelor din Cluj, dar a fost și director al Sălii Polivalente, schimbat ulterior cu liberalul Ionuț Rusu.

Ultima funcție pe care a ocupat-o a fost cea de administrator al Parcului Sportiv ”Iuliu Hațieganu”, deținut de Universitatea Babeș-Bolyai, membru fondator al clubului de fotbal actual, alături de Primăria Cluj-Napoca.

Răduță a fost mijlocaș în anii ’80 la Universitatea Cluj.

Potrivit unei declarații de avere pe care o făcea în mai 2018, când era șef serviciu la Complex Parc Sportiv Iuliu Hațieganu, Răduță conducea un Mercedes Al40 fabricat în 2002, avea un salariu anual de 52.664 lei la Universitata Babeș-Bolyai și o pensie de 24.300 lei de la CJP Cluj.

În 2015 renunța să mai administreze Sala Polivalentă, pe motiv că e prea în vârstă. În 2021 e bun pentru ”U” Cluj

La fel ca Radu Constantea, și Constantin Răduță este numit pe linie politică la conducerea clubului Universitatea Cluj.

În 2015, Răduță renunța la a mai administra Sala Polivalentă Cluj-Napoca, la acea vreme considerând că este prea bătrân.

”Mi-am înaintat demisia din motive personale. Mi-am încetat activitatea de la 1 iulie (n.r. – 2015). Eu am o vârstă și consider că la Polivalentă este un colectiv tânăr care va face treabă”, declara Constantin Răduță pentru Ziar de Cluj.

”Deși au trecut șase ani de la momentul în care se declara prea bătrân pentru a mai gestiona o afacere de milioane de euro, Răduță acceptă funcția de președinte a FC Universitatea Cluj. De-a lungul anilor Constantin Răduță s-a remarcat doar prin funcțiile oferite cu generozitate de autoritățile locale”, scrie, acum, în 2021, Transilvania Reporter, care îl descrie pe Răduță drept un personaj discret, asemenea predecesorului său, Radu Constantea.

  • Până la publicarea articolului, Universitatea Cluj nu a anunțat numirea lui Constantin Răduță ca președinte al clubului.

”U” Cluj joacă în play-out-ul Ligii 2 și e ca și salvată de la retrogradare, după un nou sezon în care a ratat promovarea, al treilea la rând

”U” Cluj a ratat pentru al treilea sezon consecutiv de Liga 2 promovarea în Liga 1, iar acum joacă în Grupa A a play-out-ului, unde se află pe locul 2, cu 32 de puncte, sub Farul, care are 33 de puncte.

Echipa este ca și salvată de la retrogradare, iar în etapa a 2-a din cele șapte în total din play-out va sta. În runda a treia va întâlni pe teren propriu, în data de 14 aprilie, de la ora 17:00, ultima clasată Pandurii (13 puncte).

Marius ANGHEL 09 Apr. 2021, 18:00 Liga 2
Pe aceeași temă