Alin Chița a vorbit despre provocarea de a prelua CS Mioveni. Antrenorul vrea să definitiveze lotul, ”în mare”, încă după primul amical al verii

Marius ANGHEL 03 Jul. 2024, 14:53 Liga 2
Alin Chița a vorbit despre provocarea de a prelua CS Mioveni. Antrenorul vrea să definitiveze lotul, ”în mare”, încă după primul amical al verii

CS Mioveni și-a numit un nou antrenor principal, a început pregătirea noului sezon de Liga 2 și a anunțat miercuri, 3 iulie 2024, că Alin Chița ”a trasat programul echipei pentru următoarea perioadă”.

Trupa argeșeană care în această vară a ajuns la un pas de a se întoarce în prima ligă, însă a pierdut barajul cu FC Botoșani (0-1 în ambele manșe), se va antrena doar pe plan local și va disputa mai multe meciuri amicale.

Alin Chița, despre numirea sa ca antrenor la CS Mioveni: ”Mă gândesc la o nouă provocare”

Alin Chița (46 de ani) a fost numit ca antrenor principal, după ce CS Mioveni s-a despărțit de Constantin Schumacher (48 de ani), plecat la CSC Șelimbăr, tot în Liga 2.

Noul ”principal”, fost antrenor secund în stafful lui Adrian Mutu la Rapid (martie 2022 – iulie 2023), Neftci Baku (Azerbaijan / iulie – decembrie 2023) și CFR Cluj (ianuarie – aprilie 2024), a revenit la CS Mioveni, unde a mai fost ”secund” între 2012 și 2014 pentru Flavius Stoican, Ion Moldovan, Marius Stoica, Mihăiță Ianovschi și Iordan Eftimie.

Despre revenirea sa în postura de antrenor principal, pentru prima dată la CS Mioveni, Chița a spus că a acceptat fiindcă va fi o provocare, ținând seama de câte va trebui să facă pentru a pune pe picioare echipa.

”Am ales să revin la CS Mioveni pentru că mă gândesc la o nouă provocare. Cunosc multe despre echipă, club și oamenii din conducere, domnii Olteanu, Claudiu, Nea Telu… Sunt alături de antrenor și fac toate eforturile pentru a se face performanță. În ceea ce privește obiectivul, până nu definitivăm lotul nu putem vorbi despre acesta… Când vom ști pe ce ne bazăm vom alege obiectivul real”, a spus Chița, pentru site-ul Mioveniului.

  • Ca antrenor principal, Chița a condus Juventus București (ianuarie – iunie 2011), Unirea Bascov, Național Sebiș, Metaloglobus București (ianuarie – iunie 2018), CSM Alexandria (iulie – octombrie 2018) și CSM Focșani (octombrie 2019 – iunie 2021). În Liga 2 a antrenat echipele Juventus și Metaloglobus.

ACS Lupii Profa, primul adversar din amicale

CS Mioveni nu trece printr-o situație financiară foarte bună, după cum se știe de o bună perioadă de timp, astfel că în această vară se va pregăti doar pe plan local.

Echipa va disputa ”mai multe amicale”. Din informațiile Liga2.ro, sâmbătă, 6 iulie, va avea un prim test cu ACS Lupii Profa, echipă din Liga 5 Olt și câștigătoarea Cupei României faza județeană Olt, și celelalte sunt cu Viitorul Pandurii (13 iulie), AFC Câmpulung Muscel (17 iulie), CS Afumați (20 iulie), CS Tunari (24 iulie) și FC Voluntari (27 iulie).

”Vom începe sâmbătă seria meciurilor amicale, iar până la începerea campionatului sunt perfectate mai multe jocuri de pregătire cu adversari de Liga 2. După efectuarea vizitei medicale vom intra și într-o perioadă de pregătire centralizată.Până atunci avem zilnic antrenamente la Grup. Avem condiții foarte bune aici, avem refacere, teren sintetic, sală…”, a declarat Alin Chița.

Multe plecări de la CS Mioveni, puțini jucători rămași

În ceea ce privește lotul, CS Mioveni nu a comunicat până acum jucătorii care îl compun, cu toate că a transmis la anunțul numirii noului antrenor că a început pregătirea de săptămâna trecută.

Sunt multe plecări, iar Alin Chița va fi nevoit să înceapă noul sezon cu un lot mult remaniat.

La începutul lunii iunie, președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, spunea: ”Din lotul care a încheiat campionatul trecut, în momentul de față sunt sub contract 12 jucători. Unii dintre ei au deja contracte, iar alții semnând prelungiri în aceste zile. E normal, ca la orice echipă, vin și pleacă jucători în pauza competițională… Vom avea în continuare discuții cu jucătorii vechi, care nu mai au contracte și vor să continue cu noi. Lotul va fi completat și cu 4-5 juniori de la Centrul de Copii și Juniori. Și, bineînțeles vom mai aduce 6-7 jucători noi.” Au fost vorbe goale, fără a numi pe cineva concret, transparent, într-o încercare de a liniști apele, într-o perioadă în care nu se știe care va fi viitorul echipei.

Din informațiile Liga2.ro, în lot ar fi rămas jucătorii Flavius Croitoru, Valentin Sima (portari), Valentin Coșereanu, Andrei Panait, Alin Șerban și Rafael Garutti, dintre cei cu experiență, seniori, dar și Remus Guțea, Ovidiu Duțan, Mateo Căprescu, Teodor Peștișor și Andrei Militaru, dintre cei sub vârstă.

Chița vorbește deja despre definitivarea în mare parte a lotului!

Nici Chița nu a vorbit despre numele jucătorilor pe care îi are la dispoziție. ”În lot, în acest moment, sunt foarte multe plecări, după cum se știe. Încercăm să aducem mai mulți juniori la echipă și chiar azi avem un meci cu juniorii mari, pentru a-i vedea cum se mișcă pe teren. Până sâmbătă vrem să definitivăm în mare lotul. Iar la capitolul veniri aș vrea mai mulți jucători cu experiență. Avem foarte multe plecări din lot și e nevoie de jucători cu experiență. Liga 2, anul acesta, va fi puternică și e nevoie de jucători cu experiență profesională la nivelul acestei ligi, sau chiar la nivelul primei ligi”, a mai spus Alin Chița, citat de site-ul celor de la CS Mioveni.

De exemplu, din lotul cu care s-a încheiat recentul sezon de Liga 2, Andrei Trașcu și Ionuț Burnea au ajuns la CSM Slatina, Daniel Toma a trecut la FC Voluntari, golgheterul Ștefan Blănaru a plecat în Liga 3, la CSM Unirea Alba Iulia, Ion Cărăruș a mers la Corvinul, Daniel Șerbănică va juca în prima ligă cu nou-promovata Unirea Slobozia, Cristian Ignat și Alexandru Stan s-au întors la Rapid, de unde erau împrumutați, Alin Văsălie a făcut cale întoarsă la ”U” Cluj, iar Marco Dică a fost luat de tatăl său la Campionii FC Argeș.

Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 03 Jul. 2024, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă