Ultima formație din Liga 2 care a reluat antrenamentele în 2024, Chindia Târgoviște, nu va efectua un cantonament centralizat, renunțând la varianta Mogoșoaia, avansată zilele trecute, după cum a scris, anterior, Liga2.ro.
Chindia nu va susține un stagiu nici acasă, la Târgoviște, sau altundeva în județ, ci doar antrenamente pe unde va permite vremea, iar fotbaliștii vor petrece serile acasă.
Cei rămași la echipă susțin câte două ședințe de pregătire pe zi, una exclusiv fizică – la sala de forță de la Complexul Turistic de Natație sau pe holurile stadionului ”Eugen Popescu” și alta pe terenul sintetic din vecinătatea Bazinului Olimpic.
Cum a fost totuși posibil ca un stadion la care s-a lucrat aproape patru ani să nu aibă minime condiții de recuperare pentru sportivi, luând în calcul aici o saună, un bazin și o sală de forță, fie ea și la dimensiuni reduse? Pur și simplu, nimeni nu a inclus în proiect așa ceva! Nici la început, cu primul proiectant, ulterior în litigiu, nici cu cei care practic au proiectat din mers stadionul, proiectul avansând în același timp cu construcția.
Acum e aproape imposibil să se mai schimbe ceva, pentru că spațiile de sub tribuna nouă au fost delimitate, majoritatea încăperilor au câțiva metri pătrați, iar cele mai multe, nicio utilitate.
Altfel, gazonul stadionului nu a fost deszăpezit nici la trei zile de când ninsoarea s-a oprit, iar instalația de încălzire nu a fost pornită niciodată, de la momentul finalizării lucrărilor la gazon, adică în urmă cu aproximativ… trei ani. Pentru că la Târgoviște gazonul a fost inaugurat înaintea oricărui sector de tribună!
În aceste condiții ciudate pentru un stadion nou și care ar fi înghițit în jur de 20 de milioane de euro – toți din bani publici, alocați de autoritățile locale din fondurile depuse de contribuabili – Chindia nu poate face un antrenament de forță pe ”Eugen Popescu”.
Imaginile postate pe pagina oficială de Facebook a clubului cu jucători pe holuri, ridicând niște greutăți sau o bară cu greutăți, fără ca aceasta să aibă un cadru fix, dar mai ales mesajul lăsat de Chindia au provocat zâmbete amare în spațiul online și nu numai. ”Atmosferă excelentă în această dimineață conform programului, sesiune de forță în două grupe”, a scris Chindia despre așa-zisa ședință de antrenament în ”sala de forță” din hol.
”Lipsesc aparatele, ce antrenament e ăsta?”, ”antrenament pentru pensionari” sau ”e jenant din ce se întâmplă la club”, sunt câteva dintre reacțiile internauților.
Un caz special printre memoriile Chindiei la comisiile federale îl reprezintă cel al fostei juriste Georgiana Marina Niculae, care s-a despărțit de club aproape în același timp cu fostul președinte Andrei Cordoș.
Față de Cordoș, trei luni și jumătate la Chindia, Niculae era angajată din primăvara anului 2021. Cu apărările sale, Chindia nu a avut nicio șansă în litigiile de la FRF, ba chiar unele documente din dosare au conținut fraze de domeniul ridicolului, precum ”solicitarea unor expertize asupra jocului fotbaliștilor, pentru a vedea dacă aceștia își merită salariile”.
Cazul a avut primul termen în data de 18 ianuarie 2014, Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF dictând amânarea judecării pentru 1 februarie.
Într-o situație asemănătoare cu a juristei este și fostul medic al echipei de seniori, Stelian Sorică. Acesta cere salariile restante pentru lunile lucrate la club în 2023. Anterior sosirii lui Cordoș, medicul a anunțat clubul că nu doreste prelungirea înțelegerii.
În aceeași ședință, a fost soluționat memoriul depus de Mihai Eșanu, CNSL considerând-o pe Chindia bună de plată în cazul fostului portar care nu a apărat vreun minut în campionat în tricoul dâmbovițenilor.
https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorian-railean-s-a-despartit-de-chindia-si-a-ajuns-la-dinamo-19297995
https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-l-a-pierdut-pe-dorian-railean-19297974
https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-chindia-si-a-reziliat-contractul-si-merge-la-liderul-ligii-2-este-un-plus-pentru-echipa-pentru-lot-exclusiv-19297772