Un nou scandal la Chindia: jucătorii și conducerea clubului, puși la zid de suporteri. Galeria, comunicat despre ce s-a întâmplat la meciul cu Concordia: ”Jignire mai mare ca asta nu există”

Bogdan ISTRATE 10 Dec. 2023, 17:11 Liga 2
Un nou scandal la Chindia: jucătorii și conducerea clubului, puși la zid de suporteri. Galeria, comunicat despre ce s-a întâmplat la meciul cu Concordia: ”Jignire mai mare ca asta nu există”

Nici măcar finalul anului, cu pauza competițională de rigoare, nu aduce liniște la Chindia Târgoviște, după un 2023 tulbure, în care revenirea acasă a fost stricată de retrogradarea în Liga 2 și apoi de o primă parte de sezon cu rezultate mediocre și clasarea pe locul 11 după 15 etape, asta în condițiile în care autoritățile județene și locale au asigurat un buget cel puțin decent pentru acest nivel fotbalistic.

După jocul din Cupa României cu FC Hermannstadt, pierdut la Târgoviște cu scorul de 0-1 cu gol primit în minutul 90+6, ”specialitatea casei” în această stagiune, suporterii au izbucnit dur la adresa jucătorilor, dar mai ales la adresa președintelui clubului, Lorin Petrescu.

Galeria Chindia, dezamăgită de președintele Lorin Petrescu: ”Nu a mai oferit aceeași încredere în proiectul asumat la începutul sezonului

Brigăzile care compun galeria Chindiei – a se citi oamenii care au plătit bani frumoși ani de-a rândul ca să-și urmeze favoriții la Ploiești sau Buzău, că doar acolo au fost deschise tribunele – au emis un comunicat comun în care dezvăluie intenții ciudate ale președintelui instalat la începutul lunii octombrie în locul lui Andrei Cordoș.

Cât despre Cordoș, galeria are doar cuvinte de laudă (!), deși managementul clujeanului nu a fost în niciun caz unui profesionist. Mai rău e că lucrurile s-au schimbat după instalarea lui Petrescu, iar Chindia a ajuns să sufere inclusiv o depunctare rușinoasă, unică în istoria clubului, anulată până la urmă de FRF în condiții suspecte.

Ce spun fanii Chindiei: ”Dacă Andrei Cordoș a venit cu ceva nou și constructiv, transparență față de galerie, corectitudine și debarasarea de «căpușele» clubului, numirea lui Lorin Petrescu ca președinte nu a mai oferit aceeași încredere în proiectul asumat la începutul sezonului. Faptul că noi renunțăm la timpul cu familiile noastre, la liberele și zilele de concediu, că ne cheltuim ultimul ban pentru a fi alături de propria echipă, nu mai e o surpriză, dar durerea provocată de situația actuală ne afectează negativ. La ultimul meci am protestat, deoarece politicul a ajuns la cel mai josnic nivel, acela de a distruge imaginea celei mai frumoase părți a familiei Chindia, propria galerie.”

De unde a plecat toată supărarea: galeria echipei Flacăra Moreni, ”cumpărată pentru a cânta” peste cea a Chindiei, dacă vor apărea nemulțumiri la jocul cu Concordia!

La meciul cu CS Mioveni, pierdut cu scorul de 0-2 pe teren propriu de Chindia, în urma unei prestații execrabile a echipei antrenată atunci de Vasile Miriuță, fanii din tot stadionul au cerut demisia conducerii tehnice și a celei administrative. Miriuță a părăsit Târgoviștea la câteva zile după meci, iar Lorin Petrescu ar fi transmis că asemenea comportamente sunt intolerabile pentru suporteri pe ”Eugen Popescu”. Clubul a fost și amendat, după ce observatorul a notat în raport că s-au proferat injurii, sancțiunea fiind minimă, 5.000 lei, Chindia fiind la prima abatere de acest fel.

Iar cu prima ocazie, duminică, la jocul cu Concordia, Lorin Petrescu și-ar fi luat ”măsuri”, ”cumpărând” alt grup de suporteri pentru a cânta, care să fie atent la ce strigă galeria Chindiei și, la nevoie, să o acopere sau să intervină.

”Înaintea meciului contra celor de la Concordia Chiajna, am fost contactați de un fan (n.r. – angajat al societății patronate de președintele Chindiei), pentru a ne transmite un mesaj al președintelui Chindiei, un lucru ce dovedește că nu mai există comunicarea de altă dată între club și galerie. În ziua meciului, o parte din galeria Flacărei Moreni s-a prezentat la stadion pentru a ridica aproximativ 30 de bilete, fără a le plăti. Pe stadion au fost dați deoparte de galerie, pentru evitarea oricăror incidente între noi și ei. Menționăm faptul că, suntem aproape în anul 2024 și încă mai există oameni ce pot fi cumpărați pentru a cânta. Totul a fost confirmat de președintele clubului, că acești așa-ziși suporteri au fost plătiți pentru a cânta. Jignire mai mare ca asta nu există pentru suporterul ce vine din pasiune la stadion, suporterul ce sacrifică tot ce are pentru echipa sa, suporterul care poate îndura mult timp multe greutăți”, mai scrie în comunicatul suporterilor târgovișteni, semnat de facțiunile ”Cavalerii Cetății”, ”Young Boys Târgoviște”, ”Vechea Cetate” și ”Iubim Chindia”.

Întrebarea galeriei pentru acționari și club: ”Ce ați făcut cu banii de salarii ale jucătorilor?”

După tot scandalul, la meciul cu FC Hermannstadt n-au mai ajuns mai mult de 150 de suporteri, asistența cea mai mică la un meci la Târgoviște în ultimii 30 de ani. Între ei s-au aflat totuși fanii din nucleul galeriei. Nu au existat incidente.

”La finalul meciului contra Miovenului, doar 7 jucători au venit în fața galeriei, restul au fugit la cabine. Dezamăgirea este și pentru noi, nu doar pentru jucători, dar să nu vii să mulțumești galeriei pentru că a făcut tot ce a putut, este lipsă de respect.
La sfârșitul meciului contra Sibiului, ni s-a confirmat faptul că mulți jucători sunt neplătiți de cel puțin 2 luni, lucru ce ne face să adresăm o întrebare către Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița și Chindia: CE AȚI FĂCUT CU BANII DE SALARII ALE JUCĂTORILOR?
Încheiem prin a asigura toată suflarea târgovișteană ca nu vom renunța la tot ceea ce am construit și vom susține echipa oriunde ar fi. Conducerea, jucătorii, staff-ul, sponsorii, mai marii primăriei și consiliului județean, cu toții vin și pleacă, NOI vom rămâne mereu aici, pentru că NOI SUNTEM CHINDIA!”, sună încheierea comunicatului galeriei Chindiei.

Foto: Cavalerii Cetății

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-cinci-meciuri-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295691

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-este-din-nou-in-pericol-sa-fie-depunctata-19295676

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-in-topul-campionatelor-secunde-din-europa-ca-medie-de-varsta-19295550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tensiuni-in-vestiarul-chindiei-dupa-jocul-cu-concordia-19295384

Bogdan ISTRATE 10 Dec. 2023, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă