Au bifat-o și pe asta! Chindia, blocată de FIFA la transferuri și legitimări. Clubul, fără reacție după ultimul litigiu pierdut

Bogdan ISTRATE 12 Dec. 2023, 21:22 Liga 2
Au bifat-o și pe asta! Chindia, blocată de FIFA la transferuri și legitimări. Clubul, fără reacție după ultimul litigiu pierdut

Ultimele zile ale anului 2023 vin cu vești teribile dinspre Chindia, club care a fost constant măcinat de gafe și scandaluri în ultima vreme, cel puțin după retrogradarea din mai, venită la capătul primului meci disputat pe teren propriu, la Târgoviște, în Liga 1 după două decenii și jumătate.

Echipa dâmbovițeană a primit de curând interdicție de a mai efectua transferuri sau legitimări, sancțiunea fiind aplicată de FIFA.

Chindia a primit interdicție la transferuri din partea FIFA

Interdicția a venit după ce clubul a pierdut litigiul cu Rassambek Akhmatov, fotbalist care a evoluat la Târgoviște din luna august a anului trecut până la finalul sezonului anterior.

Chindia trebuie să îi achite lui Akhmatov, din informațiile Liga2.ro, 107.000 lei, echivalentul salariilor restante, la care se vor adăuga taxe de procedură și onorariile avocatului.

Pentru jucătorul rus, experiența de la Chindia a fost a doua în România și tot a doua care se încheie prost, cu drepturi salariale solicitate în instanță.

În sezonul 2020-2021, Akhmatov evoluase la Fotbal Comuna Recea, în Liga 2.

Revenind la Chindia, situația ar putea deveni explozivă după ședința de miercuri a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, pe rolul căreia se află trei dosare care ar putea produce depunctări și alte sancțiuni financiare. În toate cazurile, este vorba despre jucători care își cer drepturile salariale pentru partea a doua a sezonului trecut.

  • 33 apariții în tricoul Chindiei a avut Rassambek Akhmatov, 22 în sezonul regular al Ligii 1 2022-2023, 7 în play-out și 4 în Cupa României

Sărbători cu buzunarele goale pentru jucătorii Chindiei?

Haosul care domnește la Chindia se reflectă și în modul cum sunt plătiți jucătorii și antrenorii, pe jumătăți de lună, după infuziile de capital venite din partea asociaților, autoritățile locale și județene. În acest moment, cei mai mulți au de primit banii pe jumătate din septembrie, întreaga lună octombrie și… jumătate din noiembrie.

”Avem rate la case, familii de întreținut, copii, credeți-ne că nici noi nu mai știm când ne intră banii pe ce lună sunt sau ce reprezintă. De prime nu poate fi vorba, am jucat prost, nu am fost în stare să le luăm”, vorbesc jucătorii de la Târgoviște.

Conducerea clubului, respectiv președintele Lorin Petrescu (foto principal, cu chelie), le-ar fi promis că le va fi virat un salariu întreg după meciul cu Concordia, din 3 decembrie, dacă vor câștiga disputa cu ilfovenii. Cum jocul s-a terminat 1-1, nu s-a mai plătit nimic.

Mulți l-au abordat săptămâna trecută pe Petrescu și l-au întrebat când se dau salariile, acesta promițând că cel mai târziu marți, adică astăzi, vor fi făcute niște plăți. Nu s-a schimbat nimic, ba chiar președintele ar fi admis că nu sunt bani în conturi și nu are ce să le mai promită fotbaliștilor. Totul, în condițiile în care autoritățile ar fi alocat fonduri uriașe în acest sezon, raportat la nivelul la care evoluează clubul. Câți bani dintre cei alocați/aprobați/promiși au intrat efectiv în contabilitatea Chindiei, doar Petrescu știe. Președintele Chindiei a refuzat de fiecare dată de la instalare să dialogheze cu Liga2.ro.

  • 11 jucători sunt pe lista neagră a lui Diego Longo, care a transmis conducerii să le fie reziliate contracte. În noile condiții, cu interdicție de legitimare sau transferuri din partea FIFA, rămâne de văzut dacă Chindia își permite să renunțe la jucători. Momentan, echipa a intrat în vacanță și nu s-a comunicat nimic oficial despre despărțiri sau program de pregătire.

Foto: Sport Impact și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-chindiei-si-a-pus-in-cap-galeria-19295899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-este-din-nou-in-pericol-sa-fie-depunctata-19295676

Bogdan ISTRATE 12 Dec. 2023, 21:22 Liga 2
Pe aceeași temă